Политиката в България - Епизод седми

• 700 010
  • 23 684
  •   2
Отговори
# 270
  • В офиса
ББ+ПП+БСП това е моята прогноза за правителство, сглобка, франкенщайн, или както там искаме да го наречем.

# 271
Много българи са мобилни, не живеят постоянно в чужбина, а са гастарбайтери, временнопребиваващи, учащи се и тн. Тези, които са постоянни емигранти често не се интересуват от политическия живот тук. А българите в България толкоз да ги мързи да гласуват...
Според мен не е от мързел, а защото си добруват някак. Аз традиционно си гласувам за партия, която май никога няма да влезе в Парламента, но не мога да не отида до секцията. Не мога! Хем знам, че нищо няма да излезе от моя глас.
Но има хора, които определено се чудят за кого да гласуват / с основание/ , и просто си седят вкъщи. Вчера определено София бръмчеше и жужеше по парковете, насвякъде. Хубаво време, хубави хора. Но колко ли са гласували, не знам.
Ей го, вдигна се избирателната активност и хоп, ГЕРБ плюс ППДБ, под 100 човека. Ще има да съжаляват, че когато им стигаха гласовете по време на сглобката, се дърляха и крояха Конституции и се чудеха кой ще пътува. Няма да тече пак една и съща вода. И ИТН не реализираха протестната енергия, дам. Няма втори шанс, пропуснатото е завинаги.
И този Руди кой пък му плати толкова. Двоен предател. Не мога да го гледам и да го слушам, а сега ще се изказва от трибуната и той.

# 272
по другия въпрос - аз отдавна съм казал, че вота от чужбина е безсмислен. Гласуват хора, които идват по 2-3-4 седмици в годината и нямат реална представа. ХИ и СТ са с голяма вина. Те натискаха да се разкриват лесно секции, защото вярваха че вота в чужбина ще им се изсипе. Минаха времената за ПП-Дб да има 65 000 гласа от чужбина, а за ИТН също един огромен вот. Сега  ПП-ДБ имат 29 000 гласа от чужбина. Вота за ИТН също намаля - това е непостоянен вот.
Реално в чужбина гласуват само турците и хората които са аутсайдери и искат да се върне старото. Все си мисля, че ако се премахне двойното гражданство и се въведат строти ограничения за гласуването в чужбина (само в посолствата) ще има голяма полза

# 273
Мен ме ядоса новината за кмета на Бурса,който агитирал за ДПС Доган,изключителна наглост е явно да се бъркаш в изборите на чужда страна.
Омръзна ми поколения изселници да накланят везните.Езика си не знаят масово,някои никога не са живели в Бг...

Навремето наще като живееха в чужбина,ББ се къпеше в народна любов зад граница,копче не се казваше за него,а реално той,неговото управление ,прогони много хора от Бг.

# 274
Разликата в процентите на ДПС преди и ДПС+АПС сега, показва процента на купеният вот. Ако го извадите от процентите на ДПС НН, се вижда точно колко е напазарувал ДП.
Снощи някой от коментаторите каза, че Величие са бизнес фирма и секта едновременно. Съгласна съм.

Този е сигурен купен, но според мен е по-голямо пазаруването от Пеевски.

# 275
  • Разпиляна във въображението
Да отпадне двойното гражданство и може да се реши въпроса с чужбинския вот.

# 276
Лорд Сняг,  е то има и хора с двойно гражданство, които живеят в България. И те ли да не гласуват? По европейските правила нямате право да ограничавате двойното гражданство ппц. 

# 277
  • Буркина Фасо
нима ако Коцето дойде на власт народа ще се върне от чужбина?

# 278
  • София
Много сложно правителство, народът е разделен на евроскептици и евроатлантици (освен по мн други параметри).
ПП-ДБ държат проценти близо до 15 (и аз съм изненадана). Плюсът от това е, че са антипеевски партия и не очаквам да си плюят на физиономията и да са с Пеевски открито.
Направиха го веднъж, ще го направят пак без да им мигне окото.

Цитат
ББ+ПП+БСП това е моята прогноза за правителство, сглобка, франкенщайн, или както там искаме да го наречем.
Не им стигат гласовете - 49 % са, някъде там.

