RYANAIR - 27

• 39 159
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Благодаря на всички, които ми отговориха!
Подадох иск.
Аз се опитвах да отворя линка зад "кликнете тук", като смятах, че там се намира специална форма, която се попълва за закъснение при кацане.
В БГ версията на сайта  не се отваря нищо, но в английската се отвори самият регламент EU261.

# 31
  • Варна
Ще пътуваме за Ирландия, с детето(9г) и мъжа ми. С него нямаме брак, в такъв случай трябва ли да носим акт за раждане? Има ли проблем ако не носим, при условие че сме родителите,но сме с различни фамилии?

# 32
Май не трябва да се носи акт за раждане... Те има как да проверят. Ако тръгнат да се заяждат не знам. То колко му е, един лист.

# 33
  • Варна
И ние нямаме брак. Случвало се е дори да предложа документа, при дежурния въпрос "Вие ли сте родителите?",  но казват, че по система ще си проверят, но друг път са ми го искали. Нося го попринцип....
Има от тези папки с копчета точно в размера на акта за раждане и удобно се носи без да се мачка.

# 34
То в акта за раждане всичко е на кирилица. Само по егн-тата може да се хване някаква следа.

# 35
  • sf
Защо се натоварвате излишно?! Един лист е, сложете си копие в багажа и това е. Едва ли ще го искат, но нито тежи, нито пречи.

# 36
  • София
То в акта за раждане всичко е на кирилица. Само по егн-тата може да се хване някаква следа.

Е, и? Нали документа ако се гледа е на излизане от Бг. Предполагам, служителите на Гранична полиция могат да четат и асимилират прочетеното на родния си език.
А и за около 10 лв. се издава многоезично Удостоверение за раждане и да се носи 1 екземпляр, за всеки случай.

# 37

За българската граница става въпрос. А понякога са толкова шашнати от това, което си показал, че въобще не го поглеждат, примерно български акт за раждане в Турция или акт за брак на португалски в България.

# 38
Не е ли по-добре детето да си има международен паспорт и да си пътува с него?

# 39
  • sf
То без паспорт няма как да пътува по принцип. Актът за раждане не е документ за пътуване, а добавка и то незадължителна.

# 40
  • София
Не е ли по-добре детето да си има международен паспорт и да си пътува с него?
Е то детето няма друг официален документ, с който да премине граница, освен международен паспорт.
Аз си нося винаги копие на акта за раждане, нищо, че сме с еднакви фамилии. Както някой беше писал по-горе, в малка папка с копче. Досега никой никъде не ми го е искал, но една хартийка на тежи в багажа.

# 41
Никой не ми е искал акт за раждане. Преди години за Гърция ми казваха да нося акта, за да не изкарвам международен паспорт. След като има паспорт не виждам логиката да се носи и акт.

# 42
  • София
Скрит текст:
Никой не ми е искал акт за раждане.
Преди години за Гърция ми казваха да нося акта, за да не изкарвам международен паспорт.
Скрит текст:
След като има паспорт не виждам логиката да се носи и акт.
И пуснаха детето в Гърция само с акт за раждане? Без документ за самоличност? Вижда ми се невероятно! Всеки човек трябва да има документ за самоличност при напускане на страната. Тъй като децата до 14 години нямат лични карти, паспортът е задължителен, макар и за страна от ЕС.

Актът за раждане не е задължителен. Просто е улеснение при родители с различни фамилии. Защото ако детето не е с двамата си родителя, трябва и декларация от отсъстващия, че е съгласен да напусне страната. Винаги могат да направят справка, но им е по-лесно с акта за раждане. Не губят време да търсят.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 00:27 от Таня67

# 43
  • София
За Шенген по въздух не трябва официално декларация вече.
Ние сме с различни фамилии и никога нито по въздух, нито по земя са ни искали актовете за раждане.

# 44
  • Наблизо
И на мен нищо не са ми искали,моето дете е с две гражданства.Случвало се е да попитат дали таткото е само чужденец,но до там.
Вече нищо не искат,но си нося двата документа за самоличност.

Общи условия

Активация на акаунт