Политиката в България - Епизод седми

• 691 226
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 23 025
Е как да сме изненадани? То е все едно и също с години. И някакви потребителки ни призовават да изчакаме и да вярваме на тая прокуратура, на това МВР, на този Мечо, на този Шиши…е как да не им вярваш, свестни хора са, винаги поздравяват.

# 23 026
Темата е да си кажем мнението. След това, което се случи в София, не виждам защо във Варна да няма напълно сходни истории. Подкупи и искане на пари по един и същи начин - за проекти с евро пари - защо да го няма? Има го, и още как.  Но аз не съм нито политик, нито пък проверяващ. Ще изчакаме да видим.
Е то може и у вас да има крадени пари, съгласна ли си да ти поразбъркат хубавичко посред нощ къщата, щото ....всичко е възможно в тоя свят. Така да ти събудят децата и да им претърсват пелените, и да даваш фактура за ютията, която си купила преди седем години, за да докажеш че не си я откраднала? На чужд гръб и сто тояги са малко.

Като направиха това със Севда и Борисов, всички бяхте във възторг - сега защо се възмущавате? Или, само, когато става въпрос за тях е ОК, но за други - не.

Там е друга бира, нещата са несравними. Кюлчета, Барселони, автомобили и други интересни неща. Но пак поради овладяването не се доказаха, а замлъкнаха.
В София и Варна е видимо скалъпването.

# 23 027
Ама цялата страна е превзета от мафия, вие вярвате....на всички нива, и се използват в удобен момент (явно са решили че сега е удачно да използват де що имат маши в ръцете си ударно)

# 23 028
Ама Пламенка била собственичката на Залива, оная фирма дето поне от 12г храни болници и училища,  и вечния печеливш на поръчките
Същата фирма храни и военните във ВВМУ, случаеност ли.
Преди 10-12г имах НЕудоволствието да си имам работа с тях като майка на ученик. Храната беше с отвратително качество, малки грамажи, за сметка на това бяха забранили на децата, които си носят храна от дома, да се хранят в столовата на училището. Жалбите ни бяха много, но директорката вдигаше рамене - нямало друга фирма и това си е. Друга фирма имаше за една година, но след това отново Залива бяха печелившите..
Храната в болниците е отвратителна, без съобразени менюта и т.н ..

# 23 029
Ама Пламенка била собственичката на Залива, оная фирма дето поне от 12г храни болници и училища,  и вечния печеливш на поръчките
Същата фирма храни и военните във ВВМУ, случаеност ли.
Преди 10-12г имах НЕудоволствието да си имам работа с тях като майка на ученик. Храната беше с отвратително качество, малки грамажи, за сметка на това бяха забранили на децата, които си носят храна от дома, да се хранят в столовата на училището. Жалбите ни бяха много, но директорката вдигаше рамене - нямало друга фирма и това си е. Друга фирма имаше за една година, но след това отново Залива бяха печелившите..
Храната в болниците е отвратителна, без съобразени менюта и т.н ..

Всеки , който има ученик знае за каква гнусотия става дума. И в училищата и в болничните заведения, храната е била еталон за корупция - качество, което и за прасета не става.

# 23 030
Досетихте ли се коя ще е новата цел,всъщност стратегия за постигането на светлото бъдеще? България да стане най-богатата страна на Балканите.

# 23 031
Досетихте ли се коя ще е новата цел,всъщност стратегия за постигането на светлото бъдеще? България да стане най-богатата страна на Балканите.
Производителите на луксозни автомобили и сега не могат да ни смогнат...

# 23 032
Аз четох, че жената е подала сигнал още миналата година, преди 8 месеца. И й вярвам. Нека проверяват всичко. Някой да те изнудва за пари по проекти за деца в неравностойно положение е твърде отвратително.
Ех, естествено, че ще използват хората в неравностойно положение. Госпожата е била на издържа на общината по всички възможни държавни и полудържавни институции последните 16 години, сега кранчето спира и тя горката…хахах, то е смешно. Само като се замислиш една фирма да печели всички конкурси години и години. Simple Smile

# 23 033
Мдаааа, това изяснява всичко.
Цитат
https://offnews.bg/politika/plamenka-dimitrova-e-zhenata-podala- … otcev-847644.html
Димитрова твърди, че кметът и общински съветници от неговата партия са ѝ поискали неназован процент от поръчката и отделно друга сума за финансиране на партията, за да продължи бизнесът ѝ да съществува. тя работела с общината от 16 години. Сега поръчката била спечелена от друга фирма.

