За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 23 924
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Ако ги правите така както пише на кутията- всички стават на чорба. Хеле пък една на хумана беше купил мъжа ми, чорба и половина! Правя ги на око и доливам поетапно вода, докато на мен ми хареса на консистенция.

Тоест да разбирам, че няма проблем да ги правя на око, докато не стане желаната консистенция?

# 691
Ако ги правите както пише на кутията, наистина стават като супа Joy
Аз си слагам на око, докато се сгъсти.
Моята девойка и тя най харесва на Слънчо кашите, но в повечето има захар и избягвам да ги давам.

# 692
  • София
И преди доста години правех супи Joy Вода на око докато ми хареса консистенцията.

# 693
А иначе на кутиите пише, че ако се не прави спрямо предписанието, се застрашава здравето на детето Stuck Out Tongue Winking Eye  И в началото се бях ошашкала Joy

# 694
А иначе на кутиите пише, че ако се не прави спрямо предписанието, се застрашава здравето на детето Stuck Out Tongue Winking Eye  И в началото се бях ошашкала Joy

Точно това и мен ме притесни и затова реших да питам някоя мама с опит с кашите😃

# 695
Няма да забравя една сутрин е която таткото реши да ме отмени в приготвянето на закуска за малкия. Като влиза в стаята с една танцова стъпка и крепи купичката на детето да не се разлиска по пода- “не разбирам защо стана така, аз точно спазвах инструкциите на кутията” 🤣🤣
Слагайте си на око, няма какво да се обърка. Според мен е написано с идея да не да му го дадеш примерно в сухо състояние, или някаква такава идиотия, щото все пак и такива хора има.

# 696
Не знам как са на вкус, но на Слънчо са ужасни на състав. Четете съдържанието на етикета, че лошо ми е ставало като съм чела аз. Даже и на някакви по-прехвалени марки. Не само за кашите се отнася де, и за пюрета, и всичко след това.

# 697
Аз ползвах каши на Хип,та хи правих на око. Никога не са ми се втечнявали. Слънчо са с ужасен състав. Мъжа ми беше взел веднуж една елда и отиде директно в коша. Отделно им бяха спрели един вид каша от производство. На Ганчев пюрета и Слънчо ги бях отписала.

# 698
  • Пловдив
Веднъж бях решила да дам каша, стана буламач и повече никога не направих опит и с второто няма да си го причиня.

Не се втелясвам по етикети, като правя аз пюретата пак не знам как са зеленчуците/плодовете. Имаме и домашно производство, тук сме на ями - само мога да гадая какво има в почвата и подпочвените води.

# 699
Използвах единствено каши на DM bio-безглутенови и глутенови и ги правих само на око.

# 700
Мами пътували ли сте с колата с бебе
Малчо е на 2м и половина
И днес ми се налага да пътувам от точка А до точка Б за около 15 мин с кола сама и с бебчо
Притеснявам се дали няма да плаче

# 701
Мами пътували ли сте с колата с бебе
Малчо е на 2м и половина
И днес ми се налага да пътувам от точка А до точка Б за около 15 мин с кола сама и с бебчо
Притеснявам се дали няма да плаче

Моите деца пътуват буквално откакто са се родили. Първите месеци спяха постоянно в колата, така че може би това ще се случи. После вече като се осъзнаха, взе да става забавно в колата и настана истинско приключение и в добрия, и в лошия смисъл 😅. Има обаче дечица, които не обичат да се возят, така че си зависи от самото дете.
Но щом става въпрос за 15 минути, не би трябвало да е проблем.

# 702
  • София
До педиатърката я караме с кола. Спинка си.

# 703
Всяко семейство е с различен начин на живот, ние свикнахме нашето дете от новородено да пътува. Често пътувам и сама (в града за разходка в парка отново ни отнема към 10-15мин при нормален трафик). Като беше по-малък съчетавах да е точно след хранене и смяна на пелена. За лекари се съобразявах с часа ни, за да напасна храненето така че да не е точно в диапазона на пътуването. Има дрънкаща играчка закачена, с която да си играе и да му отвлича вниманието. Като е плакал, често съм пяла в колата. 😆 Не бих се притеснявала за 15мин, най-много да плаче през целия път, който не е толкова дълъг.
Вече е на 1г5м, за пътувания над половин час гледам да е или за обедната дрямка, или вече вечерно, защото винаги заспива и това означава провалена вечер и заспиване в полунощ, ако има още едно дремване.

# 704
Има деца които не понасят да се возят и такива които не ги бърка. Моето до около третия месец толерираше возенето в кола, доста често пътувахме с него. После стана и продължава да е ужас. 5 мин са много да издържи без рев. Няма песни, няма играчки… просто ад. Така че бих поспорила, че можеш да “свикнеш” детето на нещо, което не харесва, много зависи от детето. Моето и в количка не иска да се вози и там е рев до небесата. Но за бебе на два месеца, което основно спи не бих се притеснявала. После идва притеснителното 😅

Общи условия

Активация на акаунт