Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 110
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Някои дюнерджийници предлагат дюнер бокс. Т.е. ти изсипват съдържаниено ва дюнера в една кутия. Така се отърваваш от питката. Отделно можеш да кажеш да е без картофи. И ето, имаш пилешко със зеленчуци. Grinning

# 571
  • Варна
Аз ям шоколад 100%, изобщо не се занимавам с тези със стевия и еритритоли и неясни подсладители.

# 572
Веднъж съм опитвала 100% черен шоколад - някакъв австралийски, един приятел ми го донесе, но беше ужасен. Тебешир направо. Аз изобщо не ям шоколад. Не ми се и яде де. Или са прекалено сладки или прекалено "сухи".

# 573
Закусвате ли и какво? Бихте ли дали примери за подходящи и леки закуски без шунки , колбаси? 100% черния шоколад си е чисто какао и направо ми горчи. Преди малко  си пуснах изследвания за кръвна захар , кортизол и инсулин.

# 574
Лично аз не закусвам, но при мен това цял живот е така, не съм гладна сутрин. Но в редките случаи когато пък взема че огладния сутрин, просто ям нещо, не държа да ми е някаква храна дето е набедена че е закуска. Нито търся да е "лека". Ям ли, то е така че няколко часа да не си и помисля за храна. При висок инсулин не е добре да се подхапва често, по-добре е по-малък брой хранения и повече време между тях. Затова и от фастове се повлияваме добре.

# 575
Резултатите са ми готови, ще се радвам да споделите мнение :

# 576
Аз закусвам (в този ред) 1 червена чушка, 50 г кашкавал и накрая филийка пълнозърнест хляб. Ям в 9,00 сутрина и после на обяд към 14,00 ч обядвам. Засища ме.

# 577
Извинявай, но това е детска порция. Само ти вдига инсулина и друго не прави.

# 578
Този кортизол много ме притеснява

# 579
Аз ям стабилни закуски, сирене, кашкавал, маслини, пълнозърнест или ръжен хляб, яйце, авокадо, домати, пуешка шунка или друга, айрян, няколко ореха. Не всичко това на веднъж, каквото имам. Ставам в 5.30ч, будя детето, изпращам го на училище, ям разхождам кучето поне час, обядвам към 12-12.30ч след това правя упражнения или излизам до магазина или за друго, да се раздвижа. Вечерям до 18ч най-късно, не ходя на работа, спазвам тия часове, защото просто огладнявам.

# 580
•MERA•, според мен инсулинът е висок. За кортизола не знам много, но не е добре да е висок.

Като видя пълнозърест хляб и меформин, ми става ясно.

# 581
Да то затова съм и на тоя хал, все ми се яде я препекана филийка, я друго. А не е да незнам, че не трябва.

# 582
  • Варна
Аз закусвам с яйца най-вече, винаги закусвам и то много обилно. Извинявам се и аз, но чушка и кашкавал... след 30 мин ще съм умряла от глад. Хляб, ако толкова искам (нещо за мазане), си правя питки с кокосово брашно и хуск. Има много кето хлебни варианти.. колко приличат на хляб е друг въпрос. Пълнозърнестия не му е мястото, да.

Мера, иснулинът е висок, да - но спазваш ли режим, това първи изследвания ли са и т.н., извинявай, не помня назад. За да коментираме, трябва малко "бекграунд". Кортизолът е висок, да, но е най-добре да се изследва трикратен кортизол в слюнка... друг е въпросът кой може да го разчете. По принцип кортизолът сутрин си е най-висок де.. за да се събудим.

Иначе новото ми "откритие", тоест любима гарнитура е пюре от карфиол. Също алабаш е доста неутрален зеленчук, не като целината и може да се замества в неща като "мусака", тоест вместо картофи.

А за шоколада - да, това е какаова маса и да, горчива е. Но аз хрупам и какаови зърна директно, много са ми вкусни.

# 583
  • 🌊
Аз имах добри резултати, но то беше благодарение на воля. Като ми се доядеше нещо стисках зъби и лягах прегладняла, точно за да свикне тялото, че няма ядене, когато му скимне а е с обед до 13 и вечеря до 19. Защото калории имах предостатъчно, но именно това да строиш мозъка ми хвърляше сигнали на глад.

Стандартния хляб го зарязах през август (пробвах 2 пъти кето такъв, но не е моето), всичко течно освен вода спрях през септември, картофи, ориз и подобни не съм вкусвала от вече 4ти месец. В темите винаги споделят как е важно рязкото отрязване на такива храни, а не 50/50, защото е много лесно човек да се подхлъзне. Рецепти има много, но това възпитание да не посягам към вредни храни ми отне много сила и воля.

•MERA•, ХОМА-та е леко завишена, от това което съм чела е хубаво да е под 2, за някои казваха дори под 1, за да не се говори за ИР

# 584
Е, леко е несеризно това - все ми се яде. Те и на мен все ми се ядат пържени картофки, а пък биричка колко обичам... Grinning И препечени филийки обичам - има ли някой който да не? Но някакси не ми се яде чак толкова че и да ми се ходи болна, предпочитам да съм по-здрава, не че нещо. А изборът между редовно ядене на неподходящи неща или не е точно в това, особено в период когато човек уж активно се опитва да се подобри а не да се е вкарал вече в ремисия.
Само при малките деца е оправдано да си искат да ядат нещо просто защото им се е дояло - знаете обикновено на какво налитат ако никой не ги спира. Но те са твърде малки за да разбират. Ние не сме.

Общи условия

Активация на акаунт