Политиката в България - Епизод седми

• 691 206
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 22 950
Кой казва, че не е смешно. И Т Д, и РЖ как надничаха. Безценно.
А бележката, с почти печатни, едри букви. 🙂
Филм от близкото минало

# 22 951
Да, около БК има много скандали - и преди, и след като стана кмет.
Аз съм изненадана как ПП се занимават с всичко друго, но не и със същественото. Както и да се опитват да се изкарат невинни жертви (с което вече стават смешни), че е чудо ако го спасят БК.

# 22 952
Защо ПП си мислят, че са фактор, та някой ще им крои шапки? Приключиха играта отдавна, няма нужда който и да било да се занимава с тях. Почнат ли някакви хора да се обясняват, че са невинни веднага става ясно, че не са.

# 22 953
Какви скандали е имало около Коцев? Преди да стане кмет, имаше драма около достъпа на автомобилите в Морската? Нещо друго?

# 22 954
Какви скандали е имало около Коцев? Преди да стане кмет, имаше драма около достъпа на автомобилите в Морската? Нещо друго?
Отрязаха го до финансовите средства на общината, защото го хванаха да харчи безотчетно.
Публикувала съм го.

# 22 955
  • Street of Dreams
Някой би ли обяснил защо тази бележка е толкова скандална?

# 22 956
Нищо скандално няма, човекът (ББ) си демонстрира мултитаскинг способности, дори в ефир. Може би ПП ги е яд, че при тях липсва подобно вътрешно информационно стиковане.
А фантасмагориите, че разследването на БК е поръчково (от ДП), стават вече досадни, имайки предвид чия е Варна. БК леко се объркал и надценил, че може да прави и харчи каквото си поиска без да дава обяснения. Както и който и да е кмет.

# 22 957
Отрязаха го до финансовите средства на общината, защото го хванаха да харчи безотчетно.
Публикувала съм го.
"хванаха"???
Toва ПРАВО с безотчетното харчене беше дадено от общинския съвет уж на кмета, а по точно специално на руснака с прясно изваденото българско гражданство портних и като падна от сладкото местенце портниха, герберският ОС го оттегли, а съдът ВЪРНА на Коцев въпросното право (защото си има правила, ама като събираш неграмотници от кръстовища, те откъде да знаят за правила и процедури).

"В мотивите си магистратите подчертават, че няма доказателства за злоупотреба или нарушение от страна на кмета при извършването на компенсирани промени по бюджета. Напротив – Законът за публичните финанси (чл. 124, ал. 1 и 2) предвижда възможност кметът да действа самостоятелно при неотложни случаи, когато се изисква бърза реакция."
https://eurocom.bg/2025/06/04/sadat-reshi-za-pravomoshtiyata-na- … -blagomir-kotsev/

# 22 958
  • София
Някой би ли обяснил защо тази бележка е толкова скандална?

Обяснявам: нищо скандално няма, виждаш как работи системата за разсейване от неудобни теми. Лъсва такава и "ама защо баш сега /когато и да стане, все може да се ползва този аргумент/" или "аааа, а Боко/ДП...". Прииска ми се да си направя една тортичка "ДБ стайл" по случай успешната борба с корупцията в родината - все така да продължават, има още хора в списъка!

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 01:07 от Странната птица

# 22 959
Не се сещам къде и кой бях слушала, но ми направи впечатление, че най-лесно  корупция можем да измерим през закуските на децата си в училище.

Днес се явява някаква дама, която то 35г. била на пазара и се бори за обществени поръчки по тези програми във Варна. Тази година явно не я спечелила.
И сега си обяснявам отчетливото повишаване в качеството на предоставяните в училище закуски.
Явно на дамата са й секнали лесните пари през боклуци, които нарича  храна.

Ето една стара история за "Залива 47 СП", откъдето идва и атака срещу Коцев... Wink
https://afera.bg/%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0% … %B0-%D0%B1%D0%BE/

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 08:38 от BacuTy

# 22 960
  • Out of the Mix
Честита ви Еврозона вече окончателно.
Не, че съм очаквал друго.

Следващото, върху което трябва да се концентрират капутите (всички) е ПВУ, защото загубихме милиарди, поне да спасим, каквото може.

Както и инфраструктурата с ускорени темпове, че сега е мъка.

Идните години очаквам и развитие по въпроса с паневропейските пенсионни фондове, което би дало доста възможности за инвестиции.

Говори се също, че би се запазило двуцифреното ускорение на увеличенията на доходите, и идните 3-5 г. ще се усети драстично от всички, нещо от сорта на мин. заплата 1000 EUR, мин. пенсия 500-600 EUR.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 21:45 от Revoker

# 22 961
И като се трупа, това какво ще промени?
Знаеш, че риторично питам. Blush
Нищо зло не е вечно. Тия баш ще се самоизядат. Защо ББ получи бележка, баш кога беше набрал скорост да се перчи? Защото не знаеше и защото му се каза, кой командва парада. Да си знае.
Точно така. Тъкмо в момента, когато показваше мускули и "как ни завел в ЕЗ" (понеже ние явно сме стадо), получава това. Направо се сещам кой му е развалил момента на тържествения брифинг, то хич не е трудно впрочем.

# 22 962
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/plamena-dimitrova- … za-partijata.html

Умрях от смях, жената така хубаво си четеше текста и водещата всичко развали с тия въпроси, като се започна едно “ааа, ъъъ, ааа”. Grinning Евала, жената каза, че прокуратурата са топ и е много доволна. Не може това да е сериозно.

# 22 963
"Следващото, върху което трябва да се концентрират к... (всички) е ПВУ, защото загубихме милиарди, поне да спасим, каквото може."

Е,за това пък изообщо не ми пука/не ме трогва,защото ще отидат основно в нечий джоб.
Калпави изпълнения,усвоени пари,потънали някъде,това за проектите финансирани с европейски пари,вкратце,мда.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 09:03 от Морана

# 22 964
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/plamena-dimitrova- … za-partijata.html

Умрях от смях, жената така хубаво си четеше текста и водещата всичко развали с тия въпроси, като се започна едно “ааа, ъъъ, ааа”. Grinning Евала, жената каза, че прокуратурата са топ и е много доволна. Не може това да е сериозно.
Значи не само на мен ми се стори, че чете отнякъде...

Много се омота и за съпредседателите като обясняваше, септемрви 2024г. бяха двама Wink,питат я за тогава, отговаря засега, че е само 1.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 09:13 от BacuTy

Общи условия

Активация на акаунт