Политиката в България - Епизод седми

• 691 424
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 22 785
Пример за часове в 8 клас, професионална гимназия : английски език 12 часа, български език 4 часа
9 клас : чужд език /английски, руски, френски/ в една и съща паралелка 12 часа, български език 3 часа
Това нормално ли е според вас?

# 22 786
  • София
Божанков докато говореше "правилните" неща беше много хубав, а сега изведнъж вече не е почтен. Той наистина не е, но не сме забравили какви дитирамби се лееха за него тук, когато беше острие на ПП и твореше простотии в пленарна зала и извън нея.

# 22 787
Пълен дебилизъм...Аз пък се питам добре ли е за българските ученици да се орязва броя на общообразователните гимназии, с които да могат да учат навсякъде в ЕС университет...доколкото знам, за професионалните гимназии не важи това.

# 22 788
Пример за часове в 8 клас, професионална гимназия : английски език 12 часа, български език 4 часа
9 клас : чужд език /английски, руски, френски/ в една и съща паралелка 12 часа, български език 3 часа
Това нормално ли е според вас?

Зависи от професионалната гимназия. Примерно за специалност "Онлайн търговия" в НТБГ си е много важно нивото на езика да е високо. За други паралелки в други професионални гимназии, обаче не е толкова важно.

# 22 789
Божанков не е важен, съществено е какво казва.
Важно е КОГА го казва. Поставя въпроси и за неговата почтенност.
Поставя въпроси дали малко хард му дойде, че го метнаха във фейса заради думите ми за оставки на цялото ръководство. И си го обяснява така - с тролене.
Почтеността му си е негов проблем.
Нас ни интересува истината за ПП и методите им, аналогични на Възраждане.
По-скоро му се ще да е така, понеже с последните си изяви генерира страшно неодобрение.
За никого не съм казвала, че е много хубав или непочтен.
Вкарвам малко контекст, който доста избистря мнението му.
Ако ги беше казал тези неща преди 2 седмици повече щях да му повярвам. Сега си сърба попарата.

# 22 790
  • Другата България
За голямо съжаление грижата и отношението не спасяват животи.
По принцип.
Това относно лечението в Турция.
Спасяват ги опита и професионализма.
Най-милия и грижовен професор лекуваше съпруга ми на частно за доброкачествено заболяване.
Оказа се с рак, диагностициран от млад специалист, на подходящо място и апаратура. По пътека.
В Турция е същото.
Продават надежда. Но пък с усмивка и грижа.
Разбира се, не важи за навсякъде и за всички.

# 22 791
По повод на часовете по чужд език не е онлайн търговия специалността , а е техническа . По-важно е да може да измерва и смята ученик, завършил тази специалност.

# 22 792
"Народният представител от групата на ПП-ДБ Явор Божанков отправи остри критики към ръководството на "Продължаваме Промяната", като го обвини в използването на мрежа от фалшиви профили и координирани атаки в социалните мрежи. В публикация на личния си Фейсбук профил той заяви, че тези методи са "идентични" с тези, използвани според него и от партия "Възраждане"." https://dnes.dir.bg/politika/yavor-bozhankov-rakovodstvoto-na-pp … zi-na-vazrazhdane

И други, напуснали ПП, са казвали същото - Д. Дамянова например. Не че някой се е съмнявал, но тези хора са били "в кухнята" с опит от първа ръка с тролските фабрики.

# 22 793
Съгласна с последното мнение.
Да, отношението търпи критика, би било добре да се промени и да е по-човешко, но само отношение не стига за лечение. Доброто отношение в Турция, по-добрите условия струват немалко пари, но не са гаранция за успешно лечение. Не казвам, че не помагат, но в доста случаи точно продават надежда на отчаяни хора.

А здравният бизнес в Турция започва да придобива все по-невъобразими размери. Не говоря само за лечение на тежки заболявания, а за всякакви естетични процедури и операции, поставяне на зъбни импланти, фасети и какво ли още не.

# 22 794
  • София
Козметичните процедури могат да се правят където човек си поиска. Останалите са важни да са налични и качествени и достъпни.

# 22 795
Аматьори са ПП,да си бяха накупили няколко сайта,да им плякат нон-стоп новини за Герб,ДП и останалите,не е като да няма материал,за телевизии не знам дали имат толкова пари.Вероятно имат,нали ЦГ твърди,че са най-великите корупционери.
Да си бяха и накупили журналисти,политолози и нам'ти какви.Кога ще се научат?!

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 11:27 от Морана

# 22 796
То за тая работа пари трябват.
Ще ми е интересно, Божанков в коя партия ще му продължи политическата кариера. Това ще обясни действията му днес.

# 22 797
То за тая работа пари трябват.
Ще ми е интересно, Божанков в коя партия ще му продължи политическата кариера. Това ще обясни действията му днес.
Привлечен е от ДБ, но при едни избори....ще стане интересно..

# 22 798
  • Разпиляна във въображението
Изпуснала съм. Какво е станало с Божанков?

А тук какво пречи да се достигнат нивата на апаратура, компетентност и добро отношение в нашите болници? Визирам и частните, които са супер-дупер като условия. Как ще расте опита при лекуване, ако повечето сложни случаи се опепират зад граница? Ами да поканят доктори, да се учат. Има вече роботи, които от разстояние опепират. Имаше репортаж за едно момче, как тук са го отписали, но в Турция, след многочасова операция са го спасили. Или правят калкулация - за една операция за 8 часа, мога да направя 4 за по два и да взема повече пари?

# 22 799
В сутришния блок на Бтв беше гост Асен Василев. Каза нещо много интересно - през Х година (не запомних коя, но е било преди 2 - 3 години), когато са приели увеличаване на заплатите на медиците, част от директорите на болниците са го обжалвали в съда и това увеличение е било отменено. А същите тези директори са взимали по 30 - 40 000 лв месечна заплата.

И това е част от истината само.... А цялата е, че дори добрите лекари се назначават на заплати до 2 хиляди лева и за да може един добре хирург примерно да стигне 7-8 или 10 хиляди, колкото заслужава, той трябва да привлича пациенти. Така се стига до борба за хора за лекуване, а това влачи след себе си планина от проблеми. В момента се боря с чудовището здравна услуга. Услуга, не лекуване. За младите лекари няма никакъв шанс и повечето от тях наистина ще се махнат. Нас ще ни лекуват баячки и билкари, дано вече съм си отишла и да не видя.

Общи условия

Активация на акаунт