Любители на котки - Тема 200

• 24 906
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Като взехме Оникс у дома настана ад.
На не помня кой ден мислех да върна Оникс и казах на дъщеря ми, че им давам последен шанс.
Аш тежко прие смъртта на Хари и полудя когато 3 месеца по-късно му доведох бебе.
Мислех да го върна и ако не се бяха разбрали щях да го направя.

# 526
  • Между гори и планини
И ние сме връщали коте, въпреки че Чери го прие като майка. Просто котето беше много диво. В редките случаи когато излизаше изпод шкафа, беше, за да яде, ходи до тоалетна. Много несоциално и покрай него и Чери стана такъв. Дадохме шанс, но нямаше как.

# 527
  • До хладилника, който обичам
Мда, и аз съм връщала котка. Един котарак прибрах навремето в Студентски град (естествено, е напълно забранено в общежитията, но това е, ако те хванат). Той си беше напълно пораснал, предполагам, че в студентските капанчета са го хранили, здрав раиран хубавец с размер на кон - като се изправеше на задни лапи, комфортно виждаше отгоре на чертожната маса и без даже да скача, само с лек тласък на задните крака просто стъпваше отгоре ѝ цял. Много гальовен, но много му беше некомфортно да е затворен, мяучеше като откачен с глас-сирена и 24 часа по-късно го върнах пак навън.
И Маца за малко да не издържа и да ѝ търся дом. Тя дойде доста травмирана емоционално, много рано отделена от майка си и без добри хигиенни навици, в дома, от който я спасихме, за няколко дена я бяха направили хахава. Отделно имаше пика или подобно, с месеци диреше и ядеше ластици, гумирани зарядни и всичко с такава повърхност, беше ме подлудила в добавка на постоянното бърсане на пода след нея. На косъм бях да се предам, но се оправи и стана чудесна котка. Излизат ми нейни снимки редовно и ми липсва.

# 528
Котки -ботки , децата са по-важни !
Не мисля ,че всяка котка е подходяща за домашно отглеждане в затворена среда . В някои дивото е много силно и вероятно , ако можеха да си кажат , биха избрали свободата пред сигурността в "затвор" .
И не всички се нуждаят от прибиране в дом , ако са достатъчно пораснали , ще се оправят навън като десетки хиляди други котки - родени навън , израсли навън и живеещи навън .
Бих прибрала бездомниче , само ако няма абсолютно никакъв шанс за оцеляване  , защото  отглеждането на животинче не може да ми бъде приоритет - ще го гледам както мога , колкото мога , по най-добрият възможен начин , но само ако не вреди да интересите на семейството .Иначе какъв смисъл има изразът "Ще направя всичко за децата си " ?!

Anyyyone, има и такива котки - непригодни за отглеждане в дом , агресивни , дистанцирани , нямащи нужда от контакт с хора . Няма нищо по-естествено от това да си пазиш детето и другите обитатели в къщата , защото първо  към тях си поела ангажимент .

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 18:05 от oska

# 529
Ени, не чувствай вина. Опитахте, а отстрани лесно се дават съвети. Моя позната преди години взе поотраснало коте от мои съседи. Те просто хранеха многобройните котки в двора си, с това се изчерпваше ангажимента им към тях, т.е. не бяха социализирани. Е, познатата ми беше потресена. Котето се е държало като диво, направо е полудяло в тях. А тя и децата са се крили в една от стаите. Ми, върна го.
Нека не съдим за решението на другите. Бих осъдила остро, ако го е пуснала на улицата. Тя просто го връща на собственика. Детето й е малко, нормално е първо за него да мисли. Ако моето дете ми каже, че се страхува да остане самО с котката, която го дере и напада, аз също ще я върна. Аз мога да дам шанс, да понеса да ме хапе, да ми съска, да се държи като дива, ще чакам да се успокои. Но ако ми застрашава детето, изборът е един.

Имаше преди време в темата една потребителка, която даде шанс на котка на приятели, живееща сама в апартамент. Хем три месеца стоя у тях и не е била агресивна, а не свикна с тяхната котка, и я върнаха обратно в апартамента. Тогава не прочетох такива силни думи и упреци, а тук след една нощ и агресия към цялото семейство, нападнахте съфорумката.

# 530
  • София
Мисля, че (както е актуално да се казва ☺️) "Всеки сам си преценя". Не може котето ми да ми определя битието и да е център на моята вселена! Разделяме се с хора, с които не можем да се разберем..., нали?!

