Всичко за гел лаковете - тема 57

• 40 638
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • Шумен
Едно млечно бяло от мен,скучно,но любимо 🙂

# 631
От скоро се опитвам да си правя сама ноктите, но имам проблем. След няма и седмица лака ми се отлепва на цяла люспа. Лампата, която използвам е Sun 5 (48W) гел лаковете ми са на Claresa имам и на Golden Rose. Не ги комбинирам използвам база, цвят и топ на една и съща марка. Изчетох доста информация от заглавната страница спазвам стъпките:
1 - обезмаслител (Cleaner)
2 - праймер без киселинен
3 - база
4 - цвят
5 - топ лак

# 632
От скоро се опитвам да си правя сама ноктите, но имам проблем. След няма и седмица лака ми се отлепва на цяла люспа. Лампата, която използвам е Sun 5 (48W) гел лаковете ми са на Claresa имам и на Golden Rose. Не ги комбинирам използвам база, цвят и топ на една и съща марка. Изчетох доста информация от заглавната страница спазвам стъпките:
1 - обезмаслител (Cleaner)
2 - праймер без киселинен
3 - база
4 - цвят
5 - топ лак

Вероятно не подготвяте добре нокътя - хубаво матиране с буфер, почистване и обезмасляване.
Също нанасянето - без да се докосват кожички, в тънки слоеве, освен ако не правите изравняване с продукт, който позволява това.

# 633

Маникюрът ми за баба Марта на фона на Терме Букурещ ❤️

# 634
И моят лак се е надигнал на почти всички пръсти от към кутикула и това вчера го нямаше,та сега се чудя дали не е от римуувъра на Коди,с който пробвах вчера да премахна кожичките.Според вас възможно ли е?Смених лампата и беше издържал 12 дена,не че сега ще го сменя,ще изчакам в събота,когато почивам.

# 635

Ново от мен - харесва ми! Има лек акцент със златен лист в кутрето, иначе бяло и кафяво, ама не е есенно Simple Smile

# 636
Зравейте, дами. Обмислям да започна да си правя сама маникюр с гел лак и следователно последните няколко дена чета (основно тук) информация в интернет и гледам видеа в ютуб. Спряла съм се на този комплект https://elenaartnails.com/store/komplekt-nai-nuzhnite-produkti-za-gel-lak/ и на тази лампа https://nailsbg.com/produkt/sunone-uvled-lampa-2448-w/. Изникнах ми обаче няколко въпроса и ще съм благодарна, ако някой може да ми ги разясни.
1. Тъй като лампата е UV/LED, а на лаковете пише да се пекат определно време за UV и друго за LED (да речем 30 секунди за LED и 2 минути за UV), кое указание ще трябва да следвам за тази лампа?
2. Чета, че много трудно се сваля базата на Коди и някои слагат заздравител, който не се пече за по-лесно сваляне. В този комплект на Коди е включен утрабонд, който не се пече, това дали ще помогне за по-лесното сваляне? Мисля да свалям само с ацетон, тъй като си нямам доверие с електрическа пила (особено с лявата ръка), като горният слой ще го пиля с пила.
3. Какво е реинфорс - видях го ето тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1122152.msg39048429#msg39048429 но не намирам информация другаде. Предполагам не е задължително, щом не е описано в базовата информация в началото на темата.
Благодаря предварително на отзовалите се!
ПС Много красиви снимки на маникюри има из темата, още повече ме вдъхновихте. Purple Heart

# 637
По първия въпрос - стартовия комплект е добър, продуктите в него са хубави. Лампата също е добра, но можете да я намерите и за 25 лева - проверете в Емаг например.

По втория въпрос - ултрабонд спомага за по-добро задържане на гела върху ноктите, а не за по-лесното му отстраняване. Ако искате да използвате метода с подложка за по-лесно сваляне си вземете обикновена безцветна база (от Лили или ДМ например). Аз лично не съм фен на този метод, но не пречи да пробвате.

По третия въпрос - има се предвид изравняване с каучукова база. Тази на Коди в комплекта е такава и като посвикнете с лакирането в тънки сроеве може да пробвате и с по-плътни.

Успех!

# 638
По първия въпрос - стартовия комплект е добър, продуктите в него са хубави. Лампата също е добра, но можете да я намерите и за 25 лева - проверете в Емаг например.

По втория въпрос - ултрабонд спомага за по-добро задържане на гела върху ноктите, а не за по-лесното му отстраняване. Ако искате да използвате метода с подложка за по-лесно сваляне си вземете обикновена безцветна база (от Лили или ДМ например). Аз лично не съм фен на този метод, но не пречи да пробвате.

По третия въпрос - има се предвид изравняване с каучукова база. Тази на Коди в комплекта е такава и като посвикнете с лакирането в тънки сроеве може да пробвате и с по-плътни.

Успех!
Благодаря!

# 639
Ето ги и моите бебчета, бях се нахвърлила на много, но се ограничих  към основните. Прецених, че после ще допълвам, а и незнам как ще са и дали ще издържат при мен.
Направих още една поръчка на основа/бонд и топ, понеже не бяха налични като пусках първата. Сега остава да се похваля с маникюр, но като ми остане време.
Скрит текст:

# 640
Ами представите ми пак се разминаха с резултата. Шаренията ми е в повече, ама ще го изтърпя накак 😐

# 641

Розовото обаче тук излиза мнооого светло,а е хубаво бонбонено розово,макар че е от отдавна и видях зор с него.Другото е блестящо,тоест бяло с частички и cow стикери Grinning

# 642
Здравейте за 1 път си направих гел лак.Но ми отне доста време да премахна стария гел лак.Ползвах напръсници с лакочистител ацетон от лидл памук но ми отне повече от час и се нагълтах на ацетонов мирис.А помня че маникюристката го махаше за окола 15м.Не искам и нямам електрически пили.Къде бъркам?

Дайте съвет по бърз начин

# 643
  • Бургас
Hellokitty1993, премахна ли топ лака с обикновена пила? Или поне да го надраскаш преди накисването? А това, което сваляш, само лак ли е или има и изравняване с гел/база?

# 644
Hellokitty1993, премахна ли топ лака с обикновена пила? Или поне да го надраскаш преди накисването? А това, което сваляш, само лак ли е или има и изравняване с гел/база?

Имаше база и гел и топ.
Не направо слагах пластмасите с памука

Общи условия

Активация на акаунт