Любители на котки - Тема 200

• 24 901
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Шарлот,да.Коледничето е отровно за тях.

# 541
Шарлот, ще следя какво се случва с нея и ще пиша, ако се наложи.

# 542
Моята Грейси много трудно прие смъртта на предното ми куче. Със седмици обикаляше из къщи и го викаше и това беше една от причините да взема Кастиел (като се абстрахираме от факта, че се влюбих в него на снимка). Ами... Грейси не го хареса хич, месец и повече й трябваше да спре да го напада и хъска. Той буквално се криеше зад мен като я види. Обаче вместо да развие страх към всички котки Кас срещна Мегчето, която се гушка с него от първата им среща та до сега. Е, Грейси в един момент спря да го бие и да го ръмжи и съска, но си предпочита да са в отделни стаи. Силно се надявам и с Мегчето да й отминат скоро поривите да е страшна.
Ето ви една снимка на Кас и Мег от снощи.

# 543
Нали говорехме за любим цвят окраска ... Мен друго ми е интересно. Какъв цвят са ви котките и каква на цвят е лигавицата им?
Феликс е черно - бяла и в устата и под опашката цвета е розов. Кокорчо е чисто черен. Устата му и под опашката са тъмни, почти черни.
На леля ми - рижо и предишния - бяло и рижо, лигавицата беше розова. Сиво отблизо не съм виждала, персийка - също.

Майка ми ми прати виц. Според не е виц.

https://www.obekti.bg/priroda/humor-instrukcii-za-davane-na-hapche-na-kotka

# 544
Това някакво дежавю ли е или Поми пита за втори път, отново, едно и също нещо - за цвета на лигавиците?

Много е хубаво британчето Бети. Само не разбрах дали е кастрирано. Защото може целия проблем от там да иде. Дано все пак Шарлот намери някой за нея...

# 545
  • София
По повод лигавицата на устата, Турболинката има тъмно петънце от едната страна на иначе бялата уста. Като я погледна, все имам чувството, че се е изцапала. Joy

А вие можете ли да си отворите толкова много устата, че да захапете от жълтите топки за тенис и да я носите в уста? Joy Ако не можете, питайте Турболинката как става това. Тя може. Joy Мъжът ми каза, че устата ѝ е като на змия. Може да се отваря на повече от 180 градуса. Joy

Днес пак се опитваше да ми бръкне в чинията. Аз я пляскам, а тя замахва с лапа и ми отвръща. Joy Не знам как ще се възпитаваме. Joy

# 546
Таня, може ли снимка на петънцето?

Играта с лапи е игра, но и не само ... Моите така се бият на отворената врата на балкона. Обичат и аз да си играя така с тях. Седя си в тоалетната, цъкам си на телефона и под леко отворената врата се подава една лапа.

Чела съм че е игра но и маркировка. Възглавничките на лапите им те маркират защото изпускат някакви вещества.

Кокорчо много обича някой да си ппиготвя ядене. Ако извадя някакво месо трябва да сложа част от него на края на масата. Или нещо лесно за бутане. Една черна лапа се подава и го сваля. Или го яде, или го гони. Но плячката трябва де де улови с лапа.

# 547
  • Между гори и планини
Аз ви показвам Лео ловеца, прекарва все повече време вън и гледам е започнал да увеличава периметъра до пустият двор срещу нашата входна врата. Не се пресича път, а зелена пътечка. Наблюдавах го как играе с Памук - той го гони и Памук бяга 🤣
Винаги оставяме грозде на асмата за птици да имат за зимата. И явно това много се харесва на Лео

# 548
  • София
Купих си тези глупави пантофи, за да се забавляваме с Блеко, а той изобщо не ги отразява (първия път като ги видя приклекна към пода, вдигна поглед и като видя, че съм аз загуби интерес) 🤣😹

Само спи

А като не спи мяука за ядене и "подритва" кутията със сухата храна.

# 549
Здравейте, котколюбци! Каква може да е причината да не иска да яде котето?
Днес съм записала час за вет. От един ден не си иска сухата храна, към която беше пристрастена. Мокра и пастети не иска изобщо.
Ходи, обикаля я и само я зарива. Сложих и от нов пакет същата (Роял Канин уринари-лечебната, на която е от 2 години някъде), сложих още 2 нови сухи храни, обаче не иска нищо.
Яде само съвсем малко топено сиренце - давам като лакомство и едни топчета - пак вид лакомство за котета.
Дори не съм я виждала да пие вода, което е зле.
Иначе в последния ден горе-долу е в кондиция, прави си обичайните неща, като че ли една идея с по-малко енергия.

# 550
  • Между гори и планини
Лечебната храна не е за толкова дълго даване, на Кети след 3 месеца само с уринари на РК се получи анемия. От тогава на котките правим микс, вътре има и уринари, но не основно тя.
Заведи си котето на вет да ти е мирна главата, ние тук не можем да гадаем. Това че не пие вода е по- притеснително, много бързо се дехидратират.

# 551
И аз от това се притеснявам, че не съм я виждала да пие вода. Тя не е медицинската Уринари S/O, а другата care.

# 552
  • София
Един котарак прибрах навремето в Студентски град (естествено, е напълно забранено в общежитията, но това е, ако те хванат).
Прибрах си и аз един охранен котак в Ст. град. 5-6 кл да съм била. С децата го пренесохме в две кофи за боклук, за да не ни усети портиерката.
Разделихме се. Много му се играеше, мечешката. Скри се под леглото и като мина ме перваше здраво с лапа. Майка ми не издържа.

Лекарства давам със спринцовка (онези специалните).
Цистона на Оникс го дадох на щерката. Да го пие Joy

Днес ми пристигна поръчката от Зооплюс. ММ качи кашона. Аш отишъл да види какво и защо. И видял буркана със сърчицата Joy

# 553
Извинете моето невежество, но за сушените сърца на Wild Freedom ли става въпрос? Simple Smile
Ще правя поръчка в зооплюс и реших да ги потърся, намирам някакви в кутийка 45 гр. за 7.90 лв. т.е. 175,56 лв. за кг. !!!!
Че то едно кило пресни пилешки сърца надали струва повече от 10 лв. Ще ме прощават Wild Freedom, ама това е наглост.

# 554
  • София
Извинете моето невежество, но за сушените сърца на Wild Freedom ли става въпрос? Simple Smile
Ще правя поръчка в зооплюс и реших да ги потърся, намирам някакви в кутийка 45 гр.
Същите. Цената не я помня.

Варила съм сърца. Ядат по принцип.

Дадох едно бурканче на Йори, но не знам дали е харесал сърцата. Ще питам стопанката.
С тоя екшън покрай него една снимка не успях да направя Joy

Общи условия

Активация на акаунт