Инсулинова резистентност - тема 2

• 22 318
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
А има ли смисъл да се изследва инсулин без обременяване?
Аз бих го пуснала на гладно само, защо да няма смисъл? Особено ако преди това не е бил много красив още на гладно, ще има какво да се види и в тази стойност след няколко месеца на режим. Не че 4 месеца са толкова много де, даже по-често като че ли на 6 ги викат на контрола. Ако не се лъжа, в другата тема беше споделяла че вече се чувстваш доста по-различно, ще си проличи и в изследванията.
Но обременяване директно от НВ хранене е безсмислено, дори да не беше толкова скоро след предишното. Нито инсулин, нито КЗ се държат както се очаква, нормите са пресметнати за хора на стандартно хранене, няма такива за хора на кето че да сравняват с тях и да правят извод.

# 106
Аз не бих правила повече обременяване, щом следвам НВ хранене. Както казха преди мен, този тест е за хора ядящи ВХ. Реално, само ще се тровиш.

# 107
  • София
За моята док час има чак на 13 декември! Sad

# 108
Моля който приема магнезий да ми напише какъв е най-добре да си купя за да не ровя назад в темата. Чу сутрин имам крампи.

# 109
За крампите не само магнезий е важен. И достатъчно вода трябва.
Иначе всеки различни видове магнезий понася добре. Важното е да е в достатъчно количество, поне 300 мг, даже 400. Аз съм много доволна от Магнезиев цитрат. Пия на Natural factors.

Аз не бих правила повече обременяване, щом следвам НВ хранене. Както казха преди мен, този тест е за хора ядящи ВХ. Реално, само ще се тровиш.

И аз не бих. Следя си КЗ и гликиран хемоглобин. Моят инсулин на гладно е 5.6.

# 110
Аз приемам този, разтворим. Добър е, вкусът му обаче не е уау
Глицинатът, мисля, е най-препоръчваната форма на магнезий при ИР. От еженощни крампи, сега нямам спомен от тях (след тримесечен прием през вечер).

Кои са силните страни на магнезиевия бисглицинат:
тази форма на магнезий е устойчива при леко повишена киселинност на стомаха, така че бързо да достига до кръвообращението;
отличава се с висока бионаличност;
успокоява добре нервите при тревожност и безсъние;
има доказано добър ефект при крампи по време на бременност и при резекция на червата (когато е отстранен участък от черво и трактът е скъсен);
облекчава симптомите при фибромиалгия;
не предизвиква диария дори в по-високи дози.

Моля който приема магнезий да ми напише какъв е най-добре да си купя за да не ровя назад в темата. Чу сутрин имам крампи.

# 111
Цитрат приемам аз, също е добър при ИР защото той пък алкализира.
Ако е чист разтворим и той не е най-вкусното нещо де, повечето хора го вземат в капсули и малко са като мен да разтварят чист. Не е горчив или нещо от сорта, но е ужасително блудкав, до степен да е гадно чак. Разтварям си го в по-малко вода, примерно към половин чаша най-много, че да го глътна по-набързо и вече след това пия още малко. Вече не ми прави впечатление, но отначало ми беше отвратителен. Но подсладени и овкусени не бих си взела - или такъв чист, или в капсули, просто така на прах е по-евтин.
Действа лаксативно на доста хора обаче, да се има предвид.

Редактирах се, не знам защо бях написала диуретично като имах предвид разхлабващо.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 16:59 от natka

# 112
Благодаря ви! А за магнерот имате ли впечатления? Че и това ми препоръчаха.

# 113
Прилична форма е също, само не се полъгвай на това 500 дето го пише на кутията. В една таблетка елементарният магнезий е около 40 милиграма и съответно трябват по повечко. А да, регистриран е като лекарствен продукт та не навсякъде биха ти го продали него без рецепта, ако и реално да си е добавка.

# 114
Магнезий задължително с В комплекс.

# 115
Благодаря ви! А за магнерот имате ли впечатления? Че и това ми препоръчаха.
Оротата /Магнерот/е за сърдечно-съдовата система. Аз го пия, но за сърцето, отделно пия бисглицинат за ИР.

# 116
На мен точно сърцето ми се чувства най-добре с цитрат. Този Магнерот го пиех против контракции, хич не ми действаше добре. От тогава не го харесвам.

# 117
На мен точно сърцето ми се чувства най-добре с цитрат. Този Магнерот го пиех против контракции, хич не ми действаше добре. От тогава не го харесвам.
Ами възможно е. Аз го пия против екстрасистоли, предписан от кардиолог. Когато го пия, нямам проблем, ако пропусна - се връщат.

# 118
Когато тествате КЗ след хранене с глюкомер час или два изчаквате? Също така, пия глюкофажа и тествам?

# 119
Точно за екстрасистоли и аз. Моята кардиоложка не ми е уточнила какъв магнезий. Самата тя пие Магнерот. Аз от Диаспорал Директ видях подобрение за дни, но ми е скъп за постоянно и се установих на този цитрат. Редувам ги с Маг Ликуид.

Общи условия

Активация на акаунт