За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 769
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
На същата температура бебето е с един кат памучни дрехи и поларено/плетено одеало.

# 121
Аз на по-ниска температура я държа по боди и едно чувалче. Но задължително с шапка

# 122
Здравейте. Много ми е притеснено. Преди седмица дадоха третата доза от ваксината ротатек на дъщеря ми, която не и понесе хич добре и от тогава е нещо страшно, като сега нещата почнаха лека полека да се успокояват. Обаче при днешното изхождане има доста странни неща в памперса. Дали е възможно да е реакция от ротавирусната? Детето е изцяло на АМ Бебелан АР.
Скрит текст:
Изпратила съм ги на гастро, но докато ми отговори ще се побъркам. Моля, ако някой се е сблъсквал с такова нещо да сподели.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 18:30 от AnMary

# 123
Здравейте, имам въпрос към мамите които са се сблъскали с такъв проблем. Малката в момента е на 1.4 година, проходи на година и два месеца, стъпва навътре, и с двете крачета, като при едното е доста изявено. Имаме час за ортопед, но исках да се допитам и до Вас, къде сте ходили, какво са Ви казали и какво се е случило?

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 19:53 от malinakupina

# 124
Здравейте и от мен
бебка е на 17 дни и аз също съм пред дилема относно обличането й през деня и нощта
Обличам я с боди късо ръкавче, и ромпър като през деня я завивам с две по-тънки пеленки, а през нощта е или с ромпър или с ританки и камизолка, а под тях боди къс ръкав или боди  потник, като я слагам да спи вечер в спално чувалче от средно дебелите, не е нито от най-тънките, нито от най-дебелите, поддържаме 22 градуса, понякога спада и до 21. Смятате ли че си навличам детето,тъй като  много често нослето и рацете са и студени и през деня и през нощта.
Моля за съвет 

# 125
Здравейте и от мен
бебка е на 17 дни и аз също съм пред дилема относно обличането й през деня и нощта
Обличам я с боди късо ръкавче, и ромпър като през деня я завивам с две по-тънки пеленки, а през нощта е или с ромпър или с ританки и камизолка, а под тях боди къс ръкав или боди  потник, като я слагам да спи вечер в спално чувалче от средно дебелите, не е нито от най-тънките, нито от най-дебелите, поддържаме 22 градуса, понякога спада и до 21. Смятате ли че си навличам детето,тъй като  много често нослето и рацете са и студени и през деня и през нощта.
Моля за съвет  
И аз горе-долу така. Нещо тънко дълго и нещо тънко късо отдолу, температура 21-22.
Спомням си,че моето бебенце първия месец постоянно и бяха студени ръцете и крачетата, а беше юли-август, големите жеги. Това не значи,че им е студено, а е заради неразвитата им все още терморегулация.

# 126
Здравейте, може ли да препоръчате добър ехограф за вътрешни органи гр.София

# 127
  • София
Какво давате при никнещи зъби, за венци?

# 128
  • Пловдив
С баткото изпробвах всичко - нищо не го облекчаваше ефективно.
С бебето сега ще пробвам този препарат, пробвала съм разновидността за херпес и останах доволна от ефекта.

# 129
  • София
Деси, ти беше пуснала в нашата тема, сега се сещам. Много съм отнесена. Мисля да започна да давам. Много се слюнчи, чак балончета има и е станал раздразнителен.

# 130
Някоя мама която ползва маншон на дръжката на количката може ли даде обратна връзка? Пречи ли да ползваш копчето в центъра на дръжката? Пречи ли да закачиш на дръжката чантата на бебето? Мерсии

# 131
Здравейте.

Следното питане:

Имаме бебе-момче, на 2 седмици. Вече коликите дойдоха.

Какво можем да направим, за да намалим плача. По-скоро за мнение дали помагат следните уреди/вещи:

1/ MamaRoo люлка

2/ BabyBjörn Bliss бебешки шезлонг

3/ Tummy Calm Vibration Pad-Малка подложка с вибрация

4/Babymoov Cosydream-  Ергономична възглавница.

Капки за колики, черешова възглавница, масажчета са ни известни техники.

По-скоро акцентът е върху устройства, които намалят плача при коликите.

Благодарим предварително.

# 132
  • София
При нас нищо не помогна, просто си отминаха. Имаме много готина люлка, но не виждам как точно уред ще помогне с дискомфорт.

# 133
  • София
При нас помага разнасяне в слинг 🙂 Но пак е с умерен успех де, като цяло си е период, който чакам като манна небесна да мине…

# 134
  • София
При нас мина окончателно, когато навърши 2 месеца и половина някъде. Ще мине, дръжте се. После пък почват зъбите. 😄 Но все пак е страшно облекчение, че вече не се гърчи, а и спи.

Общи условия

Активация на акаунт