Политиката в България - Епизод седми

• 690 672
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 120
Слушам Бабикян по БТВ, и като цяло съм съгласна с него.
Да не си и на мястото на ББ в момента.
Електоратът очаква и иска правителство, наистина на всички вече им омръзна.
Над 10 години той “спеше в едно легло“ със синът на бащата - ДП, човекът, който контролира правосъдната система в момента, а днес не се избират нови членове на ВАС, КС и т.н.
И сега, за да направи правителство с ППДБ без ДП, означава да се самоубие, буквално и преносно.
Много труден избор, наистина. Колкото и да съм анти ГЕРБ, все си мисля, че и самия ББ не е искал чак такава огромна победа, дори не знам дали изобщо е искал да е първи.
Ами да е отстъпил, да е прибрал кинтите и посока внученцата, топъл остров или  територия без екстрадиция. Не е намагнитен, никой не го спираше, даже напротив - наложи му се да ангажира всякакви талибани да бият тези, които седмици наред му искаха оставката.

Не го съжалявам, напротив - така иска, така прави.

# 121
Все още не е трети, но има време.

Нова, данни на Галъп:

ГЕРБ-СДС печели предсрочните парламентарни избори с 24,4% от гласовете, сочат резултатите на „Галъп“ при 80% изпълнение на извадката. Втората позиция е за „Възраждане”, като партията събира 13,7% от гласовете на отишлите до урните. Третото място заема ПП-ДБ (13,5%). Следват „Движение за права и свободи – Ново начало” (11,7%), „Алианс за права и свободи” (10,1%), „БСП – Обединена левица” (7,8%), „Има такъв народ” (6,9%) и МЕЧ (5,0%). Под чертата остава партия „Величие” с 3,8%.

"Не подкрепям никого" в бюлетината са отбелязали 3,6% от отишлите до урните.

Избирателната активност е 36,4%.

# 122
Министрите, които се бореха с купения вот са на Радев. Добри, или лоши. Както и да е. Това е в миналото, засега.

Ако Борисов ще играе с Пеевски значи ще се върви към СП. Ако Борисов поиска да се откъсне от него, то ще бъде диологичен и ще търси мнозинство за редовен кабинет. Дори за година да е. От бюджет до бюджет. След това временното може да стане постоянно.

Откъсването от Пеевски не е лесно. Не е незаобиколим, но е трудно заобиколим. още повече че Пеевсик има контрол над повечето институции, за Борисов не е разумно да влиза във война с него.

Към момента са възможни два варианта

Герб - ПП-ДБ плюс АПС
Герб - ПП- ДБ плюс ИТН

МЕЧ били казали, че са против всички.

П.С. при такава убийствена разлика няма как премиерът да не от Герб. Всичко друго е несериозно.

# 123
  • София
Няма да се изненадам и втори да стане Пеевски. Наля много,а и услужливо няма смисъл помага. Още на предишните избори си мрънках,че заспалия ни народ ще докара етническа партия да управлява официално,не само задкулисно.

Той появи ли се пред някоя камера?

# 124
  • София
А аз мисля, че на Пеевски му е важно сега да е на открито.
и ще натиска ББ за правителство.

Не е задължително. Вижда се, че и служебните кабинети му вършат работа. Е, като вече не са му толкова полезни ги заменя с други, като на старите им дава място в партията си.

Ако не бяха пипали конституцията, правителствата щяха да са си на Радев. Хубави - лоши, по-добре на Радев, отколкото на Пеевски.

Дали ще са на Радев и ще ни подаряват парите на изток, или на Пеевски и ще ни подаряват парите в неговия джоб е абсолютно все тая.

# 125
Мери, ББ най - много ще страда по сглобката. Нека.

# 126
  • Пловдив
Честито на победителите!

Къде ги видяхте тези данни за Възраждане втори, аз и в момента виждам по БТВ, че продължават да са трети.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 22:47 от marzeliva

# 127
  • Разпиляна във въображението
Няма да е лесно, но ще трябва да се направи. Щом не можем да се отървем и от двамата, ще го правим един по един. Първо Пеевски и след това Борисов. Сега е момента на Борисов да реши как ще го запомнят. Наследството му не е голямо и ще започне да се забравя. Ще се помни как ще слезе от сцената и към кого ще бъде причислен.

# 128
Победители няма, не виждам никакъв повод за честитки. Точно обратното.
Може би с изключение на Главчев Joy Както сме я подкарали, ще се окаже най-дълго управлявалия премиер в последните години.

Данните са на Галъп, цитирала съм ги малко по-нагоре.

# 129
Слушам Бабикян по БТВ, и като цяло съм съгласна с него.
Да не си и на мястото на ББ в момента.
Електоратът очаква и иска правителство, наистина на всички вече им омръзна.
Над 10 години той “спеше в едно легло“ със синът на бащата - ДП, човекът, който контролира правосъдната система в момента, а днес не се избират нови членове на ВАС, КС и т.н.
И сега, за да направи правителство с ППДБ без ДП, означава да се самоубие, буквално и преносно.
Много труден избор, наистина. Колкото и да съм анти ГЕРБ, все си мисля, че и самия ББ не е искал чак такава огромна победа, дори не знам дали изобщо е искал да е първи.
Ами да е отстъпил, да е прибрал кинтите и посока внученцата, топъл остров или  територия без екстрадиция. Не е намагнитен, никой не го спираше, даже напротив - наложи му се да ангажира всякакви талибани да бият тези, които седмици наред му искаха оставката.

Не го съжалявам, напротив - така иска, така прави.

tsunami, с много къса памет си. Борисов падна от власт и веднага Рашков го вкара  в ареста. С този си ход ПП-ДБ бетонираха Борисов в активната политика. Не виждам как в идните 10 години ще напусне активната политика.  Сега ПП-ДБ искат да правят антикорупционен закон, с който да осъдят хората на Герб. Естествено че Борисов, след като е лежал в ареста няма да се съгласи никога вече да отстъпва на ПП-ДБ

# 130
При ДПС- НН -ромския вот, при Доган- турския.
Добре, че сякаш днес се раздвижихме малко повече.
Иначе НН май щеше да е първо.

# 131
  • Другата България
Правилно ли чух, че ББ каза току що, че ако всички 8 партии влязат в парламента, правителство няма да има?
Че не слушам много внимателно?

# 132
Победители няма, не виждам никакъв повод за честитки. Точно обратното.
Може би с изключение на Главчев Joy Както сме я подкарали, ще се окаже най-дълго управлявалия премиер в последните години.

Данните са на Галъп, цитирала съм ги малко по-нагоре.
ама в грешка си. Току що категоричният победител се изказа. Joy
Всички обиждали, без него ъф корс. Ама някои му следихме кампанията. Чухме го, видяхме го.
Много е нервен. Що така, нали е победителят?

Мери, правилно чу. Застрахова се

# 133
Изказване на Борисов – каза че е отворен за преговори към всички без Възраждане. Поздрави ги, но каза, че идеологически се различават.
Обаче заяви, че при такава убийствена разлика (двоен резултат над втората партия, над 15 процента разлика) няма да допусне премиерът да не е от Герб, защото всичко друго ще е подмяна на вота.

Изказа се в доста назидателен тон!

# 134
  • София
От това, което каза преди малко ББ, а именно да не му поставят условия, а условията бяха без ДП, не звучеше като да е склонен да се откъсне от Пеевски.
Зависи ДП дали ще се съгласи да не е в правителство.

Общи условия

Активация на акаунт