Политиката в България - Епизод седми

• 691 181
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 22 980
Сачева обеща богатство,не уточни за кои в България,но ѝ вярвам,тя никога не е лъгала,мнье.

# 22 981
Докладът на АКФ говори много.

Предизвикват Радев да вдигне юмрука и да се опита да свали правителството. Дали ще се поддаде е въпроса. Аз залагам, че ще го направи
А аз мисля, че си разчистват опонентите за нови избори. РР не може да свали кабинета.

# 22 982
Да ровят за Боташ и за всичко. Без политици в затвора няма да започнем да се оправяме.
Това е много симплистично казано. И в Северна Корея, Южна Африка и Филипините има политици в затвора, това не оправя нещата. Когато политически лица се преследват с цел отстраняване им като политически опоненти и избора на хората се изменя, това е знак за максимална корупция и обхват на държавния апарат. И при Станишев положението беше зле, но никога не е имало такова срастване на държава с "бизнес" (ако можеш да наречеш това, което Пеевски има така) от комунистическите години насам.

# 22 983
  • Пловдив
Утре се гласува бюджетът на Варна.
Вчера е излязъл Докладът на ЕК за върховенството на правото в България, който е съсипващ. Много по-остър и критичен от предишните години. Удобно не се споменава. Не еврото ще ни направи бедни. Няма корумпирана държава, която да е богата.

Няма такова нещо. Заблуждаваш се. Излезе доклад за върховенството на закона във всички страни в ЕС. В него се говори общо за ЕС. Няма критики към България конкретно и никъде не се споменава България. Ето:
https://news.bg/int-politics/bryuksel-preduprezhdava-stranite-ot … to-na-zakona.html

# 22 984
Колко да се заблуждава? https://boulevardbulgaria.bg/articles/ek-kritikuva-balgariya-za- … ta-s-koruptsiyata

Прави впечатление, че КПК не е погнала и Владимир Малинов.

# 22 985
  • Разпиляна във въображението
Става въпрос за преследване на престъпления, а имаме доста много сигнали.

Аз мисля, че Радев няма да поддаде и да излезе с юмрук. А и тогава той подкрепи протеста и край. Другото си остана за протеста и прерасна в нещо повече.

Друг е въпроса дали искат да го изкарат от Президентството и да се овладее и последната свободна от Пеевски институция.

За да иска Христов експертиза от чуждестранни експерти явно е спокоен за Боташ. Знам ли. Да бяха искали такава преди година две, когато предложи, и да се свършва.

# 22 986
  • софия
С кое се заблуждавам?
Докладът е конкретно за България.

Грехота е да не се ползват официалните източници, а частично отразена информация.
https://commission.europa.eu/publications/2025-rule-law-report-c … untry-chapters_en

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 14:26 от zvаnchе

# 22 987
Договорът с Боташ може/сигурно е напълно законен.
Проблемът е каква е мотивацията да се подпишат условия, които ни режат главата откъм кръста?

# 22 988
Да ровят за Боташ и за всичко. Без политици в затвора няма да започнем да се оправяме.
Първо да се разследват кюлчетата, Барселонагейт, КТБ, Осемте джуджета, и като го свършат това, да почнат Боташ и зам.-кмета на СО. Някакси, не е хигиенично иначе.

# 22 989
Редовно се изпуска най-главното,че войната не е за пари...

# 22 990
Румен Радев няма такава популярна подкрепа като в 2020. Единственото което ще свали е военната си шапка

# 22 991
  • София
Предизвикват Радев да вдигне юмрука и да се опита да свали правителството. Дали ще се поддаде е въпроса. Аз залагам, че ще го направи

И кой ще му се върже?

# 22 992

И кой ще му се върже?
Никой..
С ББ и ДП си дърпат корупционните схеми.
С ПП ДБ са идиологически враг.
С Костадинов и сие стават директно конкуренция.
Ще посъска, ще посъска и ще си тръгне.

# 22 993
  • Разпиляна във въображението
Първо да се разследват кюлчетата, Барселонагейт, КТБ, Осемте джуджета, и като го свършат това, да почнат Боташ и зам.-кмета на СО. Някакси, не е хигиенично иначе.

Всичко. Още повече, че прокуратурата разполага с томове информация,която е събирана. Спомням си колко много дебели класьори занесоха Василев и Комитова, когато работеха заедно. Ново, старо, всичко.

За Радев не се знае. Ако искат да го елиминират трябва да докажат и направят обратно на очакванията, които има той да се случат с управлението и с ЕЗ.

# 22 994
  • Пловдив
Звънче, такива критики присъстват и към останалите страни. В неоцвената част пише за усилията и напредъка.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 09:05 от marzeliva

Общи условия

Активация на акаунт