Дългото чакане след трансфер – тема 115

• 38 302
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
Изследвания на прогестерон не са задължителни. За лекарствата - няма да ги спирате още. До кога - доктора ще ви каже. Честито , пожелавам бременност до термин 🩷🙏

# 526
Здравейте! Направих си уринарен тест, който е положителен на 9ти ден след ЗЕТ на 6 дневен ембрион. Пожелавам ви го искрено на всички чакащи 🩷 Утре ми е датата на кръвния тест. Слагам пролутекс 2х1 ампула дневно. Въпроса ми е утре дали ще трябва да изследвам прогестерон ? И ще спрат ли някои лекарства или всичко трябва да си приемам и евентуално до кога ?

Днес беше моя кръвен, всички лекарства се продължават до първи преглед от АГ. Тогава евентуално може да спре някои от лекарствата, но повечето си продължават до към 12 седмица!
Не съм пускала прогестерон, само chg.

# 527
Здравейте момичета.Hug
Успех на всички които са в очакване, само положителни резултати да има.
Имам питане относно състоянието ви след ембриотрансфер. Аз съм със свеж трансфер на ембрион на 4 ти ден. ЧХГ на 10 -ти ден след трансфера ми е 198, прогестерона е 512. ТСХ 2,50
Последните дни имам потене през ноща и втрисане.
Някой имал ли е тези оплаквания?
На какво може да се дължат?
Приема пролутекс, естроферм, утрогестан и фраксипарин 0,3
Много ви благодаря!:blush:

# 528
Здрасти, честито! И аз имах епизодични изпотявания, будех се може би веднъж седмично с мокра тениска около месец, два след трансфера. Като се будех, и мерих температурата но винаги беше в норма. Лекарката ми каза че е от хормоните, тогава намествахме и хапчета и дози и това ми даде като обяснение 🤷‍♀️ лека бременност!

Здравейте момичета.Hug
Успех на всички които са в очакване, само положителни резултати да има.
Имам питане относно състоянието ви след ембриотрансфер. Аз съм със свеж трансфер на ембрион на 4 ти ден. ЧХГ на 10 -ти ден след трансфера ми е 198, прогестерона е 512. ТСХ 2,50
Последните дни имам потене през ноща и втрисане.
Някой имал ли е тези оплаквания?
На какво може да се дължат?
Приема пролутекс, естроферм, утрогестан и фраксипарин 0,3
Много ви благодаря!:blush:

# 529
До колкото помня на мен ми спряха само кортикостероида след положителния тест, приемах прогестерон до 12та гс., но си е много индивидуално - знам за жени, които го продължават до края. Не трябва да спираш нищо от терапията преди лекар да ти е казал. Simple Smile Успех и стискам палци!

Здравейте! Направих си уринарен тест, който е положителен на 9ти ден след ЗЕТ на 6 дневен ембрион. Пожелавам ви го искрено на всички чакащи 🩷 Утре ми е датата на кръвния тест. Слагам пролутекс 2х1 ампула дневно. Въпроса ми е утре дали ще трябва да изследвам прогестерон ? И ще спрат ли някои лекарства или всичко трябва да си приемам и евентуално до кога ?

# 530
Здравейте, момичета.
Пиша за първи път във темата.
Трансфера ми беше на 15.12 на 5 дневен ембрион, единственото което ми назначиха е Прогестерон 3х1 на ден, но от днеска имам болки все едно ще ми дойде цикъла и са вече няколко часа и не знам дали е нормално или да се обадя утре на клиниката. Някоя от вас имала ли е същите болки и дали е нормално след трансфер.

# 531
Здравейте, момичета.
Трансфера ми беше на 15.12 на 5 дневен ембрион, единственото което ми назначиха е Прогестерон 3х1 на ден, но от днеска имам болки все едно ще ми дойде цикъла и са вече няколко часа и не знам дали е нормално или да се обадя утре на клиниката. Някоя от вас имала ли е същите болки и дали е нормално след трансфер.

Аз приемах ношпа сутрин, обед и вечер по 2 таблетки след трансфер и нямах никакви болки. Не са ли ви изписали ношпа ? Матката трябва да е спокойна след трансфера.

# 532
Здравейте, момичета.

Аз приемах ношпа сутрин, обед и вечер по 2 таблетки след трансфер и нямах никакви болки. Не са ли ви изписали ношпа ? Матката трябва да е спокойна след трансфера.

Живея във Холандия и единственото, което са ми казали е да си слагам прогестерон до датата ми за теста за бременност и няма нищо друго препоръчано.

# 533
И при мен винаги са ми изписвали Ношпа  3х2т. за 7 дни, а след това само при нужда (болки)!

# 534
  • Be realistic - plan for a miracle.
Много жени имат ПМС болки. При една част въпреки това има бременност. При други идва цикъл. Кофти моментът е, че е еднакво и при едните, и при другите.

# 535
Здравейте, момичета.

Живея във Холандия и единственото, което са ми казали е да си слагам прогестерон до датата ми за теста за бременност и няма нищо друго препоръчано.

Там българи няма ли? Български магазин ? Някой , който да ви изпрати ношпа? В клиника в Холандия ли е правен трансфера?

# 536
Понякога вместо но шпа тук предписват Магнерот 500, активното вещество е “магнезиев оротат дихидрат”. Магнезият е отговорен за отпускането на мускулите и има разхлабващ спазмите ефект. И все пак най-добре е да се обадите в клиниката и да настоявате да ви предпишат нещо за спазмите.
Здравейте, момичета.

# 537
Там българи няма ли? Български магазин ? Някой , който да ви изпрати ношпа? В клиника в Холандия ли е правен трансфера?

Български магазин няма да й помогне. Единственият шанс е някой да й ги прати от България и то по "втория" начин, но то това се организира предварително. Сега на момента, а и както идват празници, ще й е доста сложно. Дано да й изпишат някакъв тамошен еквивалент, иначе не знам.

# 538
Стефи, какъв е резултатът от изследването ти? Интересно ми е, защото нали имаше различна референтна стойността от на другите лаборатории.

Рони, в някои държави изписват парацетамол за болката, но не знам колко е коректно да се взима. В Турция ми бяха казали при болка само парацетамол, тук в България, казаха само в краен случай, даже да го изключа като опция. И ми изписаха до 3-ти месец ношпа и папаверин. После в 4-ти ми изписаха и магнезий. За магнезия съм чела, че се включва на по-късен етап, обаче сега не мога да се сетя за причината.

# 539
В Лондон , например, знам че има български магазини и се продават антибиотик и лекарства . Може и в Холандия да има. На първия ни неуспешен трансфер бяхме в Турция и там не ми изписаха ношпа, и в аптеките не намерихме. Имах ужасни болки с контракции, нямаше имплантация дори. В България - пак неуспешен опит , този път с имплантация, но чхг не се удвояваше и приключихме с биохимична. Бях на ношпа 3х2 и никакви болки.

Общи условия

Активация на акаунт