Любители на котки - Тема 200

• 24 942
  • 767
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Засега и аз му давам по 2 пауча и гранулки
Ако това е за едно хранене е много.

Той идва при нас 1-2 пъти на ден, това му е основното, тоест веднъж. Ако дойде втори път  му слагам малко гранули, но си не ги изяжда и му остават за дажбата за следващия ден. Понякога го гоня с кутията, да си дояде поне мократа храна 😃

# 391
  • До хладилника, който обичам
Гоним и ние напоследък принцеса Цура да си дояде храната - ядат вечер пауч Шеба, но Цура взе да му се цупи. Първо взе да не го дояжда, а сега само изблизва соса и се врътва. Ако я покани човек втори и трети път, яде още малко. Ако ѝ го поднесем под носа в леглото си, където се е оттеглила, или на стол под масата ако е легнала, пак яде. Ама... малко ми писна да ни разиграва котката. Реших, че ако яде - яде, ако не, прибирам за другата котка, и да яде гранули. Сложих и по-широка купичка днес, защото на нея определено ѝ влияе whiskers fatigue, докато Минка нищо не я спира. Ще пробвам и с друга мокра храна, защото ми е съвестно само на гранули да кара, но ако и нея не ще, ще кара на сухоежбина до вразумяване.

# 392
  • Между гори и планини
Някой искаше снимка на четири котки пред камината. Прилагам снимки 😊

# 393
Котките Heart, но и килимът Heart

# 394
  • Между гори и планини
Ех, този килим бре 😂
Наистина е акцентът в стаята. И ми е подарък от една дама с която никога не сме се виждали. Вълнен, чипровски и ръчно тъкан. Заспа на тази стая. Понякога ме ядосва, че много се гъчка, но не го заменям за друг. Тук може да се види целият.
П.п сори за спама

# 395
  • София
Ако я покани човек втори и трети път, яде още малко. Ако ѝ го поднесем под носа в леглото си, където се е оттеглила, или на стол под масата ако е легнала, пак яде. Ама... малко ми писна да ни разиграва котката.
Ако щете вярвайте, но уличната маца, майката на Рижко е същата работа. Яде ако сме до нея и я галим докато яде. Joy Иначе спира. Погалваме я и пак започва. Joy

AnyHr, пробвала ли си да стриеш хапчето? Едното от предимствата на цистона е, че котките не го възприемат като лекарство и си го хапват без проблем стрит в храна. Ето Кардю спомена супа, аз го слагам в пауч. Без проблем се изяжда. Единственото по-различно е, че слагам малко пауч/консерва (2-3-4 хапки), поръсени с цистон, за да съм сигурна, че ще се изяде всичко. После сипвам още само храна.

# 396
Здравейте
Какво е мнението ви за храните които имат висок протеин ,но нямат зърно?
Храня с n&d основно, редувам различни видове от марката.
Но наскоро позната ветеринар ми каза, че храните със зърно, били по добре от колкото тези с висок протеин.имаше предвид, че се товарел черният дроб, и после бъбреците:(

# 397
# 398
Нещо ме съмнява това, предвид, че котките са хищници и в дивата природа зърно и не помирисват.

# 399
  • Между гори и планини
Да, но и в дивата природа едва ли ядат всеки ден. Имат по- голям цикъл на гладуване, отколкото домашно котки.

# 400
И Мегчето беше така в началото. Трябваше някой да стои до нея, за да си изяде всичко. Иначе ядеше малко и започваше да се оглежда. Сега пак го прави понякога, основно ако нещо мърда из стаята. Грейси пък обича да си оставя "за после". За сега не е проблем, защото тя яде на мивката в банята и Мегчето не може в момента да се покатери там, но ще видим по-нататък как ще е.

# 401

Първите две са улични, бялото е домашно. 4 лв консерва и три нахранени. Имат си йерархия. Средното, черното е мъжко и яде храната на горното, женско. Днес дойде и бялото. Мъжкия остави двете женски да се наядат. Толкова ми е интересен кучешкия свят ...
Колко пъти съм се махала с двете черни да не ги бият. Големи са и изглеждат страшни но са добродушни. Обяснявах че майка ми 2 луда за двете си котки. Аз ако внеса бълхи или кърлежи директно ще ме изхвърли през балкона. Предпочитам бълхивите кучета пред хората.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 16:46 от Поми

# 402
Поми, не разменяй живот - всеки носи своя кръст. Но да промениш своя можеш. Защо ти е бира с пияниците? За да отпуснеш? Намери друг начин за релакс - музика напр. Всъщност едно куче би било прекрасно - искаш или не - излизаш на разходка. В студеното време роптаеш, но пак се връщаш с пламнали от студ бузи и се радваш на топлината в дома. Ако работата ти е напрегната (май с хора работиш), търси друга - офисна някаква, с по-малко контакти. Мускетарчето е родено под щастлива звезда. Ще си попадне където е неговото си място. Може да не е къщата на Ване. важното е, че от обречениче, е вдигнато на крака и се грижат за него като за свое.

И още нещо се сетих - при две двойки, които имаха репродуктивни проблеми, отчаяни, си взеха куче. И малко след това кучото сякаш "доведе" човече. Случи се и на двете места. Направи ми впечатление, защото прибраха животинки от улицата - спасиха ги. И добрината им се върна сякаш.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 21:08 от Шарлот

# 403
  • Между гори и планини
Аз прибрах децата си на топло, нахраних ги и ги сложих да спят 😂

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 21:13 от Доня Дафина Черешова

# 404
Доня Дафина наистина си много грижовна котешка мама Heart

Общи условия

Активация на акаунт