BIG BROTHER 2024 - сезон 6 (тема 4 - 28.10. - 03.11.)

• 52 828
  • 1 658
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Какво като го играе??  Досега скарала ли се е с някого, налетяла ли е на бой, какво лошо им е направила? Дори и да го играе, добре й се получава...всички скочиха да я защитават и това е показателно.
Въпрос на принципи и предпочитания. Аз на мазните хора никога не съм се радвала и гласувала доверие.
Дълга е нивата, има време да лъсне. Ще ѝ се изкефя, ако удържи до края, но няма да ѝ повярвам.
Твое право е да ги виждаш така нещата.
Значи щом си добър и положително настроен към останалите, си мазен.. ясно..

# 781
Толкова безлични първи седмици на този сезон, че реално с много напъни ще изведем три-четири по-ярки момента, другото - нищо. Затова и от екипа си дадоха доста зор и започнаха по доста от сюжетните линии, да правят подли номера, за да се отприщи я скандал, я викове, я счупени предмети, с три думи сеир= рейтинг= пари.

# 782
Е, няма какво да се лъжем. И за нас зрителите е безинтересно да гледаме как седят на слънце, пият кафенце и си говорят сладки приказки. Ако не е интересно, бързо натискаме копчето на телевизора и сменяме канала.

# 783
  • USA
Аз пък откакто го помня този Биг Брадър, всеки сезон се говори абсолютно едно и също: "Това е дъното!" "Излагация, не е като миналите сезони!" "Това трябва да е социален експеримент, този сезон само сеири гледаме!" и така нататък, и така нататък..още от Биг Брадър Фемили имам някакви такива бегли спомени. Сезона на Кулагин всички ревяха и пищяха колко ужасен, скучен и гаден сезон е, а сега често се изтъква като интересен сезон, на който ББ 2024 не може да му стъпи на малкия пръст. Догодина пак ще се съберем да си кажем колко ни липсва Жоро Ланеца и как новия сезон е мнооого по-зле. Trollface

# 784
Аз пък откакто го помня този Биг Брадър, всеки сезон се говори абсолютно едно и също: "Това е дъното!" "Излагация, не е като миналите сезони!" "Това трябва да е социален експеримент, този сезон само сеири гледаме!" и така нататък, и така нататък..

Излагация и сеири е отлично, ма някак постничък ми идва сценарийно.

"Съквартиранти, сега ще се криете зад пердетата."

"Имаш тайна мисия" - "Слушайте, ДОВЕРЕТЕ МИ СЕ, трябва да направим това (намигване)" - всички правят нещото - "Поздравления, тайната мисия беше успешна!".

"Гошо, както знаеш ти току-що беше номиниран, затова ела в изповедалнята да видим как ще ти дадем имунитет".

"Хатижè, Биг брадър има за тебе много отговорната задача да дадеш тъз бележка на Петър..."
 Sleeping

# 785
  • USA
Аз пък откакто го помня този Биг Брадър, всеки сезон се говори абсолютно едно и също: "Това е дъното!" "Излагация, не е като миналите сезони!" "Това трябва да е социален експеримент, този сезон само сеири гледаме!" и така нататък, и така нататък..

Излагация и сеири е отлично, ма някак постничък ми идва сценарийно.

"Съквартиранти, сега ще се криете зад пердетата."

"Имаш тайна мисия" - "Слушайте, ДОВЕРЕТЕ МИ СЕ, трябва да направим това (намигване)" - всички правят нещото - "Поздравления, тайната мисия беше успешна!".

"Гошо, както знаеш ти току-що беше номиниран, затова ела в изповедалнята да видим как ще ти дадем имунитет".

"Хатижè, Биг брадър има за тебе много отговорната задача да дадеш тъз бележка на Петър..."
 Sleeping
Е, това ясно, че сценария и правилата този сезон са джаста-праста. Ама със сигурност не е от скучните сезони, както някой се беше изказал.