# 279
jasmin tisane, пази Боже Simple Smile) Мен пък ме дразни, че във форума пак българите в чужбина виновни за дебилщината на българите в България ...нищо, че нашите гласове нищо не променят. Пак са ви трън в очите (гласувах от България този път, за протокола, но съм българка от чужбина дефакто).

# 280
  • Разпиляна във въображението
Лорд Сняг,  е то има и хора с двойно гражданство, които живеят в България. И те ли да не гласуват? По европейските правила нямате право да ограничавате двойното гражданство ппц. 

Това къде го пише?

# 281
  • Буркина Фасо
jasmin tisane, пази Боже Simple Smile) Мен пък ме дразни, че във форума пак българите в чужбина виновни за дебилщината на българите в България ...нищо, че нашите гласове нищо не променят. Пак са ви трън в очите (гласувах от България този път, за протокола, но съм българка от чужбина дефакто).
ако ги няма чужденците като гласоподаватели  Доган може и да е под чертата, ПП-та да намалят процентите... всъщност нека ние да си правим избора - ние ще си сърбаме попарата.

# 282
Лорд Сняг,  е то има и хора с двойно гражданство, които живеят в България. И те ли да не гласуват? По европейските правила нямате право да ограничавате двойното гражданство ппц.  
Мария Хрис, първо двойното гражданство е основон за макетата (които са настроени срещу нас и които не гласуват) и за турците.
Кои са тези европейски правила? Куп държави в ЕС нямат двойно гражданство. Тук не говорим за хора, получили дв. гражданство по политически причини (преследвани са в родината си) - те са единици. И са отделна графа-

Като отпадне двойното гражданство всеки който иска да е български гражданин ще си запази българското гражданство.  Хората които не искат да са български граждани няма защо да гласуват в България.
реално на всеки ще се даде избор  -искате ли българско гражданство или искате чуждо гражданство.  (да не може и двете)
Обясни ми логиката един английски гражданин да гласува в България

# 283

Това къде го пише?

Всъщност сега като гледам не е вярно, но впечатлението ми е от това, че дори държави, които не позволяват двойно гражданство ппц, го позволяват ако второто гражданство е в друга членка на ЕС.
Аз ще съм много остро против да се забрани двойното гражданство, защото ще е силно против моя и на семейството ми интерес, ако трябва партия ще основа, хехе.

Лорд Сняг, ами за такива хора като моите деца например, от смесен брак, те са по кръв българи и по кръв немци. От какъв зор да се отказват от някое от тези две гражданства? Аз също не бих искала да се отказвам от чуждо гражданство по принуда, нищо, че съм български гражданин. Мъжът ми и той човекът иска българско гражданство, регистриран е в България от години, учи си човекът български език даже, но със сигурност не би се отказал от германското си такова, за да получи наше. Не виждам ползите. А и виждаме, че турците ивън България НЕ гласуват за Пеевски, за разлика от местните. И много българи по регионите гласуват ЗА Пеевски. Та ние сме ви проблема, чужбинските българи явно, нищо, че дебилизмът и престъпленията са на местна почва Simple Smile. Пречим на ББ да сформира правителство и явно това е основният ви проблем.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 10:04 от MariyaHris

# 284
Лорд Сняг,  е то има и хора с двойно гражданство, които живеят в България. И те ли да не гласуват? По европейските правила нямате право да ограничавате двойното гражданство ппц.  

Това къде го пише?

Всъщност сега като гледам не е вярно, но впечатлението ми е от това, че дори държави, които не позволяват двойно гражданство ппц, го позволяват ако второто гражданство е в друга членка на ЕС.
Аз ще съм много остро против да се забрани двойното гражданство, защото ще е силно против моя и на семейството ми интерес, ако трябва партия ще основа, хехе.
Това не е довод. Като се забрани двойното гражданство ти ще имаш довод да докажеш че искаш да си гражданка на България.
Двойно гражданство има в Унгария. Орбан го използва с пропагандни цели, за да отчита ръст на демографията. Който въобще не е реален.

Общи условия

Активация на акаунт