Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (козметика от dm, Lilly drogerie и други) - тема 93

• 54 920
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, как бяха Ив Роше за душ гел и крем за тяло. Попиват ли бързо? Съставът добър ли е според вас?

Ползвам Котидж и Алверде по принцип, главно заради състава. В Лили имат комплекти, та се замислих дали са хубави или не. Не съм ги ползвала може би от 5-6 години и не си спомням особено отзиви.

# 691
  • Mediterraneo
Ароматите на ИР са страхотни, всичките им за тяло и ръце, за лице не са така ароматизирани. Повечето попиват бързо, но на мен ми идват "слаби", т.е. не оставят кожата достатъчно хидратирана.
Аз от 15 години не бях вземала нищо тяхно, напоследък правят изключителни промоции и успявам да си взема и от скъпите им продукти. Последно за 20 евро поръчка ми сложиха три подаръка, чакам днес пратката, да видим какво е. Не са мостри със сигурност.

# 692
  • Ланкър, планините Овнерог
Душ гел на Ив Роше не съм взимала отдавна и може да са ги променили, но имам спомен за химична миризма. С това свързвам марката, като я чуя и хич не ги поглеждам.

# 693
  • София
Силни, но химични миризми, както са казали. А в кремовете са основно силикони, за да имат приятно усещане, но не хидратират в дълбочина.

# 694
Някой пробвал ли е тези кремове за тяло? Дали хидратират достатъчно?

# 695
Имам първите два, хубави аромати и попиват бързо, което е важно за мен. С динята е като аква крем, а другия е по- гъст, според мен той е по- подходящ за зимата, а динята за лятото понеже е по- лек.

# 696
За Ив Роше имам само негативно мнение - съставът им е лош, а ароматите са много изкуствени и хичични. По-добре си вземете на Микса ако искате продукт, който да се грижи за кожата.

# 697
  • Mediterraneo
Имат хубави продукти, въпрос на предпочитания. имам възможност да пробвам кремове и серуми от скъпата им гама, ами хубави са. аз състави не чета нито на ИР, нито на Нивея, нито на който и да е продукт. Чета само за продуктите на тийнката, че е с проблемна кожа.

# 698
Скромната ми покупка от ДМ:

# 699
  • Бургас
Имам този с какаото, харесва ми. Добре се справя със сухата кожа.

# 700
Привет!
Търся лосион за keratosis pilaris.
Пробвала съм двата на Балеа с уреа, 5% попива бавно и сякаш оставя блестящ филм + че има неприятен (за мен) аромат. 15% попива бързо, но сякаш прави кир ефект и след това остава странно на кожата при последващо къпане (като запечатано).
Има ли смисъл да хвърлям още пари в дрогерийни продукти или да се ориентирам към медицинска козметика?
Скрит текст:
Мазала съм синият лосион CeraVe, без особен ефект.

# 701
Какво точно търсите като ефект, а не като съставка, защото според мен това е въпросът?
При мен зимата е пагубна за кожата и косата, имат нужда от много повече подхранване. Лосионите за тяло, които препоръчвам за зимата са тези трите, като не съм гледала дали имат тази съставка, за която сте писали, но нямат минерални масла, имат приличен състав, хидратират добре и не оставят мазен филм:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/mixa-regenerirasht-krem-za-tyalo … 600551135939.html
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/mixa-regenerirasht-krem-za-tyalo … 600551135960.html

в състава на този е написано в сайта на ДМ, че съдържа минерално масло, но имам лосиона вкъщи, проверих сега и няма

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/mixa-losion-za-tyalo-cica-repair … 600550978681.html

# 702
Здравейте и благодаря, че писахте.
Става дума за гъша кожа.
Ефектът, който търся, е достатъчно силна хидратация, че да не е нужно да се почесвам от сухота. Също така, не понасям парфюмите в козметиката и бих се радвала на козметика, която не мирише силно.
Скрит текст:
Кератоза пиларис е незаразно кожно разстройство, което е познато в разговорната реч като „гъша кожа“ или още „пилешка кожа“. Това е състояние, при което, на различни части от тялото, наблюдаваме малки червени точки по кожата. Мнозина могат да сбъркат тези симптоми с възпаление, алергия или атопичен дерматит.

# 703
  • София
Кой син на CeraVe?
Има един с 10% уреа и салицилова киселина, води се точно за кератоза SA Smoothing и той има ефект при мен.

Друг вариант е да мажете Флекситол за пети или този на Биотрейд. По принцип са с 25% уреа.

И друго, което не съм пробвала обаче:

# 704
Да, гликоловата киселина е популярна за състоянието, обаче аз имам леки опасения да използвам киселини.
Ще проверя и другите, които ми написахте.
Скрит текст:
Ето този съм използвала

Общи условия

Активация на акаунт