# 786
Аз съм много доволна от снощния епизод и сеира който предизвика Жоро ланеца. За такива моменти гледам ББ хахха..

Интересно е да го наблюдаваш Жоро в действие, как се ядоса на номинацията, как се сърди в изповедалнята, как светна като получи мисията и как хитро ги преметна всички. Не знам доколко наруши мисията, дефакто той не я разкри истински и никой не разбра че прави преврат, така че за мен си е валидна. Но за мен доста интересен образ.
Не съм фен на Виктор, Беба и Енигмата , омръзна ми да им гледам плоските любовни истории, а агента просто ми е нелоцеприятен. Съответно беше истински плезир да видя как Жоро ги накара да му свършат мръсната работа, евала. Както  Ланеца би казал - тарикат човек е той ( и за него това е комплимент). А после бяха супер шокирани и бесни че някой е посмял да има статегия.
Еми нека сме честни, това е състезателна игра. Сърдят се че някой е решил да играе по хитро от тях.

Като цяло доста ме дразнят - има една групичка около Беба, Виктор, Енигма и от време на време там се появява Ванеса, Радо, Пацо, Ивонне в сянка. И тези хора си мислят че колят и бесят..Взели са се за морални съдници и малко царски особи. Ако някой от плебеите/аутсайдерите посмее да направи нещо което не им допада му скачат да го съдят като глутница. Особено ако е проявил хитрост и стратегия за която те нямат капацитет.  Виктор им налита на бой, другите го навикват без да му дадат шанс да говори.
И на Веселка се разсърдиха че си е позволила да играе стратегически с пилетата и й приписаха морални дефицити. Същото и за Ланеца като изпълни мисия с хитрост. Ако имаше наистина нарушения в правилата ББ щеше да ги скастри. Но не, другарския съд знае по-добре. Другарския съд дели общо 1 мозъчна клетка и е недоволен като някои си позволи да мисли.

# 787
Е, няма какво да се лъжем. И за нас зрителите е безинтересно да гледаме как седят на слънце, пият кафенце и си говорят сладки приказки. Ако не е интересно, бързо натискаме копчето на телевизора и сменяме канала.
Така е. Мен Ланецът не ме дразни, дори ми е много смешен със самосъжалението си и "Вижте ме", колко съм готин.

# 788
Нали никой няма право да казва, че е в мисия?
Защо Биг брадър си затвориха очите и не счетоха за провалена измислената мисия, която беше само за да нажежи повече ситуацията. Георги трябваше да си остане номиниран.

# 789
Ланецът е много шумен, така е.
Но лично предпочитам него да гледам като участник вместо Ванеси, Пацита и други безличковци.
Те, че всички имат характеропатии и изкривявания, ясно. Кой от нас няма.
Те затова са и избрани. За да има конфронтации.

# 790
  • somewhere over the rainbow
Нали никой няма право да казва, че е в мисия?
Защо Биг брадър си затвориха очите и не счетоха за провалена измислената мисия, която беше само за да нажежи повече ситуацията. Георги трябваше да си остане номиниран.
И мен това ме озадачи, не беше ли тайна мисия?
Според мен си затвориха очите, за да стане цирка.

# 791
Доста глупав сценарий беше снощи.
. Ланеца се държа повече от ужасно
Както беше номиниран и после отраз айде спаси се ......доста нагласено и си личи

# 792
Гледах рекламата за днес…
Също толкова епично ще е… Щом Веселка избухва значи нещата не са добре

# 793
Щом Веселка избухва значи нещата не са добре

Между другото, това се загуби покрай останалите цигании (първо кючеци, после скандали...), ама нея супер грозно я овикаха, само защото беше намерила начин да ги бие в някаква игра.
Иначе всичките се изтъкват какви са непоправими джентълмени, ама по дебелата - бой!

# 794
  • На морето!
Цитат
Георги абсолютно потвърждава масовото мнението на българите за ромите. Само това ще кажа, че другото не е за пред хора.
Браво на Брадъра, много мразя израза "свали му маската"/"падна маската", ама точно това стана, моно спектакъл на типичен представител.

Аз познавам хора от етноса.
Скрит текст:
Това с което най много се отличават от нас, като психология, е че са много по задружни. При тях има нещо като мрежа, в която взаимно се подкрепят. Много приличат като общество, на българското общество, по бай Тошове време. Когато е било нормално, без да питаш изобщо примерно, дали е удобно, без да си поканен, отидеш и да се курдисаш при съседа непоканен, защото ти трябва нещо, пък не ти се бие път до магазина. После той ще дойде непоканен, да ударите една ракия, с която ти ще го почерпиш, някой друг ден, и така. Хората са си държали вратите отключени, и да влезеш без да звъниш даже, и без да питаш съседа удобно ли е да му дойдеш на гости, се приема за нещо нормално, нищо че момента може да е никак удобен за гости. Днес ние с приятелите си, а не със съседите обсъждаме предварително, кога ще си ходим на гости. При тях колективизма е водещ, при нас индивидуализма. При нас когато има някаква неправда обществена срещу някого, ходят за подкрепа основно приятелите и роднините на пострадалия/ощетения, освен ако не е много обществено значим случая. При тях не е така, за всякаква неправда, целият квартал отива да подкрепя пострадалия, не само роднините и приятелите. Тая колективна мрежа за взаимоподкрепа при тях се е изградила с времето, защото в миналото са били след тъмнокожите и евреите, циганите са били следващите най дискриминирани по света.

