Политиката в България - Епизод седми

• 699 997
  • 23 684
  •   1
Отговори
# 240
  • София

въпреки че дори при 90% от преброените гласове ГЕРБ и ПП качват с по около 20000 гласа, реално губят депутати.

МЕЧ им ги взимат тези места. Защото и те ще са вътре.

# 241
Лорд Сняг писа,че ППДБ ще изгубят още гласове,а Възраждане ще качва.Май,май не стана така,но финалния резултат да видим.

Представям си пак една нестихваща логорея срещу ППДБ от трибунката,било то от Възраждане,Меч,ИТН,докато се правят,че слона в стаята го няма.

# 242
Именно защото са твърде екзотични, ще осребрят влизането в парламента.
Величие, а и донякъде МЕЧ са антиевропейски партии, тогава изключваме ПП ДБ.
ИТН отново ще извади настояването си за отхвърляне/отлагане на еврото и ПП ДБ пак отпада.
Ако има правителство ще е на малцинството на ББ, което реално ще е правителството на ДП.

# 243
  • Варна
Еми, явно това ще е.

# 244
  • София
Какви очаквания имате след 7-то гласуване за НС ? Ще има ли правителство ?
Не. С Величие и Меч още повече се усложняват нещата.
Иначе идеално им се получава за сглобка на т.нар. евроатлантици, вземат Пеевски който е от техните и готово - имат към 51% все пак.
Впечатлена съм Пеевски колко гласове изкупи, браво, целенасочен човек. Превърна в реалност Алековия “Бай Ганьо прави избори”.

# 245
  • Разпиляна във въображението
ИТН отново ще извади настояването си за отхвърляне/отлагане на еврото и ПП ДБ пак отпада.

Не мисля, че ИТН са против еврото. Те подкрепят референдум заради самия референдум - хората да имат възможност да гласуват, но заявиха, че не биха го подкрепили - т.е. ще агитират "против" предложението на Възраждане и "за" въвеждане на еврото.

# 246
  • София
Точно, ИТН са проеврозона, но “за” референдум.
Но нищо ново, медии и “демократична” общност не за пръв път изкривяват и манипулират чужди послания.

# 247
Много сложно правителство, народът е разделен на евроскептици и евроатлантици (освен по мн други параметри).
ПП-ДБ държат проценти близо до 15 (и аз съм изненадана). Плюсът от това е, че са антипеевски партия и не очаквам да си плюят на физиономията и да са с Пеевски открито.
Евроатлантици -- близо 50, евроскептици - близо 50%. Партии, които биха играли с Пеевски -- ГЕРБ, партията на Пеевски, БСП (според мен). Надявам се ПП, Възраждане, ИТН, Алианса на Доган и четирите да са антипеевски, защото ако Възраждане и ИТН клекнат на ДП, той ще е реален управляващ много време. БСП след Нинова е реално превзето от ДП.
Ако Доган не беше объркал плановете на Пеевски, в момента Пеевски щеше да е реален хегемон.

# 248
Някой да добави анкета, дали ще има правителство. Ще е интересно да се види.

# 249
Аз мисля ГЕРБ+Пеевски+БСП+?

# 250
  • Буркина Фасо
да изберат регулаторите, да променят Изборния закон, бюджета   и наемателите да се махат от апартамента.

# 251
Какви очаквания имате след 7-то гласуване за НС ? Ще има ли правителство ?
При 7 партии е трудно, при 9 категорично не. Отиваме на избори.

# 252
  • Разпиляна във въображението
БСП може да склони на ГЕРБ, но абсурд за Пеевски. Дори не мисля, че някои от гласоподавателите за Възраждане са против ЕС.

Най-големият евроатлантик в момента е Пеевски. Такава ходеща реклама е Simple Smile

# 253
Правителство отново няма да има.
Доволна, че ИТН леко вдигат.

Положението: Още по-голям мазаляк от предходните избори.

# 254
  • София
Аз мисля ГЕРБ+Пеевски+БСП+?

+ ИТН. Но мисля, че Пеевски няма да иска да участва в правителство, а само ще подкрепи такова, ако гласовете ЗА не стигат. И после само ще изисква. Величие също може да ударят едно рамо при нужда, колкото да има редовно правителство, но и това рамо ще е срещу нещо.
На мен по-интересно ми е, след като ППДБ избързаха и първи се изказаха, а след тях ГЕРБ категорично отхвърлиха тяхното предложение за неутрален МП, дали ще клекнат или ще са "конструктивна опозиция". Чакам тяхното официално изявление с нетърпение.

Общи условия

Активация на акаунт