# 23 034
  • Разпиляна във въображението
Договорът с Боташ може/сигурно е напълно законен.
Проблемът е каква е мотивацията да се подпишат условия, които ни режат главата откъм кръста?
аз разбрах, че този договор е бил изпълним ако по него тече евтина руска газ за Европа.
Европа наложи някакви санкции на Русия, ние се отказахме от руска газ  и така затънахме.
иначе Европа си пак купува руска газ, но по-скъпа и от други тръби.

А аз слушах една камара специалисти още преди да се подпише този договор, че е изключително неизгоден за България. При никакви условности, чисто и просто неизгоден.

Според мен е точно обратното е. В момента договорът не се изпълзва в голямата си част, защото в България се вкарва евтина руска газ. Булгаргаз не може да вкарва евтина руска, а задължително се изискват документи за произход. Нещо, което за другите не се и така подбиват пазара. Капацитетите на другите източници не са достатъчни за пазара ни. Договорът е неизгоден, защото не го ползват. Или са тъпи, или нарочно го правят. Европа спира окончателно достъпа до руска газ. ЕС одобровява договара, ама никой не е виновен, че не можем да го подкараме.

Неотложно претърсиха Борисов. Неотложно претърсват и тези. Достатъчно филми сме гледали, за да видим как се претърсва, нищо ново. Иначе делатата срещу страната ни и Прокуратурата ще се увеличат.

# 23 035
  • Пловдив
Ариа, акцията за Боташ е от антикорупционната комисия. Не знам какво за прокуратурата?

Ето, произволен източник: https://fakti.bg/razsledvania/984702-epicentar-antikorupcionnata … tar-rosen-hristov

# 23 036
Ариа, акцията за Боташ е от антикорупционната комисия. Не знам защо пишеш за прокуратурата?
Във връзка с акцията от Софийската градска прокуратура изпратиха официално съобщение до медиите, в което потвърдиха, че Комисията за противодействие на корупцията (КПК), под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура (СГП), провежда разследване по досъдебно производство, свързано със сключения договор между „Булгаргаз“ ЕАД и турската енергийна компания „Боташ“.

# 23 037
  • София
Даже не мога да се ядосам, толкова е сюрреалистично всичко, което ни се случва. До няколко месеца няма да има нещо, в тая държава, което да не е на пеевски.
Ама явно това си заслужаваме, като народ сме дорасли до този момент в развитието ни. Частна държава, подчинена на един. И сме си доволни, щото сме сити и имаме пари за кола и море. Справедливостта и правосъдието- много важно.

# 23 038
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Аз пък имам против такива грозни, агресивни нахлувания по домовете - без значение в чий дом. Особено, ако се правят пред очите на деца, внуци и т.н. Има си начин нещата да се направят, както трябва - не е нужно да е чак толкова грубо и демонстративно.
вероятно такава е процедурата. как да стане по-недемонстративно?
като гледам как ги арестуват на улицата с вързани отзад ръце и по лице в/у тротоара по-нежно ли е задържането.
вероятно и там е такава процедурата по задържане.

Вярвам, че на всички пишещи в темата е ясно какво имам предвид. И няма как това да се сравнява с арестите по улиците.
писах че процедурата явно е такава. не е приятно за собствениците.
при мен са идвали в апартамента и са ме карали да събудя детето да видят дали е живо. и след това на момента се обадиха да докладват за това. явно такава е процедурата и за това.  не беше свързано с обиск.

# 23 039
  • Разпиляна във въображението
Даже не мога да се ядосам, толкова е сюрреалистично всичко, което ни се случва. До няколко месеца няма да има нещо, в тая държава, което да не е на пеевски.
Ама явно това си заслужаваме, като народ сме дорасли до този момент в развитието ни. Частна държава, подчинена на един. И сме си доволни, щото сме сити и имаме пари за кола и море. Справедливостта и правосъдието- много важно.

И това ще мине. Борисов президент, Пеевски министър.

Кажете ми един политик, който да може да се изправи срещу тях двамата. Един, независимо от кой цвят, достатъчно силен като личност, който да застане и да им се противопостави.

Общи условия

Активация на акаунт