RYANAIR - 27

• 39 215
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Milano
Явно има някакви привилегии.😊

Погледнах различни полети от Малпенса, Бергамо до Лондон, Франкфурт, София и ми излиза все същото.
Но от София до Лондон или Франкфурт - не.

# 166
  • на малък остров в океана
Току що пробвах и аз. Полет от Корк до Лондон. Безплатни са от 18 до 33 ред дори и при бейсик тарифа.

# 167
Имам някакъв смътен спомен, че в някои държави са приели закон, според който дете трябва да седи до родител безплатно, явно Италия... И нещо за ръчния багаж имаше, не се сещам...

# 168
Ако купуваме билети до дестинации с прекачване само с Ryanair и stopover на една резервация ли са или отделни?

# 169
  • София
Ако купуваме билети до дестинации с прекачване само с Ryanair и stopover на една резервация ли са или отделни?
Винаги са отделни. Ще имате две независими резервации без ангажимент от тяхна страна за връзка.

# 170
  • на село
И ще чекирате още един път багаж - не отива на финалната дестинация.

# 171
Благодаря за отговорите. При това положение ще купуваме билети от стандартна авиокомпания. Като сме в България искаме да посетим Сардиния, Олбия. Досега сме пътували с Ryanair няколко пъти из Европа без проблеми и само малки закъснения.

# 172
  • София
Да споделя вчерашния си опит с връщане от Малта. Проверка на всички куфари и чанти на приорити и съответно над 10 човека доплащаха нещо. Имаше и разправия и служителите на летището извикаха полиция. Нямаше никакво забавяне на полета, но на гейта бяха 7 човека - 1 супервайзър и 2ма, които сканираха документи и 4 дами, които отговаряха за проверка на багажа. Един българин зад мен с куфар, сак и раница се беше изхитрил и се беше наредил на опашката non priority, но го върнаха, накараха го да събере багажите в два допустими и съответно и той трябваше да доплаща. Покупките от безмитния бяха отделно, но проверяваха пликчета и бележки и пак караха хората да прехвърлят неща в багажа.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 20:04 от kosara

# 173
Еха. Ако всички летища имаха по толкова много служители, за да си позволят да са по 7 човека на 1 изход, набързо всички пътници щяха да научат правилата. Joy

# 174
Вчера имаше и на гейта за Шарлероа (на Т2) лека разправия. Имаше една голяма група “музиканти” от ромското малцинство, всеки помъкнал каквото му падне. Някои бяха с прайорити, но някои не. Пред мен един беше с раница и малък метален куфар. Още като го видях на нон прайорити опашката си казах, че или не е платил за двата багажа и ще има разправия, или е объркал опашката. Естествено, че се оказа накрая, че не е платил. Казаха му, че за второто парче багаж трябва да плати 60 евро. И той като надигна глас, “какво… как 60 евро?”. Жената най-невъзмутимо си му каза: можете с виза, мастеркард или кеш, както предпочитате”. Той взе да обяснява, че няма карта и “откъде да взема аз карта, каква мастер карта, нямам аз такива неща”. И взе да събира от братята си роми пари кеш, за да събере 60 евро, но някои се бяха качили вече в автобусчето, та той им почуква на стъклото и им маха да слязат и да се върнат, да му дават пари. После в самолета всички тези хора си сядаха където им падне. С билети на средна седалка, но сядат до прозореца. След 5 мин идва следващата група пътници и искат да си седнат на местата, а тия започват пазарлъците.

Абе цирк балкански. (Без да обиждаме цирковите артисти, разбира се).

# 175
Един българин зад мен с куфар, сак и раница се беше изхитрил и се беше наредил на опашката noni priority, но го върнаха, накараха го да събере багажите в два допустими и съответно и той трябваше да доплащане.
Аз не разбрах в какво се състои изхитряването му.

# 176
  • София
Проверяваха само приритетната опашка и той се беше наредил на другата, за да не го проверяват, но го върнаха. Самият той коментираше, че няма да го проверят и ще мине метър. Аз така и разбрах, че е българин, защото обясняваше на български.

# 177
Райънеър ползват ли Т1 за някои от полетите си? Как мога да си проверя терминала преди да е дошъл момента за чекиране?

# 178
Не ползват Т1. Иначе като гледаш сайта на летището, излитащи...

# 179
  • Melmak
Ако питаш за летище София - т2 само.

Общи условия

Активация на акаунт