Да се оплача, че Блеко не поглежда ядене с Цистон в него, ще си се борим всяка сутрин.
И не знам дали взех правилно решение, но няма да го водя на никакъв контролен преглед (пак да ми свалят няколко кожи в клиниката 😹). Какво ще ми кажат повече..., ще ме питат как е, ще го пипнат тук- там, ще искат да го ваксинират (но аз не искам сега, защото излиза навън и е контактен) и "Дай сега едни 30- 40 лв!"
Има цистон за 2 месеца почти- ще си го изпие  (после, вие ще кажете дали трябва да почива); има уринарна храна на Brit; варя му пилешко, пуешко, патешко и яде и бульона.
Надявам се, че всичко ще е ОК!

# 531
  • на брега на морето
Наша Рафа е грабната миг преди да скочи от ръба на бордюра между колите. Изхвърлена от кола. Бебе. И какво трябваше да направя?  ММ, много милозлив, все повтаряше - затворник, затворник. Когато му посочих двете клетки с канарчета, създадени за летят, но затворени в кафези, млъкна. Погребала съм много любимчета; когато умря плъхчето си изплаках очите и се зарекох "Никога повече домашен любимец". И тогава дойде Рафаела.

# 532
  • София
Рафаела е голяма красавица.

# 533
  • на брега на морето
Гледа канарчето Любо Simple Smile

# 534
  • Варна
Anyyyone, не мога да си представя детето ми да се страхува от котката. Щом е толкова агресивна котката, не е за твоя дом. Не се обвинявай, просто има моменти, които искаме, а не се получават
Ние си гледаме Милчето, търпим и реакциите като да се изпишка пред вратата на етажа на Маги, но тя е агресивна към Маги, не към нас.
Злата котка сте я върнали, не изхвърлили!
У нас няма шанс да приютя котка, която ни дебне и иска да ни дере. Всичко бих изтърпяла и търпя, но агресия към нас-не.

# 535
Благодаря ви. Още ми е кофти. Сега съм с другия телефон, та да ви покажа Мини глезлата:

# 536
AnyHr и другите , които имат проблем с даването на таблетки - това вече съм го споделяла тук , но пак да си кажа - моето решение е "Royal Canin Pil Assist Cat - лакомство за даване на хапчета" . Слагала съм вътре и гела от есенциале форте . За таблетки в малък размер е икономично - завивам в съвсем малко паста за да е на една хапка и да няма възможност да си го надроби, така че да избегне таблетката . Скъпо е , но "всеки сам си пеценя " , нали ?!
Най-евтино съм го вземала от една клиника в София в "Белите брези" - беше около 32-3 лева .

Заглеждах и това присособление , но нещо не ми вдъхва доверие . Като се усети веднъж котакът , как ще позволи отново да му пъхаш спринцовка в гърлото ?!  -   https://iskambg.com/domashni-lyubimci/2987-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0 … %D0%BA%D0%B8.html

# 537
Двамата са като скачени съдове Grinning
Малкият вече не се събира в шепа, а в две.
Обаче очето няма промяна. Може би е травма и така ще остане.

# 538
Не знаем миналото на британчето. Навярно идва от развъдник. Ако е нелегален, надали отношението е било хуманно. Хората от дома, в който е живяло, може да не са имали търпение и подход....И всичко се е стоварило върху последния обгрижващ. Ако той не разполага с достатъчно време и енергия, а и има страхове, нормално е да направи крачка назад. Да говоря ли с хора, имащи сантимент към породата? Може да приемат дивачката и да се опитат да я приобщят (не е обещание - запитване, за да направя следващо такова).

И лично питане - растението, популярно като "коледниче" би ли навредило на коте, което като малко дете слага всичко в устата? Донесоха ми три растения. Ако е опасно, ще направя поредната злоупотреба със служебната стая.

# 539
  • София
И лично питане - растението, популярно като "коледниче" би ли навредило на коте, което като малко дете слага всичко в устата? Донесоха ми три растения. Ако е опасно, ще направя поредната злоупотреба със служебната стая.
Според тази статия е опасно само ако яде много - https://www.petmd.com/cat/poisoning/christmas-cactus-toxicity?_x … &_x_tr_pto=sc  Наричат го коледен кактус.

Общи условия

Активация на акаунт