Инсулинова резистентност - тема 2

• 21 764
  • 768
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Значи и аз съм сова. Цял живот съм така. Лягам късно, ставам късно (когато е било възможно) и съм най работоспособна следобед и вечер. Най ми е тегаво да ставам рано за работа.

# 61
Аз, ако спя колкото ми се спи, а то е винаги над 10-11 часа после съм като ударен самолет и цял ден съм с главоболие. Joy Понякога ги правя тези магарии, ама после целия ден съжалявам. Joy

За КЗ аз като започнах не я мерих, от юли съм на това хранене и много ми харесва. Меря я сега, не знам точно защо чак сега. Според мен след още два-три месеца на режима ще има сериозно подобрение. Сега ми е зор да започна с тренировките, така хубаво ги бях започнала и нещо стана, спрях и не мога да се "кандардисам" да започна пак... А се чувствах много добре.

Щ има успех и резултати със сигурност, но може би трябва повече време.

# 62
Днес си пуснах изследване на кръвна захар, инсулин и гликиран хемоглобин. Ами върнала съм се в изходно положение за съжаление. Първото ми изследване е от 19.07 : захар 5,7/ инсулин 12,5/Нома 3,17/Гликиран Хб 6
Сега: захар 5, 57/ Инсулин 12,9/Нома 3,19/Гликиран Хб 5,7
А през тези 3 м и половина не съм кусвала картофи, ориз, захар. Имах малки прегрешения с торта. Веднъж два пъти баничка. Някой бонбон..много рядко.
И какво излиза, че въпреки сериозните ограничения съм както бях без никакви. Единствено теглото трайно върви надолу засега. Почнах от 76/77 сега съм 68.

# 63
За 3 м с като гледам не малко прегрешения, не очаквай уау ефект в показателите.
Писала съм и преди, моите прегрешения се отразяват на показателите поне 3 дни след това. Дори не говорим за някакви количества.

# 64
След първия месец (през август) имах много добри резултати. Инсулинът спадна до 8, захарта 5,2 и НОМА 1,89. Ноо..олабих нещата и резултатът е налице.

# 65
Един месец е близо до нищо, далеч не е достатъчно да можеш да очакваш да разхлабиш режима и това да е ОК. Ти си знаеш и колко хлабав е бил де, ама особено в първите месеци не става без затягане, а изключенията като станат редовни вече не им се казва изключения...
Нищо непоправимо не е станало де, стягаш се и продължаваш. Ще станат работите. Е, не за месец или за 2-3, но ще станат.

# 66
След първия месец (през август) имах много добри резултати. Инсулинът спадна до 8, захарта 5,2 и НОМА 1,89. Ноо..олабих нещата и резултатът е налице.
И след  година е под въпрос дали е добре да се олабва, а какво остава за след месец. Смятай, че ако изобщо ще олабваш, не трябва да е с банички и чак след като вкараш параметрите в норми за постоянно.

# 67
Здравейте, на какви храни да набляга за да НЕ се свалят килограми при ИР? Да, има го и този феномен Sad

# 68
На мазнини и протеини или другояче казано повече храна + тренировки за изграждане на мускули.

# 69
Здравейте, на какви храни да набляга за да НЕ се свалят килограми при ИР? Да, има го и този феномен Sad
На същите, просто гледаш да си сигурна че ядеш достатъчно. Жените поначало по ред причини често са склонни да ядат по-малко от нужното.
И тренировки, рзбира се - основно силови, а не кардио.

# 70
Да, непрекъснато ни се набива в главите как трябва да ограничаваме порциите и количествата храна, за да сме фини или да отслабваме и това непрекъснато мелене нагнетява едни грешни впечатления.
И особено много жени съзнателно или несъзнателно ограничават количествата храна и под храна имам предвид това което доставя хранителни вещества, които участват в изграждането и подновяването на тъканите и системите, не просто нещо което пълни стомаха.

# 71
На мазнини и протеини или другояче казано повече храна + тренировки за изграждане на мускули.

+1. Не съм свалила кг, защото нямам за сваляне, но с промяната в режима ми се оформиха мускулите, което преди това го нямаше.