Когато колективизма е водещ в едно общество, ромското в случая, предателството е много по болезнено. Защото самата мрежа при колективизма, за да функционира, работи на принципа на доверието. Аз ще ти помогна, днес, без нищо в замяна, защото знам че ако имам нужда от твоята помощ, някой ден, ще я получа, само защото си част от нас (ром). На този принцип работи техният колективизъм, който им помага по лесно да се справят с живота. С колективизма те компенсират, недостатъците си като общество, ниското образование и прочие, и по лесно успяват в живота, взаимоподкрепяйки се. Той е израстнал в такова общество. За първи път попада обаче в модерният свят, където индивидуализма е водещ, а не колективизма. И никой не е длъжен, да го крепи, в случая да не го номинира, защото той нещо прави в замяна (готви им и им чисти, не случайно го каза). За него той дава нещо на мрежата, и очаква и мрежата да му даде нещо (да не го номинира). И като не се получава, а отвънка в ромското о-во, е свикнал да се получава, решава че проблема е че е ром, и за това всяка седмица е номиниран. А не пеенето му, дъненето на мисии, скандалите в които се забърква и т.н. А и той не може да отдели личните отношения, от играта. Той се почувства предаден, защото с Ивонето е най близък, те се прегръщаха, целуваха, и заради това така грозно избесня, защото мислеше че с нея има точно такива отношения, че е част от неговата мрежа. В нея предателството не е позволено, а тя го предаде. Той за това после и каза, в неговият стил, че е двулична, и че е било лъжа всичко дето му го е говорела.

Много грозно избесня, и обиждаше грозно на лична основа. Петър че е неспособен да си намери жена и създаде семейство, Ивонето че е 50-годишна незадоволена нимфоманка, та за това целува и прегръща всички, добре че се въздържа с Веселка да е нападне за килограмите, но едвам успя. Всичко това го казвам, защото не е лош по природа, много хора като избеснеят, нападат на лична основа, не че е правилно, но за разлика от Косара да речем, не му е в природата, при него това е защитна реакция, защото е отхвърлен вътре в къщата. Той и Марио са аутсайдерите в къщата. Не случайно Марио отиде при него. При него не проблема беше че е номиниран, а че Ивоне го предаде. Той можеше от цялата ситуация да се измъкне, като просто каже на Ивоне, ти ме предаде, за това и аз те предадох, с преврата. Вместо тоя скандал да направи, защото беше много грозно. Друг е въпроса, трябваше ли да си разваля отношенията с Ивоне, само защото е номиниран............ Това е игра, не е осъден на смърт. Тука вече играе роля манталитета му. Но той не е цигански. Такъв манталитет всякакви хора имат.

С риск да разваля романтичната представа, която имаш за тази етническа група, ще ти кажа като човек работил с нея и проблемите й, че първо техният колективизъм не  е на основата на взаимопомощ, те са обединени срещу другите и са водени единствено от първични пориви + алчност. Обединяват се срещу общ враг, а не обща цел и една от причините е, че са мног страхливи, но най-вече необразовани и в някои крайно затворени групи са примитивни. В техния етнос има най-много изнасилвания, кражби, насилие /вкл. домашно/, най-много предателства, изневери, хазарт, трафик на хора, зависимости и измами. В гетата важи закона на джунглата, няма такива утопии като във филма "Топло", ценности като "чест" и "лоялност" няма, има подчинение и оцеляване. Ако не става със сила се опитва с хитрост. Точно от този закон се ръководи и Георги.
Естествено всичко това важи за затворените и изолирани цигански общности. Познавам цигани, които не просто са се адаптирали, ами и цивилизационно са изпреварили много българи.

Общи условия

Активация на акаунт