Витамин B12 - тема 11

• 19 452
  • 414
  •   1
Отговори
# 120
Аз изобщо съм изключила България за инжекциите. До колкото знам могат да се намерят от германия и Гърция обаче просто не ми се иска да се бода Simple Smile
И мен ме беше страх да се бода, но при 174 pg/ml, като преди това бях и 40 дни на прием от 1000 микрограма през устата, се наложи. В последствие се оказах с хеликобактер и вероятно за това и нищо почти не се е усвоявало. Инжекциите не са болезнени, като се бият както трябва.
И  са и най-бързият и ефикасен начин за пълното усвояване на В12.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 22:10 от jaspermmm

# 121
  • София
Има ли оцветяване на урината след прием на Б12? Приемам вече от седмица и съм в лек ужас…

# 122
Има ли оцветяване на урината след прием на Б12? Приемам вече от седмица и съм в лек ужас…
Поради метаболизма на Б12 може да има светло жълто оцветяване на урината. Чувал съм и за зеленикаво .

# 123
  • София
Точно светло жълто е. Благодаря

# 124
Някой приемал ли е Малтофер по време на инжективен курс с В 12?

# 125

Момичета,
пих 1 мес. Solgar Метилкобаламин (Витамин В12) 1000 мкг , направих 1 мес почивка и изследвах. Дали резултатите са окей.

# 126
В другите теми,никой не отговаря ....я да се пробвам тук (а може би трябваше от тук да започна)
Това са изследвания на детето (15г) привлякоха ми вниманието случайно,като разглеждах здр.досие. Назначават ги от спортен диспансер, не са ме търсили лекарите да бият тревога нещо...обаче аз се притесних нещо.
Четох,четох...нещо към анемия клони ама пък хемоглобин 150? После четох,че може да е липса на б-12 и фолиева.....Утре ще звъня на Лл.

# 127
Без клинична картина тези показатели не означават нищо. Те се изчисляват по формула и тъй като броенето на еритроцитите става на машина (и пак по друга формула Laughing ), винаги има някакво отклонение. Не виждам нещо притеснително.

# 128
Ами няма конкретни оплаквания,просто ми направи впечатление. Тези са от ноември 2024 година, и от ноември 2023 са същата работа. Почти същите резултати....мислех да му пусна едни контролни изследвания в друга лаборатория .

# 129
Ами няма конкретни оплаквания,просто ми направи впечатление. Тези са от ноември 2024 година, и от ноември 2023 са същата работа. Почти същите резултати....мислех да му пусна едни контролни изследвания в друга лаборатория .
И какво очаквате да се промени с резултатите ?

# 130
Вместо да му пускаш изследвания, разпечатай ги и се консултирай с личния му лекар. Затова са там в кабинетите. Ако той/тя прецени, ще му пусне каквото трябва.

Можеш да питаш и в Специалистите говорят, има хематолог. Отзивчив е.

# 131

Момичета,
пих 1 мес. Solgar Метилкобаламин (Витамин В12) 1000 мкг , направих 1 мес почивка и изследвах. Дали резултатите са окей.

Аз бих приемала още 2 месеца и бих повторила изследванията, но за мен трябва да вдигнете и фолиевата.Не сте снимала или не сте пуснала желязо, там също трябва да се види какво е положението.

# 132
Вместо да му пускаш изследвания, разпечатай ги и се консултирай с личния му лекар. Затова са там в кабинетите. Ако той/тя прецени, ще му пусне каквото трябва.

Можеш да питаш и в Специалистите говорят, има хематолог. Отзивчив е.
Писала съм в темата.
Ще звънна на личната утре, тя няма касателство с тези изследвания. Не ги е назначавала тя но предполагам,че няма да откаже да ги види.
А какво очаквам да се промени с резултатите? Не ми казвайте,че никога ама никога не ви се е случвало в различни лаборатории да имате различни резултати за едно и също изследване🤔 или ще се потвърдят или ще отпаднат.

# 133
В колкото лаборатории ги направите,толкова различни резултати ще получите.Избирате си една и наблюдавате спрямо нея,другото е излишно харчене на пари.
Относно ПКК моя опит(не твърдя че е така при всички) показва, че да се види нещо от нея, то нещата трябва да са много извън контрол.
За да се направи реална преценка дали има или няма проблем, трябва да се пуснат и много други показатели.

# 134
Привет! От известно време имам проблем с Б12 и вит. Д, на който ЛЛ не обръща особено внимание. На своя глава си назначих лечение. Изчаках известно време и си пуснах изследвания.

С вит. Д продължавам да имам проблем, но нужно ли е да кача още и вит. В12?

Общи условия

Активация на акаунт