Витамин B12 - тема 11

• 17 035
  • 380
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Благодаря, bebeshok. Към какви нива на B12 се целите? Питам за възрастен, не за дете.

Аз приемах подезичните таблетки на Solgar и Natural Factors. Наскоро установих, че в iHerb Solgar е много, много по-достъпен. При мен хомоцистеинът също беше леко повишен (8,7) и се надявам след приема на Метилкобаламин да е влязъл в норма. Скоро ще ги изследвам.

# 376
Изследвай месец и половина след прием.
Виж на първа стр. таргетни стойности.

# 377
Благодаря, bebeshok. Към какви нива на B12 се целите? Питам за възрастен, не за дете.

Аз приемах подезичните таблетки на Solgar и Natural Factors. Наскоро установих, че в iHerb Solgar е много, много по-достъпен. При мен хомоцистеинът също беше леко повишен (8,7) и се надявам след приема на Метилкобаламин да е влязъл в норма. Скоро ще ги изследвам.
600-800 pg/ml, като с таблети повече от 560-70 не съм постигала при прием 3м.
Хомоцистеина аз го държа под 5,вдигне ли се над това, включвам режим на хранене и Омега 3 и 6.

# 378
  • София
bebeshok, моля споделете за режима на хранене при повишен хомоцистеин. Аз приемам омега 3, но не съм от най-редовните. Чела съм, че хомоцистеинът е рисков фактор за Алцхаймер и сърдечно-съдови.

# 379
  • София
bebeshok0326, и аз се интересувам от диетата и Омега 3 и 6. Ако решите да споделите в темата би било полезно за всички.

# 380
Няма режим или поне аз не знам за точен такъв.На базата на проба- грешка през годините съм установила за себе си, че когато повечето показатели ми се влошат, не зависимо какви или ми се обострят алергиите, много добре се повлиявам от АИП, като наблягам на рибата.Старая се да го спазвам на 15-18 месеца за поне 3м стриктно.

Общи условия

Активация на акаунт