Боледуване на децата ни - тема 82

• 20 222
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Аз имам ъпдейт на нашата ситуация с моракселата. В петък пуснахме секрет, който днес излезе и е чист - няма я бактерията🫣
Два дни детето вече пие Клацид, защото се влоши събота и не изчакахме резултат и мислехме, че си е още там. Спирам го. Най-вероятно е хванал някой градински бацил.
След последните антибиотични капки му взех  пробиотични капки Нарине Назал. Не знам дали те са му помогнали, но сега ще направя още един курс с тях или с Риноджермина понеже антибиотика убива добрите бактерии.

# 706
Антибиотик като се започне, не се спира. Ето така се произвеждат резистентните бактерии. Пие се поне 7 дни. И аз съм съжалявала, че съм започнала АБ без да изчакам резултат, който излиза чист, но като е започнат се пие докато свърши курса. С това започване и спиране на антибиотици, скоро няма да можем да лекуваме бактериалните инфекции.

# 707
Благодаря за отговора. Не бях наясно с това.

# 708
Мупирозал маз 8 ми ден мажа малкия и има ефект.Вече няма зелени сополи.
Общо взето носа е чист .
10 дни трябва да го мажа има ефект.
Само, че продължава да кашля.
Знаете ли какво се случва.
Вече 4,5 дни вечер след като се изпуска ляга да спи във неговото легло.
И по някое време се събуждам и виждам ,че е мокър .напишкал се е.
Като се има предвид,че не пие много течности преди сън.
Според вас на какво се дължи.

# 709
На бактериална инфекция ,ако не пиете антибиотик пуснете урина стерилна сутринта първата урина. Дано не е това ,но моето дете ако пишка вечер,е било заради бактерия , пак заради бактерия се е напишквала. Не е страшно иследването изпишква се ако не сте сама дори и детето не водите в лабораторията ,само урината носите.

# 710
На бактериална инфекция ,ако не пиете антибиотик пуснете урина стерилна сутринта първата урина. Дано не е това ,но моето дете ако пишка вечер,е било заради бактерия , пак заради бактерия се е напишквала. Не е страшно иследването изпишква се ако не сте сама дори и детето не водите в лабораторията ,само урината носите.
Във момента не пие антибиотик.
Пие Флавамед за деца.
Имунобор актив.
И мажа носа със Мупирозал маз.
Утре сутринта ще пратя татко му да занесе урина във лабораторията да видим какво е.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 14:58 от Танчето_30

# 711
Да дано да няма нищо, все пак всяко дете си е различно де тя моята от бебе не пишка вечер , по едно време и за това се притеснявах ме ,че минава много време без да пишка ,докато един доктор не ми се скара ,че има деца до 9 години се напикават ,пък аз се чудя що не пикаело детето.😄Ама така е през хиляди болежки преминаваме с тея деца.

# 712
Към 16.30 часа го видях,че се е открил  и забелязах, че пак е мокър.
Отделно кашлицата продължава.
Видяха ми се подути лимфни възли под долната челюст.Херпес отново е избил на долната устна.
Е как да ходи на детска градина.
Този месец само на 12 ти е бил на детска.
Писах на педиатъра да видим какво ще каже той.

# 713
И мен ме беше много яд, че започнах АБ, пък секрета излезе чист. Но и аз знам, че не се спира и ще си го пие 7 дни. Подобрение имаше още след 2-ри прием, което ме кара да с мисля ( или да се успокоявам), че все пак е имало нещо бактериално.

# 714
Към 16.30 часа го видях,че се е открил  и забелязах, че пак е мокър.
Отделно кашлицата продължава.
Видяха ми се подути лимфни възли под долната челюст.Херпес отново е избил на долната устна.
Е как да ходи на детска градина.
Този месец само на 12 ти е бил на детска.
Писах на педиатъра да видим какво ще каже той.

На моят син за възпалени липмфни възли му изписват АБ, защото ако не започне прием до 2 дни и глас няма. Кашлицата и сополите се подразбират.

# 715
Педиатъра ни писа да му давам следното.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030026401
Низита спрей за нос.Цинабсин също.
Аз искам да попитам следното.
Този сироп някои дали го е давал на детето си .
Според вас дали не трябваше педиатъра да ни даде направление за детски уролог.

# 716
Ако детето до сега не е имало проблеми с напишкване, не бих го давала. Според мен е нещо свързано със сегашното боледуване. Не че ще му навреди, билков е, но дали ще има ефект. По-скоро пуснете една урина. Ако държиш да даваш нещо, може би Уринал с червена боровинка. Давала съм го на децата и мисля, че им се отразява добре.

# 717
Ако детето до сега не е имало проблеми с напишкване, не бих го давала. Според мен е нещо свързано със сегашното боледуване. Не че ще му навреди, билков е, но дали ще има ефект. По-скоро пуснете една урина. Ако държиш да даваш нещо, може би Уринал с червена боровинка. Давала съм го на децата и мисля, че им се отразява добре.
От около 1 седмица се напишква вечер след като заспи.
Този следобед също се събуди мокър

# 718
Имахме такъв период от седмица и ние вкъщи, всяка вечер се изпускаше. Според мен беше от настинката.. Не съм пускала урина.

# 719
Не съм лекар ,но с опита който имаме има деца лично сме лежали с такова ,който без здравословен проблем се напишкват вечер , нямат аномалии в отделителната система ,нямат инфекция ,тогава се започват с тези сиропи ,като този е някакъв лек вариант ,има и със съдържания на лекарства. Но вашето дете до като е здраво не се напишква нали ,сега е болен и се изпусква ,от настинката да или от бактерия ,която е направила цистит или пиелонефрид ,това последното едвали ,тъй като ще има и много висока температура ,пускате утре урина стерилна и обикновенна ,ако има нещо в урината искате направление за уролог ,още повече че сте от София нали , доктор Емил Атанасов   болница Вита , мисля че са поне 2 в София и нз точно коя ,но ще видите в интернет ,ние ходихме до там с навигация, и не мога да помогна с квартал,та той  оперира дъщеря ми и сме много доволни , или доктор Пеев в Пирогов.Ако няма нищо в урината нито в обикновенната ,нито в стерилната ,изчаквате да мине ,вируса който сте хванали  или бактерията в носа ,или настинката ,каквото е там , да дали сте около 20 лева за урина, ама халал да са за здравето на детето, и ваше спокойствие ,но ако има бактерия ,на уролог той ще прегледа и бъбреците и всичко и ще ви даде антибиотик ,най добре уролог на нас педиатър ни е давал антибиотик на който уролозите в София се исмяха и казаха че отдавна не го дават за уро инфекции. И според мен Уринал повече ще помогне ,и е билково и няма да навреди ,поне при дъщеря ми не съм забелязала да вреди  а тя бая го е пила.

Общи условия

Активация на акаунт