Витамин B12 - тема 11

• 19 455
  • 414
  •   1
Отговори
# 135
Виж таргетните стойности в първия пост на темата. Долу горе са ориентир.

# 136
Има ли оцветяване на урината след прием на Б12? Приемам вече от седмица и съм в лек ужас…
Поради метаболизма на Б12 може да има светло жълто оцветяване на урината. Чувал съм и за зеленикаво .
Потвърждавам за зеленото, при мен беше някакво странно електриково жълто-зелено 😅.

# 137
Привет! От известно време имам проблем с Б12 и вит. Д, на който ЛЛ не обръща особено внимание. На своя глава си назначих лечение. Изчаках известно време и си пуснах изследвания.

С вит. Д продължавам да имам проблем, но нужно ли е да кача още и вит. В12?
Закрепила си Витамин Б12 , за Д още си трябва да се приема.

# 138
Благодаря за отговора! Ще действам в тази насока.

# 139
Ох аз докато близо 2-3г. бях с дефицит и се чудих как да наваксам В12, сега без абсолютно никакъв прием от 7-8 месеца, онзи ден си пуснах изследвания и се оказа супер висок -790pmol/l, при норма 569pmol/l, четох доста кофти неща за високи стойности на В12 и много се притесних Disappointed

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 16:45 от bubeto80

# 140
Някакви други добавки, лекарства приемаш ли? Виж в тях да няма В12.

# 141
Пия единствено милгаммаN и магнезий.

# 142
Милгамата са В витамини, защо се чудиш.
Цитат
Бенфотиамин (мастноразтворим дериват на витамин В1) Пиридоксинов хидрохлорид (витамин В6) Цианкобаламин (витамин В12 )
 https://apteka.framar.bg/13002256/%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B3%D0%B0 … B0%D0%BF%D1%81-50

Много ми е странно това. Вместо първо да погледнете какво пиете, започвате да четете в нета и да се шашкате.

# 143
Милгамата си е витамин В. Нормално е да излязат високи стойности.

# 144
Милгамма Н се пие максимум месец два не повече , заради наличието на Б6 , там са неприятните неща с натрупването. Но няма за какво да се притеснявате , няма чак тава драма, че сте пили толкова дълго Н.

# 145
Милгамма Н се пие максимум месец два не повече , заради наличието на Б6 , там са неприятните неща с натрупването. Но няма за какво да се притеснявате , няма чак тава драма, че сте пили толкова дълго Н.
Благодаря Ви за отговора. Листовката не съм я чела /пила съм го преди години пак,  но нямах такива високи стойности/, знам че милгамата е витамин,но не предполагах,че точно В12 съдържа. Днес изпих последното хапче, точно 2 месеца станаха. От утре няма да го пия, ще изчакам да мине един месец и ще изследвм В12 отново,  да видя дали милгамата е била причината за тези високи стойности!
Diorela, благодаря и на теб 👍

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 20:08 от bubeto80

# 146
От милгамата е, не го мисли. Има 250 мкг цианкобаламин и си го пила 2 месеца, изследвала си по време на приема.  Няма друга причина.

# 147
Ох аз докато близо 2-3г. бях с дефицит и се чудих как да наваксам В12, сега без абсолютно никакъв прием от 7-8 месеца, онзи ден си пуснах изследвания и се оказа супер висок -790pmol/l, при норма 569pmol/l, четох доста кофти неща за високи стойности на В12 и много се притесних Disappointed
Първо се тръшкате, че са ниски стойностите, после че били високи...
790 pmol/l съвсем не е толкова завишена стойност! А, като искате да сте изрядни, ходите при хематолог, който ви назначава терапията, а не пиете каквото и както ви падне.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 10:07 от jaspermmm

# 148
jaspermmm, никога ,нищо не съм пила "както ми падне".
До преди около 2 години приемах В12, предписано ми от лекар за покачване на стойностите, наваксах ги и спрях. Сега понеже не бях пила самия витамин много време, а резултата е висок, затова попитах /според хората,които ми отговориха е от милгамата, също предписана ми от невролог/.
Ако много Ви пречи питането ми,нека модераторите, да го изтрият.

# 149
Здравейте.
Някой може ли да се включи с отзиви за този витамин?
С ниска стойност съм -165 pmol/l

Общи условия

Активация на акаунт