Политиката в България - Епизод седми

• 691 144
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 23 160
Беа, сигурна си, разбира се, как няма да си сигурна. Аз пак упорито да попитам, какво мислиш за 8-те джуджета, за КТБ и за Барселонагейт?
Това е делюзия,никога не се е случвало.
И това,че Сарафов се е здрависвал ,нахилен, с Пепи Еврото е Мандела ефект,колективна фалшива памет на жълтопаветието и като цяло на демократичното простолюдие.

# 23 161
Аз да не съм политически коментатор Simple Smile Казвам си мнението за нови случаи.

А Боташ намирам за най-гнусното нещо, което политици някога са ни причинили. Кражба от държавата в такива размери...! Кой още харесва Радев?? Заради който можем да фалираме цялата държава? А онзи бивш министър Росен в откритата кола с момичетата, май едната била Саня Борисова... връх на наглостта. Това е да се самозабравиш напълно.
Ама Боташ не е нов случай...
Relieved

# 23 162
А това,че дългогодишния семеен адвокат свидетелства срещу кмета, намирисва на свидетелстване под заплаха...Както напоследък се превзеха други кметства и привлякоха хора за снимка с червената вратовръзка.

# 23 163
  • Другата България
Един материал на “Капитал“.
На който му се чете.
По темата.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/redakcionni_komentar … apochna_neudobno/
Арестите в София и Варна: Бъдещето започна неудобно много да прилича на миналото
Атаките на КПК срещу последните звена извън контрола на ГЕРБ и Ново начало не приличат на противодействие на корупцията, а на затвърждаване на монопола върху нея.
“В България не е направено нищо за децентрализацията на местната власт. Размерът на субсидията зависи от благоволението на министъра на финансите. Послушните кметове получават повече пари." Кой според вас е автор на това прозрение? Кметът на София Бойко Борисов. Още през 2006 г., три години преди да стане премиер и да открие, че няма нищо по-хубаво от послушните кметове.
........
През тези години, сигналите за корупция в общините са толкова много, че органите можеха да бъдат удавени в тях. Да вземем същата тази община - Варна. За периода 2020-2022 г. 65% от поръчките, възложени от администрацията на Иван Портних, отиват при търгове с един кандидат. Това е толкова сериозен "червен флаг" за нагласен търг, че одиторите навсякъде са задължени да го отбележат при проверки, а Европейската комисия е сложила като специално изискване пред парите по фонда за възстановяване България да намали процента поръчки с един кандидат. България не само не го прави, а в последното предоговаряне на кабинета "Желязков" е отложила с още година това изискване.
........
Вероятно ли е София и Варна, които са под контрола на опозицията, да са назидателен урок за всички, които решат да са твърде самостоятелни? Разбира се. Не бива да се подценява показността: дни след като Борисов се развика на журналист, че е бил "отведен в пранги пред децата", жената и малките деца на кмета на Варна изтърпяха 4-часов обиск от КПК.

# 23 164
А това,че дългогодишния семеен адвокат свидетелства срещу кмета, намирисва на свидетелстване под заплаха...Както напоследък се превзеха други кметства и привлякоха хора за снимка с червената вратовръзка.
Каквато и да е причината - за мен това е най-отвратителното нещо и винаги съм ненавиждала такива хора. Близки от години, взел го на ключова длъжност в общината, обаче го докопали откъдето трябва и предал приятеля си. Не мога да изразя с думи отвращението си и смятам, че всичко се връща след време и то на децата и внуците на такива хора......

# 23 165
Е добре, всички са се настроили под заплаха срещу невинния кмет. Това го разбрахме.

А какво е станало с кмета на Люлин или на Младост? И те ли са предатели, хванати в изневяра Simple Smile

# 23 166
  • софия
Варненски момичета, излиза информация, че надеждният свидетел, рекетираната пламенка е много близка с друг популярен варненски герой - Никола Панчев, който се опита да направи постановка и вместо да бъде уволнен е повишен. И той виден герб кадър от едно от правителствата на краля слънце.

Тихичко подминавате новата акция срещу Терзиев от стари участници в подобни.

# 23 167
Аз също не одобрявах сглобката, особено  веднага след изборите, обаче реално каква алтернатива имаше? Да се отиде отново на избори, а междувременно Радев да управлява с поредния служебен кабинет? И това всичко, докато на 1000 км от нас русия води война. Както Капка Тодорова находчиво описа ситуацията във ФБ "с цялото си същество знам, че заслужавам да се возя в Ламборгини, обаче мога да си позволя само Нисан Микра". Цитатът е по памет.

# 23 168
Каквато и да е причината - за мен това е най-отвратителното нещо и винаги съм ненавиждала такива хора. Близки от години, взел го на ключова длъжност в общината, обаче го докопали откъдето трябва и предал приятеля си. Не мога да изразя с думи отвращението си и смятам, че всичко се връща след време и то на децата и внуците на такива хора......
Само най добър приятел става качествен предател

# 23 169
Кмета на София си е чист и спретнат. Къде го слагате в сметките. Там излизат да сигнализират кметове на районите, които са пак от неговата партия Simple Smile И зам-кмета му търси и иска едни пари за партията, за нейното добро. Как да го навържа със статията по-горе? Бойко е платил и на ПП кметовете по райони или...?

Моята теория е, че в ПП си има и много свестни хора, които не са предполагали в какви схеми ще се опитат да ги наврат. В един момент са дали заден ход, което е съвсем естествено, ако искат да се измъкнат час по-скоро от кофти ситуацията.

# 23 170
"Само най добър приятел става качествен предател"
Да,виж ИМ и КК,докато имаше пачки в сакове,дружки,после как се извъртя КК и се направи,че никога не е било т'ва,плювки страшни.
Иван Пилето бил литературен герой с пари набрани от някое дърво,кюлчета подарък за ...също.

# 23 171
Надявам се случващото се в последните дни да консолидира тази част от обществото ни, която не иска да бъде мачкана и на следващите избори да има по-малко гъбари и фалшиви бюлетини и протоколи. Добър или лош, изборът на хората за каквато и да е власт не бива да се подменя както се прави в момента с местната власт (визирам отреклите се от вкаралата ги партия кметчета в районите на София). Ние сме гласували за партийни кандидатури, а не за продажници. Едно трябва да се признае на ГЕРБ - там в тази структура такива ми ти демократични  номерца не минават, ББ хвърля от автобуса и разчиства  на много по-ранен етап.

# 23 172
Само нашия кмет е недосегаем вече 14 години.Кмет -мечта...Градът цъфти,цъфти...

# 23 173
Къде е това ?
То почти в цялата България  като феодална собственост се превръщат особено млаките населени места.

# 23 174
Къде е това ?
То почти в цялата България  като феодална собственост се превръщат особено млаките населени места.
Е как къде? Градът на 80те% и на минималната заплата...Търново.Ама шефа всяка седмица е тука,хапва,пийва на Арбанаси

Общи условия

Активация на акаунт