RYANAIR - 27

• 39 559
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
Може да иска да носи за подарък.
Това няма значение. Много неща, които стават за подарък не може да се пренасят в ръчния багаж в самолета.
Написах го във връзка с коментара няма ли тирбушони там, където отива. Иначе най-адекватен е отговорът на Aisha. То си е написано черно на бяло в забранените неща, а не да предполагаме.

# 721
  • Milano
Интересно защо във влак и фериботи не е забранен за пренасяне, а има повече пътници от самолета.

# 722
аз предполагам, че не е забранен, но винаги може да се заяде някой
(статив за фотоапарат веднъж трябваше да чекирам, въпреки, че беше минавал десетки проверки)
ако е ценен и не иска да го загуби да не го взима

# 723
Интересно защо във влак и фериботи не е забранен за пренасяне, а има повече пътници от самолета.
Изобщо, толкова абсурди има…Включително и това за течностите- значи може да напълниш 10 шишенца по 100мл, които винаги могат да се прелеят в едно празно шише, а не може половин литър вода да си вземеш.

# 724
  • София

Предполагам, че не са се сетили да повишат изискванията за сигурност на борда.
За самолетите го измислиха след атентатите 2001 г.
А и преди качване на влак няма възможност бързо да се проверят всички пътници.
Предполагам и за фериботите е така. Там може да скриеш нещо опасно и в колата.
Как ще се проверят много коли, бусове, тирове - колко време преди отплаване трябва да се явят.
Имам проф. изкривяване на тема сигурност. Но пак повтарям - да не става това, от което ни пазят с летищни проверки. Няма как да се предотвратят всички възможности за беля, но летището трябва да изпълни изискванията.
Тирбушона може да се изпрати с колет, с проследяване. Ще излезе по-бързо и евтино, а и ще чака родителите на място да отварят бутилките.

# 725
абе за студенти, не си струва разправията
всеки уважаващ себе си студент може да отвори бутилка вино с обувка примерно...
не е изискано, разбира се

# 726
  • София
Може ли инфо кои са хубавите тирбушони от известна марка?

Тирбушоните ми са Screwpull Pat Pend и са някъде от 1999-2000 г, марката е собственост на Le Creuset. Състоят се от две части, които са поставени на стойка и са покрити от  пластмасов капак, т.е. всичко е в кутия, но е факт, че въртящата се част е по-дълга от 6 см. Затова предпочетох да не е в приорити багаж, за да няма излишна драма. Може и да можеше да се мине, но както някой написа въпрос на късмет е. Предпочитам да не разчитам на късмета, живи и здрави друг път ще да е.

# 727
  • Milano
Аз просто от любопитство го написах, защото си бяхме взели тирбушон сувенир от един остров, но пътувахме с ферибот. Ако бяхме със самолет нямаше да можем.

# 728
Е да, това винаги го има. Във влак много лесно може да направиш терористичен акт.
Скрит текст:
Макар че... например в Турция при гарите на високоскоростните влакове YTH има скенери като на летищата. В Испания пак през такива скенери минах в Малага, в Гранада.... В Узбекистан няколко рамки + скенер за багажите, яко охрана и полиция за техните влакове стрела (на гарите в Ташкент, Самарканд, Бухара, Хива...).  А за фериботите имам спомен, че в Турция бяха с рамки и скенери когато бяха зачестили терористичните атаки преди десетина години. Но напоследък са ги махнали.
.

# 729
  • Бургас
И аз да попитам Flushed...За щеки, като тези на снимката, дали могат да са в ръчния багаж?

# 730
Е кой ръчен багаж ще побере щека?

# 731
  • Пловдив
Тези са от сгъваемите, според мен 😊
Една такава забравих в чайната под Мальовица...но не знам дали е разрешено да се сложи в ръчния багаж...

# 732
няма забрана за такива неща
с уговорката, че никога не се знае как ще се заядат
виж по-горе за статива

# 733
Мисля, че може да се сложат, но може да поискат да минат отделно на рентгена при проверката за сигурност.

# 734
Вероятно защото самолет би могъл да "се приземи" върху небостъргач с хиляди хора, а с влак или ферибот това е по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт