Витамин B12 - тема 11

• 18 347
  • 395
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте! Прикачвам изследвания ,които пуснах вчера. Притеснява ме леко нивото на йонизирания калций и на желязото. Преди две седмици изследвах вит.Д ( 16,2 ng/ml) и вит. Б12 (379,2 pg/ml) . По референтните стойности на лабоаторията са в норма , което особено за вит.Д съвсем не ми се струва така.  Приемам от десетина дни  по 4000IU вит. Д и 1000 mcg Б12 . Удачно ли е според вас? Все още не съм си взела К2. Възможно ли е това да е причината за калция към горна граница и мога ли да увелича вит Д , като си взема К2?

# 31
  • София
Интересувам се под каква форма (спрей или хапче под езика) метилкобалмин се изписва на деца например след 2 г. възраст?
И ако детето усвоява формата цианкобалмин има ли шанс да не усвоява?

# 32
Имайте предвид, че 100% от изследванията за ефективността на б12 като добавка са правени с цианкобаламин, за другите форми има данни само от фирмите, които ги произвеждат/продават, ако въобще има някакви обективни данни.

# 33
  • София
Добре де ако детето не усвоява цианкобалмин ще му се изпише метилкобалмин, което важи и за възрастен човек. Как ще няма данни?

# 34
Здравейте! Моля ви за съдействие към кого мога да се обърна за мнение относно резултати на Б12 за дете на 1 г. и 4м.
Реших да пусна ПКК, желязо, феритин, Б12, вит Д, тъй като детето е с много нарушен сън откакто е роден, апетитът му също е спаднал.
Позволявам си да приложа резултатите и тук с молба за мнение.
Това са резултати взети от пръст.

Имах консултация с хематолог от Исул, който предписа Малтофер за желязото и феритина.

# 35
  • София
Ами не бих дала нищо ако не се вземе коректно, а именно от вена. Много е възможно резултатите да не са вярни. Малтофера доста скапва стомаха. Имам доста кофти спомени тъй като и аз съм го пила като дете.

# 36
Ами не бих дала нищо ако не се вземе коректно, а именно от вена. Много е възможно резултатите да не са вярни. Малтофера доста скапва стомаха. Имам доста кофти спомени тъй като и аз съм го пила като дете.

Вчера в Исул взеха резултати и от вена, но само на ПКК, желязо и феритин, и проба от стъкло (не разбрах какво е). Но казаха, че не работят с Б12, за това и не ги качих тук

# 37
  • София
До колкото знам са занижени даже стойностите за България. Според гастроентеролога на дъщеря ми Б12 трябва да приближава горна граница. При нея беше в долна, а витамин Д беше под долна. Започна прием за 3 месеца и мога да кажа, че видях голяма промяна в храненето ѝ.

# 38
Какъв специалист трябва да търся за тълкуване на Б12?

# 39
  • София
Ами нямам представа лекарката, която ходим е и гастроентеролог и това ми обясни. Вероятно хематолог Ви трябва, но такъв, който да обърне внимание на Б12.

# 40
Ами нямам представа лекарката, която ходим е и гастроентеролог и това ми обясни. Вероятно хематолог Ви трябва, но такъв, който да обърне внимание на Б12.

Благодаря! Аз също мислех, че хематологията в Исул е мястото за това, но ми казаха
че не се занимават с б12. И аз забравих да попитам, за да ме пренасочат.

# 41
Цитат
но ми казаха че не се занимават с б12
Навсякъде ще го чуеш това. Опитай в педиатрията, където беше д-р Кадъм. Виж малко по-назад в темата, коментирахме го наскоро.

# 42
  • София
Моля да ми препоръчате добър Витамин В12. Нямам представа какви видове има.
Питането е за сестра ми с резултат: Vitamin B12 - 255 pmol/L и референтни стойности: 171 - 920.
Според нея си е в норма, но прочетох първата страница тук и обърнах внимание на препоръчителните нива.

# 43
Аз съм доволна от подезичния метилкобаламин на Солгар и от спрея на Better you, като по-бързо компенсиране на дефицита имах от Солгар.

# 44
Може ли да споделите кой е гастроентерологът? Точно от такъв имаме нужда в момента. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт