Всичко за гел лаковете - тема 57

• 40 556
  • 763
  •   2
Отговори
# 30
Ето клипче с ривю как работи:
https://youtu.be/aZeKxRt5Dhc?si=UOjP5cIqE5Y2Owpq

# 31
Здравеите, аз се чудя какъв, е този гел които се нанася вместо база може ли някой да качи да го видя.

# 32
Здравейте! Преди време бях на маникюр, а сега обмислям да започна да си правя ноктите сама вкъщи. Имам няколко въпроса към вас.

За нанасянето на първия слой гел лак маникюристката използваше дебела, плоска четка, която потопи в някаква течност. След това добави капка от базата и я втри в нокътя ми. Бих искала да разбера каква е тази течност, в която е потопила четката, и каква точно четка използва за тази техника?

Преди години опитвах да си правя маникюр със същата марка гел лак, която използваше и маникюристката, но винаги имах проблеми – гел лакът се надигаше по краищата на ноктите. Ще се радвам на съвети и насоки!

# 33
Аз също имам проблем със отлепването на лака и то за два три дни започва да се люшти. Незнам до базата и топа ли е. Ако може да препоръчате някои издръжлива марка тези които са по нати със нещата

# 34
Препоръчвам ултрабонд на Коди преди базата и след дехидратора. При мен помогна с отлепването.

# 35
Аз използвам само обезмаслител и после каучукова база на Коди и нямам отлепване

# 36
  • София
Да ви кажа искрено, сега като се замисля преди като съм ходила на маникюр си спомням, че едните минаваха със спирт и след това ултрабонд, другата пък минаваше със спирт и само нейл фрешър и след това база.

Аз като новобранец, чела, недочела, нанасям и трите 😃 Първо свалям лака, после пиля, после бутам кожи, после буферирам, после режа кожи (чудила съм се защо в тази последователност, но следвах някакви стъпки май от Елена Арт и така съм го запомнила), после спирт, нейл фрешър, ултрабонд, тънък слой каучукова база, после слагам капчица и изравнявам, след това цвят и топ.

Досега не ми се е случвало нещо да ми се отлепи или счупи. По-вероятно е да си счупя нокторезачката, толкова са твърди. Но пък и тънки.

Нещото, което мразех при маникюристките, беше, че някои слагаха тоолкова материал, явно за да са сигурни, че ноктите ми изглеждаха като квадратни дебели тухли.

# 37
Това дали трябва или не да се слага ултрабонд си зависи от нокътната плочка. Ако при вас няма отслояванея без - супер. Но при мен не държи без бонд и изравняване. Даже напоследък минавам към гел вместо бази. Ноктите са ми като вестник по рождение.

# 38
Гел за изграждане ли ? И се чудя база и топ какви да си взема. М/ду Блускаи; Яна нелс или Коди.

# 39
Гел за изграждане ли ? И се чудя база и топ какви да си взема. М/ду Блускаи; Яна нелс или Коди.
Да, гел за изграждане, който се самонивелира като база, но е по твърд след като се изпече.
Блускай не са хубави. Коди са изпробвани от доста момичета и са доказано добре. Яна нейлс не съм пробвала, но имаше някой доволен от топ лака...
Вчера ми попадна това https://www.facebook.com/share/17cEMRYaZu/

Може да е полезно за някого

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 12:39 от Prime

# 40
Блускай със сигурност не. Китайски боклуци на висока цена.

# 41
аз свалям с памучета с лакочистител, увити по ноктите за около 10ина минути. но намерих едни приспособления и си поръчах - с тях е хиляда пъти по-лесно, отколкото с фолио. polish remover clips - в китайчетата или амазон. и след тези 10ина минути не с пила, а с този инструмент с овалната му част си падат.

# 42
Аз съм доволна от базата на Яна нейлс стъпка 1. Откакто я ползвам не съм имала никакви отслоявания, което преди беше много голяма рядкост. Но тя не е за изравняване, а за тънка подложка, която се втрива преди последващите продукти. Лошото е, че базите на Яна, който са за изравняване, работят само в система. Т.е. трябва да си купиш стъпка 1 и после вече база за изравняване. Ако си начинаеща и не си сигурна, че ще ти се занимава с това, по-добре си купи Коди, защото Яна си е една инвестиция от 60-70 лв само за бази, за справка една база от Коди е около 20лв малка бутилка (или поне до преди няколко месеца струваха толкова).
Иначе нещото, което не харесвам в базата на Яна, е че е страшно течна и трябва да пека дори като подложка нокът по нокът.
Блускай е масово недолюбвана марка тук и не съм ги пробвала, тъй като считам, че момичетата тук знаят много повече от мен.

# 43
Аз имам една цветна база, два лака и един топ на Яна нейлс и всички ми харесват,, но цената им наистина е по-висока от Коди, освен това не съм видяла да пускат промоции за разлика от сайтовете на My nails и Елена арт, които често имат промоции, а и продукти на Коди има и в make up, където са на добри цени перманентно и без промоция, но там по-скоро е проблем рядкото  зареждане на продукти. Така че като съотношение цена-качество фаворит ми е Коди и сайта My nails, в който има най-често промоции.

# 44
Включвам се с маникюра от днес. Ще ме прощавате за снимките, хич не ме бива в тази част. Пробвах Build it up гела на Коди, препоръчвам го на всеки, на който му е трудно да изравнява с бази, ако са му по-течни, това нещо изобщо не тече и същевременно се изравнява само, беше велико 😀 За фолиото имах план да се отпечата изцяло, но то не искаше да ми съдейства особено, но въпреки това ми харесва резултата, интересно се получи. Качвам и снимки на изравняването, ако може да кажете дали е добре, че ми е голяма мъка и всеки път го мисля дали трябва така да изглежда 😀

Общи условия

Активация на акаунт