Витамин B12 - тема 11

• 19 384
  • 414
  •   1
Отговори
# 75
  • София
То по принцип и при мен няма🤣Не знам как се е случило

# 76
Хидроксиколбамин 2ml,вкарвам ги от Сърбия,в кутията са 5 ампули,последната цена беше около 8.50лв за кутия.Срока на годност им е 3г.Има ги и тук в един сайт билколечение,но на цена 29лв

Това е много полезна информация. Може ли да се купуват онлайн от Сърбия, или трябва човек да ги закупи и донесе?

# 77
  • София
Всъщност трябва ли да имате рецепта или може свободно да се купи? В смисъл ако се отиде с кола може ли да се купе свободно от аптеката?

# 78
Здравейте! От 5 години съм вегетарианка. Днес си пуснах В12. Резултат 1353 при референтни стойности 193-982. Три дена преди изследването съм пила В12. Може ли това да е повлияло на резултатите

# 79
  • София
Според мен, не. Пробвала съм и с други витамини. Чак така не се отразява.

# 80
Здравейте! От 5 години съм вегетарианка. Днес си пуснах В12. Резултат 1353 при референтни стойности 193-982. Три дена преди изследването съм пила В12. Може ли това да е повлияло на резултатите

Да. Изследва се месец и половина след спиране на прием на всякакви витамини от група В.
Ако си пила и преди това, ако пиеш някакви добавки с вит. В. Това не е адекватен резултат, особено за вегетарианец.

# 81
  • София
Е, чак пък такова натрупване да има…

# 82
Виждала съм и по-високи резултати и не е натрупване,а нещо като фалшиво повишаване.Както Diorela писа месец-месец и половина се чака след последния прием.

# 83
Дъщеря ми е на Better you,както Б 12,така и желязо, аз съм  на инжекции хидроксиколбамин, Д + К 2 Better you
здравейте. Имам същите ампули. Може ли да споделите по каква схема поставяте инжекциите. Моят Б12 е 160., . Първоначалната доза е по силна и после е поддържаща, но кск горе долу е схемата? Благодаря Ви предварително 🙏

# 84
Дъщеря ми е на Better you,както Б 12,така и желязо, аз съм  на инжекции хидроксиколбамин, Д + К 2 Better you
здравейте. Имам същите ампули. Може ли да споделите по каква схема поставяте инжекциите. Моят Б12 е 160., . Първоначалната доза е по силна и после е поддържаща, но кск горе долу е схемата? Благодаря Ви предварително 🙏
Използвах 1 ампула(цяла) след 3-4 месеца изследвате и според резултатите преценях дали да слагам.Първста година приложих 3-4
Не съм слагала от 4-5.2024 г,при последните ми изследвания ,все още бях на горна референтна.Следващото изследване мисля да е към м.6.
А иначе, ако прочетете листовката ще видите, че при първо ползване се препоръчва да се приложи 1/2 ,след 1-2 седмици още 1/2.Поддържаща доза на 2-3 м. 1/2.
Имайте предвид, че това, което аз съм направила, с използване на цяла ампула при първо слагане, не би понесло на всеки и може да получи странични ефекти.Препоръчвам да се спази листовката,поне за това, а за напред на базата на изследвания.

# 85
Аз затова отказах инжекции хидроксикобаламин, заради страничните ефекти. Първия път, д-р Кадъм направо извади една ампула и искаше да ми я сложи.

Виждала съм и по-високи резултати и не е натрупване,а нещо като фалшиво повишаване.Както Diorela писа месец-месец и половина се чака след последния прием.

Така ми каза д-р Кадъм, пия три месеца и изследвам месец и половина след спиране на витамините от група В.

Да, има натрупване. Затова трябва да се внимава да не се предозират. Ненужните не се изхвърлят от организма, както е при вит. Ц. Не съм имала толкова ниски стойности на фолиева киселина и вит Б 12, каквито бяха при първото иследване, откакто започнах да ги приемам. При това много рядко пия. Последно съм пила 2021г. след  като боледувах от ковид. Изследвах ги сега декември, резултатите са ниски, но не колкото първия път.
Аз самата усещам разликата, която беше преди и после, след като започнах да пия.  Дори още първите дни, когато ги пих за пръв път, усетих подобрение.

# 86
Аз затова отказах инжекции хидроксикобаламин, заради страничните ефекти. Първия път, д-р Кадъм направо извади една ампула и искаше да ми я сложи.

Така ми каза д-р Кадъм, пия три месеца и изследвам месец и половина след спиране на витамините от група В.

Да, има натрупване. Затова трябва да се внимава да не се предозират. Ненужните не се изхвърлят от организма, както е при вит. Ц. Не съм имала толкова ниски стойности на фолиева киселина и вит Б 12, каквито бяха при първото иследване, откакто започнах да ги приемам. При това много рядко пия. Последно съм пила 2021г. след  като боледувах от ковид. Изследвах ги сега декември, резултатите са ниски, но не колкото първия път.
Аз самата усещам разликата, която беше преди и после, след като започнах да пия.  Дори още първите дни, когато ги пих за пръв път, усетих подобрение.
Аз съм имала странични ефекти и от Солгар таблетки.Според мен е дозата,не вида.Другия момент е дали преди това си приемал Б 12,защото след въпросната случка съм приемала и по-висока доза,но не е имало проблем, но това вече са си мой наблюдения,няма как да ги докажа.

# 87
Здравейте! Наскоро аз и мъжа ми правихме изследване на B12 и резултатите са: при мен - 407, а при него 296 при горна референтна граница от 883. Невролог ни каза, че са ок, аз обаче знам, че не са, особено тези на мъжа ми. Започнах да му давам по 1000мг на своя глава, а и аз да взимам. Той е изморен и изнервен напоследък, има и доста стрес. Дали 1000 ще са му достатъчни и има ли читав лекар в София, който да е наясно с Б12 и да му обърне внимание.

# 88
Аз лично за възрастен не мога да препоръчам специалист.Надявам се да сте пуснали всички изследвания необходими за правилната оценка на Б 12.Иначе 1000 е добре. Да приема 3 месец, 1 почивка и след това да изследва пак,но да пусне всичко,ако сега не е .

# 89

Да, има натрупване. Затова трябва да се внимава да не се предозират. Ненужните не се изхвърлят от организма, както е при вит. Ц.
За какви странични ефекти говорите от инжекциите? Аз не съм имала такива

Общи условия

Активация на акаунт