Витамин B12 - тема 11

• 18 358
  • 395
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, колко време трябва да мине между спиране на прием и изследване?
Най добре 1 месец.

# 61
  • София
Мен пък ми казаха, че никакво… Което все още ми се странно.

# 62
Мен пък ми казаха, че никакво… Което все още ми се странно.

Изследвала съм на 7,14,20 дни- не реално високи резултати.
Минимума е 1 м.

# 63
За вит. В12 и фолиева, д-р Кадъм ми беше казала 3 месеца пия, след месец и половина от спирането изследвам. Те се натрупват в организма.
За вит Д, вчера ендокриноложката ми каза само в деня на изследването да не пия. Защото знаем какво е, когато не пия. Идеята е да видим какво ще е при приемане. Тя е втори ендокринолог, който ми казва, че вит Д не се спира при изследване.

# 64
  • София
Еми аз не съм спирала прием на желязо например при изследване и пак съм била с дефицит. Та може би за някой неща е вярно, че не е нужно да се спират.

# 65
Здравейте, може ли да споделите на коя марка пиете витамин В12 и Д?

# 66
Аз пия този В12 - метилкобаламин на Нейчъръл факторс. Излиза изгодно и действа.
https://factors.bg/natural-factors-vitamin-v12-metilkobalamin-su … 1000mkg-x-90.html

Фолиева -  Топ фолат , пак е метилиран.

Вит Д - вигантол.

# 67
Здравейте, може ли да споделите на коя марка пиете витамин В12 и Д?

Вмомента приемам B12 на Better you (впръсква се).

# 68
Дъщеря ми е на Better you,както Б 12,така и желязо, аз съм  на инжекции хидроксиколбамин, Д + К 2 Better you

# 69
  • София
Помагат ли Ви тези инжекции? Имат ли ефект и дали са болезнени?

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 16:00 от I.R.

# 70
Това е най-доброто решение което съм взела,първо от към финанси(буквално 100 пъти по-евтино ми излиза),второ от към кръвни резултати(с метилирана форма дали таблетки или спрей,никога не съм достигала такива стойности),трето от към време -пих ли не пих ли,ама минали ли са часовете за желязо,фолиева.Първата година бих по 1 на 3 месеца,сега реално не съм била от 8 месеца и все още стойностите ми са към горна референтна граница.

# 71
  • София
Може ли да споделите какви точно са инжекциите? Мен ми предлагаха някакви немски и за гръцки съм чувала.  Уж и двете били много хубави.

# 72
Хидроксиколбамин 2ml,вкарвам ги от Сърбия,в кутията са 5 ампули,последната цена беше около 8.50лв за кутия.Срока на годност им е 3г.Има ги и тук в един сайт билколечение,но на цена 29лв

# 73
  • София
Много благодаря за информацията. При мен някак се е вдигнал без прием на Б12🤷 Разбира се има какво да се желае, но все пак.

# 74
При мен няма как да се вдигне от самосебе си.Контролирала съм с хранителен режим и/или с хомеопатия да не пада бързо, но до там.

Общи условия

Активация на акаунт