Инсулинова резистентност - тема 2

• 21 918
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
А, това съм го пропуснала. Да, на лабораториите са много завишени стойностите. Има вече доста с нормални стойности, но повечето са с много завишени.

# 676
Майка ми е с Диабет тип 2, но е на инсулин, ако яде ниско въглехидратно и спада КЗ, но и се видга кръвното налягане, ако се движи много кръвната захар също спада и изпада в хипогликемии, трудно се постига баланс само с ядене на кюфтета и пържоли.
Защо е на инсулин и яде НВ? Да си яде ВХ щом е на инсулин, ако ще се храни НВ да махне инсулина.
Ако бях на ваше място, щях да си плюя на петите от лекаря, който изписва подобно "лечение" което си е чисто убийство. Дори не мисля че се изказвам пресилено.

В моето семейство имаше диабетици, единия от доста години - с НВВМХ вече няма.

# 677

Защо е на инсулин и яде НВ? Да си яде ВХ щом е на инсулин, ако ще се храни НВ да махне инсулина.
Ако бях на ваше място, щях да си плюя на петите от лекаря, който изписва подобно "лечение" което си е чисто убийство. Дори не мисля че се изказвам пресилено.

В моето семейство имаше диабетици, единия от доста години - с НВВМХ вече няма.
Постът ми беше във връзка с въпроса защо диабетиците трябва да ядат въглехидрати.  Тя си яде всичко, а на инсулин е вече 25 години от момента на откриването на диабета, така било по-сигурно и казала лекарката тогава. Вече е на 80.

# 678
Ами не е вярно, че диабетиците трябва да ядат ВХ. Някои диабетици си бият ненужен инсулин, за това трябва да ядат ВХ вместо да си ядат НВ, да си вкарат в ремисия диабета и да не се убиват бавно.

Ям отрова и за това трябва да взимам противоотрова, нищо че и противоотровата ме убива, макар и малко по-бавно. Това казваш в края на краищата. Защото излишния инсулин и той предизвиква щети по тъканите, не само излишъците КЗ. Той е разтежен хормон, освен всичко друго и от него расте всичко, включително и тумори.

Вместо да яде ВХ, да си коригира дозите инсулин.

Чудесно, че е на 80, дано изкара до 100 - искрено го пожелавам, но има разлика да си на 80-100 и в добро здраве и кондиция и на 80-100 и да си развалина.

# 679

Чудесно, че е на 80, дано изкара до 100 - искрено го пожелавам, но има разлика да си на 80-100 и в добро здраве и кондиция и на 80-100 и да си развалина.

Късно е вече да маха инсулина, а и заради кръвното не може да се храни високо мазнинно, иначе си контролира успешно диабета и няма никакви поражения и е в отлична кондиция.

# 680
Разбирам, вие си знаете и си решавате.
Задълбахме малко повече в тип 1 който не е чак толкова разпространен. Ситуацията с тип 2 обаче е малко по-различна и диабет тип 2 може да се "излекува" и е престъпление вече, по мое мнение, лекар да не го е разбрал още.

Нюанси винаги има, но с това трябва да се започне. Вместо това, съветите са стандартните яж по-малко, движи се повече, пий си хапчетата. В една друга тема ми обясняваше потребителка с претенции за мед. образование някакво как лекарите лекували диабетици, ама не каза колко излекувани по този протокол има. Не за друго, ами "лекували", не "излекували". Е какъв е смисълът на лечението, ако няма перспектива да те излекува? Това не е лечение, а палеативна грижа.

# 681
само да уточня, майка ми е с диабет тип 2, не 1 и е на инсулин.

# 682
Значи с пълна сила важи това което казах за лекаря и е грехота да я държат на инсулин и с диабет като може да е в ремисия и да не се тъпче с лекарства.

# 683
Ако не произвежда никакъв неин си инсулин, както може да стане дори при тип 2 в някакъв момент и нататък, трябва да си слага, макар и малко и там бавнодействащ.  Тялото не може без съвсем никакъв, просто необходимите количества са малки ако няма нужда да се компенсира за изядена храна. Да хокаме някого на 80 години не виждам грам смисъл.
Обаче много се отплеснахме с диабетите, темата е за ИР и накрая някой ще я прочете като дявола евангелието и ще каже Ми да, ето, тези неща не може и не бива да не се ядат че ще приритам.
Нали цялата идея е да не стигаме до там все пак. Сигурно има някъде из форума и за диабет теми, дано не опирам до тях пък за целта ще преживея и без редовни бири щом трябва Grinning

# 684
Не хокам на съфорумката майка й, имам пример и в моето семейство на възрастен, който не иска да си смени навиците, така че ми е пределно ясно, че не всеки ще е на линия.
Ядосвам се на лекарското съсловие и на тези които трябва да лекуват, а всъщност вредят на пациентите си волно или неволно и нямат никакво желание да се образоват.

# 685
Лекарите са си за яд наистина, слагат ти диагнозата като доживотна присъда, пишат ти рецептите и да влиза следващият.

# 686
Здравейте, ще съм Ви много благодарна да ми препоръчате книги, които да прочета, книги, сайтове, статии, които сте чели и са ви били полезни по темата. И аз съм с ИР, сега, уж под контрол. Средата на месеца ще пусна изследвания да видя как са нещата ( др. седмица поне да стане, че пусках декември).
Иначе и аз ви чета, лутах се и аз 1-2 месеца докато се ориентирам кое как. В крайна сметка въглехидрати вече не консумирам, освен под формата на зеленчуци и някои плодове ( супер ограничено тях). Спрях абсолютно всичко, ръжени хлябове, протеинови, незнам си какви, овес, трици, картофи, ориз аз не съм яла от детската градина. Месо много избирателно, просто не  мога да го понасям, но го ям сега мааалко повече, свикнах да си правя някои неща, лека полека разнообразих. Свалих кг., и нормализирах изследванията миналия месец, ще видим и този. На Глюкофаж съм, още го пия. Но паралелно със всичко и много се движа. Фитнес 5пъти седмично и между 10-15000 крачки всеки ден. И общо взето за сега съм добре, поне така се чувствам. Важното е че спрях и гадните противозачатъчни дето пих заради кистата.
Та иска ми се да прочета някоя книга за диабета, за ИР, за храненето.

# 687
Препоръчвам Джейсън Фънг - Код затлъстяване. Много добре обяснява и за храненето и за фастването. Той има и друга Код диабет, която също е добра, но много неща се повтарят и не виждам смисъл да се четат и двете.

Ако ползваш англйски, препоръчвам силно видеата на KenDBerryMD в youtube като начало, от там алгоритъмът ще ти предложи доста други.

# 688
Много благодаря 🙂

# 689
"Защо се разболяваме" на Бенджамин Бикман също е много добре написана. Каналите му в тубата и в инстаграм също, разбира се, обяснява много разбрано и ако английският не е проблем си струва да му се отдели време.
Другата тема за ИР която е в диетичния подфорум има много източници събрани в началната публикация, както и немалко обяснения също. Темата е насочена към определен тип хранене и доста хора се справяме много добре на него, но дори и само първата публикация да хване човек с ИР, това му спестява страшно много време и труд.

Общи условия

Активация на акаунт