КОЛЕДА 2024/2025

• 106 829
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 1 395
  • In transit
Кубратова, лично за себе си, предпочитам да купя оригинално пакетиран шоколадов кувертюр. Нямам особено доверие в неща, които са били препакетирани. По няколко причини - хигиенни, не виждам какво точно купувам и не съм сигурна в срока на годност. Но, това съм си аз.
Пакетирани кувертюри купих в момента, в който започнаха да скачат цените, съхранявам си ги на хладно, в срок са и си ги ползвам.
Тук има доста добри шоколади, тази фирма е вносител: https://eoshoreca.com/store/, но сега видях, че цените още са се вдигнали. Stuck Out Tongue Winking Eye

В момента ползвам този млечен: https://gustapro.bg/bg/product/mlecen-sokolad-alunga-413-kakao-1 … o-barry-506020141

Но, млечения 823 на Калебо ми е любим. Шоколади не ям често, но този, като го метна...Blush

Яд ме е, че карамеловия млечен вече не се намира, той ми липсва най-много.

Забравих да споделя рецептата за торта Екзотика Съвсем непретенциозна е, но е свежа и много вкусна. Blush

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 14:43 от Mikkey

# 1 396
Lemoncupcakes, заповядай рецептата.
Снимах страницата от тефтера на свекърва ми. Тя я прави по поводи, харесваме я.
Нейната чаша е 200мл.
Скрит текст:
Скрит текст:
Много благодаря, Фортуна! Много вкусна звучи тортата! А почеркът е страхотен, уау, като мъниста са нанизани буквите. Адмирации за свекървата!

Моята нова печка не изпече блата за дълбаната торта и от айде още пет, айде още пет, айде още пет минути и накрая го забравих, изгорих и отиде в коша. Но ще пробвам пак скоро.

# 1 397
  • In transit
Lemoncupcakes,  остана недопечен вътре ли? Пробвай да намалиш градусите.

# 1 398
  • софия
При мен блатът на дълбаната торта не се надигна хубаво. Издълбах и сложих отгоре като Къртичина. Следващият път ще направя повече крем, но първо ще опитам новото предложение на Мики. Много харесвам рецептите ѝ и изглежда сочна - точно такава обичам.

# 1 399
Отново ще питам Blush
Имам много канелени бисквити, крема сирене и Филаделфия и ми се върти чийзкейк да направя. Скоро не съм правила и не помня по коя рецепта ми се получаваше добре. Ке съм благодарна, ако препоръчате някой лимонов или друг.

# 1 400
  • In transit
Зари, не уточняваш с печене или без искаш да е чийзкейка. Този чийзкейк Орео е вкусен и бърз, без печене. Заместваш бисквитите с твоите, а в крема може да настържеш лимонова кора, за лимонов аромат.

А този е в чаши, точно с канелени бисквити.

Звънче, благодаря ти! Hug

# 1 401
Lemoncupcakes,  остана недопечен вътре ли? Пробвай да намалиш градусите.
Да, а после и изгоря отгоре, защото не сложих хартия за печене… Но ще последвам съвета ти, благодаря!

# 1 402
Ганаша може да не е само за заливка, може да се използва и като крем.След като се охлади добре се разбива с миксер.Тортата която показах, декорацията е точно с такъв ганаш .
Върнах се назад и погледнах 8-мо мартенската тортата с ганаш , изглежда супер .. мисля, че този вид ще свърши работа за покриване на тортата. Изглежда и достатъчно твърд , за да се рисува отгоре . .. Идеята ми е за декорирам и с фигури от фондан..
Може ли да споделиш пропорциите за него и вида шоколад ? А и розичките отгоре , с какъв крем са направени ? Може би маслен ? Предварително благодаря

# 1 403
  • Балчик
Хора,защо коледната тема се превърна в тортена?

# 1 404
  • In transit
Хора,защо коледната тема се превърна в тортена?
По-скоро е ежедневна тортено-сладкарска раздумка. Grinning

# 1 405
  • Варна
Не знам как да се отпиша.... Simple Smile Simple Smile

# 1 406
Влизаш в профила си-избираш "Моят избор"

Избираш "Следени теми"-избираш камбанката "Спри следене"

# 1 407
А аз си ви следя редовно.😀
В коя тема ще се раздумвате 🫣?

# 1 408
А аз си ви следя редовно.😀
В коя тема ще се раздумвате 🫣?
Сега месим козунаци. Заповядай.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1761665;client=velikden

# 1 409
Влизаш в профила си-избираш "Моят избор"

Избираш "Следени теми"-избираш камбанката "Спри следене"

Аз съм изключила следенето на тази тема и продължават да излизат новите отговори.....

Общи условия

Активация на акаунт