# 72
Здравейте осмелих се да пиша и аз! На 38г съм висока съм 170см. и 106кг Направих изследвания и резултатите са отчайващи, моля за съвет, от дълги години спазвам диети режими, пих хапчета от билковата аптека и какво ли не,но резултат няма или има за кратко.Ендокриноложката ми изписа Сифор SR 1000мг.Знам че трябва спорт и специален режим за да не се докарам до диабет,но се отчайвам вече!Все се чувствам гладна и започна много да ми пада косата ами направо развалина.От няколко дни следя калории но ми става лошо вече от глад калориите са ми предписани до 1600кл.Посъветваха ме да се обърна към фитнес инструктор, той каза по 200лв на месец за абонамент.Искам да отслабна и да се чувствам добре но нямам финансова възможност.Моля посъветвайте ме за диетолог или човек който да ми направи режим на по достъпна цена!?

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 07:28 от sladuranka22

# 73
Здравей,

Всичко ще постигнеш, просто трябва да си спокойна и да знаеш защо го правиш - за да си здрава! За изготвяне на режим не мога да помогна, но мога да ти дам съвет от моята камбанария. Аз ползвам 4 блога за нисковъглехидратни рецепти, купих и няколко книги с рецепти - дамите, които водят два от боговете имат издадени. Готвя основно по тях. Друго, да прочетеш първия пост от другата група за ИР и Кето, за да разбереш принципа на хранене. Когато се храниш нисковъглехидратно, но високо мазнинно - няма да си гладна. След като си била на ендо обаче, може би съвета ми не е меродавен, тъй като не знам какво ти е казал той.

Аз си пиша храненията в май фитнес пал (повечето рецепти си ги имат сметнат, а някои направо са си зададени с самото приложение). Вече не ги следя особено, но в началото е полезно. Друго, което бих препоръчала е да четеш етикета на всяко нещо, което си купуваш, защото има страшни боклуци. Всичко,което има захар, бяло брашно - избягвай. Аз избягвам и производни на соя, олиа разни, глутени и общо взето купувам само млечни - фермерски овче, козе, зеленчуци, месо плюс яйца. Плодовете - освен боровинки и малини - друго не купувам. Мисля, че ябълки Грени смит бяха ок, но аз за себе си предпочитам да избягвам.

В началото е трудно, със сигурност, особено докато организма ти свикне, вкусовете ти се променят. Сега есента има доста зеленчуци, които са супер - карфиол, броколи, спанак т.н. Каквото обичаш.

Още един съвет, не бъде предубедена към вкусовете. Аз преди да започна - не ядях месо, яйца, плодове, а заленчуци само домат и краставица. изхранвах се на картофи, грах, ориз и МНОГООО въглехидрати и захар. Първите дни си мислех, че умирам и няма да изкарам така. Няколко месеца по-късно ям месо на всяко хранене, зенечуци най-различни от нисковъглехидратните и много яйца. Черният шоколад ми е най-добър приятел и вече ми е много по-вкусен и богат от обикновен шоколад. Всичко е до настройка, така че няма как да не успееш! Simple Smile Ще ти е трудно, после ще ти хареса.

П.п. Не мога да препоръчам друг режим, освен НВ-ВМ, ако си се спряла на нещо друго - може останалите дами да помогнат повече.
П.п. Извинете за дългия пост! Simple Smile

# 74
sladuranka22, не ти трябват пари, изготвяне на менюта и фитнес инструктор. Това е лукс, без който много хора могат да минат пре-спокойно.

Трябва ти да знаеш кои храни да избягваш и на кои да наблягаш. Трябва ти промяна в режима на хранене, не диета и глад.
Прочети първия пост на темата, която ти препоръча LieToMe и ще ти се изяснят много неща. Може да ти се наложи да го прочетеш многократно и ще отнеме някакво време да асимилираш информацията, но е един отличен и безплатен старт.

Общи условия

Активация на акаунт