КОЛЕДА 2024/2025

• 109 828
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 870
  • Русе
Шоколадови бисквити с карамел и орехи

Соленки с крема сирене

# 871
  • Sofia
Tari Tasartir , много красива кутия - и аз съм си наумила тази година да подарявам така аранжирани - в кошнички за мъфини. Само да те питам - откъде си взела хартията, която е отдолу?

Това е хартия тишу - има на много места - и в Джъмбо, и по книжарниците. Тази специално е от Shein поръчвана, заедно с кутиите, оттам излиза без пари.

# 872
А йенската тенджера няма ли да се спука в топлата фурна?

# 873
Tari Tasartir , много красива кутия - и аз съм си наумила тази година да подарявам така аранжирани - в кошнички за мъфини. Само да те питам - откъде си взела хартията, която е отдолу?

Това е хартия тишу - има на много места - и в Джъмбо, и по книжарниците. Тази специално е от Shein поръчвана, заедно с кутиите, оттам излиза без пари.
Благодаря за бъзия отговор! А дали си запазила линк случайно?
Допълвам се по темата за белтъците- аз ги оползотворявам на Забравени сладки- някои другарчета ги чакат повече, отколкото коледните ми кутии

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 11:12 от rosi09

# 874
Вълшебници сте всички smile3501. И един магьосник в групата не остава по-назад Hands Thumbsup.

Mikkey, имаш поздрав от сина за Сахер бисквитките Hug.

Приключих със сладките. Не съм ги прибирала, но и не съм правила кой знае колко. Стоят си на масата и всеки си взима като мине покрай тях. От години не прибирам и не складирам. Правя, изяждат се и тогава правя други. И без това баш по Коледа и НГ има толкова много храна, че сладките са последното, за което се сещаме.

Френските макарони са нещото, което ми се опъва. Не ми се получават и това е. Знам, че бъркам нещо в печенето, но какво още не мога да разбера, а съм пробвала различни методи. Не ми се получава "поличката" отдолу и това е. Иначе на вкус са ок. Интересното е, че с целувки, ореховки, кокоски и подобни проблеми нямам. Само с пустите макарони не успявам. Не, че ми е драма, защото в къщи никой не им е фен, но ей така от инат ми се иска поне веднъж да ги направя, както трябва. Ще чакам обаче да ми дойде музата, че сега не ми се занимава с тях.

Събрала съм и аз няколко белтъка, но мисля да направя индивидуални мини Павлова. Ще изпека целувките, ще ги намажа с малко шоколад, пък ще ги пълня преди поднасяне.

# 875
Влязох за идеи, май съм закъсняла с приготовленията.

Търся рецепта за сладки с кестеново брашно, нещо пробвано, че опитите с разни рецепти от нета не ми се получиха къде визуално, къде вкусово.

Канелени рулца с ябълки, орехи и глазура от масло, крема сирене, ванилия и пудра захар

Бисквити с кафе и бадемово брашно

Може ли рецептата за бисквитите с кафе  и бадемово брашно.

# 876
Цитат
И още един въпрос- мога ли да направя Алфахорес с печати?
rosi09, твърде крехко и меко е тестото за Алфахорес, не мисля, че ще е подходящо за печати.  Може някакво друго маслено тесто да пробваш, което е без нишесте. Аз миналата година правих върху маслено тесто, но леко се разляха релефите, самото тесто заради голямото количество масло в него не е от най-подходящите.

# 877

Соленки с крема сирене

Може ли рецептата за соленките. Благодаря!

# 878
  • Русе
Скрит текст:
Влязох за идеи, май съм закъсняла с приготовленията.

Търся рецепта за сладки с кестеново брашно, нещо пробвано, че опитите с разни рецепти от нета не ми се получиха къде визуално, къде вкусово.

Канелени рулца с ябълки, орехи и глазура от масло, крема сирене, ванилия и пудра захар

Бисквити с кафе и бадемово брашно

Може ли рецептата за бисквитите с кафе  и бадемово брашно.

Само за сладкиш. В къщи се хареса.

На тези бях хвърлил око, но ми свърши брашното от кестени.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 12:37 от peych

# 879
И аз приключих със сладко правенето, е не съвсем Joy Готови напукани сладки, мини щолените, портокаловите бисквити с шоколад и ричарели. По нощите забърках и 6 панетонета, имах малко останал остатъчен  квас. Оставих един за нас ,а с другите нагостих колегите.

Остава само да направя в петък една малка торта за рожденик и приключвам с коледните сладости.

# 880
peych, може ли пак линка на първия сладкиш.
Вторите изглеждат лесни.

# 881
Много хубави цветове, vox! Разкошни са се получили!
Кубратова, с белтъците може да направиш финансиерите на Mikkey!

Vox, аз ги намирам по-красиви от оригиналните. Heart Eyes
Я кажи какво брашно ползваш за макароните?

Кубратова, като събера белтъци все си казвам, че ще направя макарони, но точно заради времето все надделяват финансиерите. Общо взето 3:1 е в полза на финансиерите. Joy

bilqna_69, Mikkey, много ви благодаря за хубавите думи. Истината е, че сладките се получиха по-добре на вкус, отколкото на вид, обаче са много фотогенични. Grinning За сахерките вече имам поръчка от ММ да направя за почерпка на колегите  за рожденият му ден.

Mikkey, френските макарони ги правя с бадемовото брашно на Лидл, задължително пресявам със сито.
Скрит текст:

И какви са сега тези финансиери, отивам да ги търся. Kissing Heart

# 882
  • София
Въпреки , че не съм приключила сладкоправенето , днес трябваще да дам няколко кутии

# 883
  • Sofia
А йенската тенджера няма ли да се спука в топлата фурна?

Нищо и няма, но, ако се притесняваш, може да сложиш предварително съда във фурната, още като я включиш

# 884
  • Русе
Скрит текст:
peych, може ли пак линка на първия сладкиш.
Вторите изглеждат лесни.

Оправих линка. Нещо даваше грешно пренасочване.

Общи условия

Активация на акаунт