Кралски работи и клюки - ноември 2024

• 90 233
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 1 290
  • Някъде там
Определено е грозна бронзова статуя, но щом си я харесват да и се радват. Има някакви символи и плочки с надписи по нея.
Допълнителната информация в профила на датчаните.
Скрит текст:
"Историята на графиня Данер е и датска история. Паметникът е мемориал, а в случая с графиня Данер той ще бъде символ на нейното значение за благосъстоянието на жените.
 Нейно Величество кралицата произнесе днес реч във връзка с откриването на нов паметник в чест на графиня Данер.
Четириметровата бронзова скулптура, създадена от скулптора Кирстен Юстесен, се намира на ъгъла на улиците Vester Søgade и Gyldenløvesgade в Копенхаген. Лицето на скулптурата е обърнато към къщата на Данер, която графинята е построила, но така и не е завършила. Днес "Данер" е  хуманитарна организация, която работи за промяна на положението на жените и децата, подложени на насилие. Наследството на графинята остава важна част от идентичността на организацията.
Графиня Данер - родена Луиз Кристин Расмусен - е била съпруга на Фредерик 7-ми от 1850 г. и е използвала състоянието си, за да помага на уязвими жени и деца.
Откриването на паметника се състоя в Международния ден на ООН за елиминиране на насилието срещу жените.

Лелее колко е готина и чаровна, тази рижа девойка и как хубаво се смеят с Мери. Явно им е приятно и забавно  заедно.

А спортистката отдясно на Шарлийн, направо ме шашна. Но ръгбистка все пак.
Шарлийн  изглежда  мъничка и крехка до тях.

# 1 291
Изнасилването, което полицията разследва и което е станало на 26 септември в жилището на Мариус в имението Скаугюм, е станало в същата седмица, когато Мариус 4 пъти е бил в полицията на разпити. Той хем на разпити в полицията, хем си изнасилва млади жени в безпомощно състояние. Какво е правила тази жена в жилището му в 6 сутринта, когато това изнасилване е станало ... Явно кокаиновите партита са продължавали?

Адвокатът на Мариус пък коментира опитите да се изтрие информация от телефона така: Хьойби може да има много добри причини да изтрие информация от телефона, които да не се отнасят до изтриване на доказателства.

Мда, и аз така мисля. 101 добри причини да искаш да изтриеш неща от телефона ти, когато полицията те разследва за сериозни престъпления, но не и махане на доказателства срещу теб.

# 1 292
Грозна статуя, тя, заедно с онази на Даяна са ми на върха на класацията за най-грио

# 1 293
  • Пловдив
А аз изобщо не разбирам смисъла от паметника на графинята. Жената е направила какво?!?!? Била е хубавка танцьорка, пипнала принца и после въртяла благотворителност. Лесно е да се благотвори като имаш, тя е била на практика кралицата.

# 1 294
  • Някъде там
Тези момичета социални мрежи  нямат ли, интернет нямат ли, не са ли разбрали какво се случва и че Мариус е разследван за престъпления спрямо други жени, ами сами се бутат между  шамарите? Онази от Италия, да не е същата тази поредна, която не разбрала какво й
се е случило  и полицията трябва да и каже или "италианката" ще се окаже деветата и поредната неразбрала.

Янтра като всяка друга статуя. Някой решил че може да си  я позволи и я прави.😃
Организацията на която е създател я поръчва в нейна памет.
Откакто пиша в темата на какви ли не статуи и скулптури се нагледах.

# 1 295
  • София
Откакто пиша в темата на какви ли не статуи и скулптури се нагледах.
И портрети...

# 1 296
Ето една хубава Раджуа в цял ръст и красавицата свекърва. Събитето е било на 18.11., но не видях да са качвани.

# 1 297
  • Някъде там
Аз скулптурите и портрети на  починали хора, важни за тях и за историята им, ги разбирам, но като започнат да откриват ей такива безумия и много ми е смешно.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 19:32 от daviz

# 1 298
  • При семейството си
Аз не разбрах много приносът на Графинята, освен, че бракът им явно не е бил много признат, тя приемана и съответно са нямали наследници.
Явно по горните причини:
“През 1854 г. двойката купува имението, Jægerspris Slot, като място за прекарване на личния им живот, а след смъртта на Фредерик през 1863 г. Луиз живее дискретен живот там. През 1873 г. тя основава "Фондация на Фредерик VII за бедните жени от работническата класа", а къщата се нарича "The Danner House". Когато умря, тя остави Jægerspris Slot „в полза на бедни и бедни прислужнички“ в последната си воля и завещание.”

# 1 299
Принцесата на Уелс ще се присъедини към други членове на семейството, за да посрещне емира на Катар и първата му съпруга на държавно посещение в Обединеното кралство следващата седмица. Принцът и принцесата на Уелс ще поздравят Емира и Шейха Джавахер и ще пътуват с тях до и от конната гвардия.

Принцесата на Уелс ще присъства на някои елементи от държавното посещение, но не и на държавния банкет вечерта.

# 1 300
Излезнаха скрийншотове от тайни чат-групи, където Мариус и неговите приятели обсъждат престъпленията и разследването. Това са приятелите-престъпници, които Мариус каза, че Метте-Марит и Хокон са знаели от поне 10 години, че са му приятели. Същите, които са ходили на кокаинови партита в покоите на Метте-Марит и Хокон и са отркаднали неща от там. Да знаеш, че синът ти дружи с тежки престъпници и да не направиш нищо да го махнеш от тази среда ... Това говори много за майка му и пастрока.

Та в тези скрийншотове се виждат много работи. Някои критикуват действията на Мариус и се дистанцират от биене на жени и изнасилвания. Друг път пише, че той още отдавна е казал, че ще излезнат поне 4-5 изнасилвания. Трети пише, че Мариус има два телефона и е бил арестуван и с двата и става ясно, че на тия телефони има и информация, която престъпниците не искат полицията да види. Един пита защо Мариус не е изтрил нещата с iCloud. Самият Мариус също понякога е пишел. Обвинението, че е подлагал някой на домашно насилие коментира с: Аз не съм бияч на жени (konemisshandler, думата kone e съпруга), все пак никога не съм бил женен. В чата се използва и много жаргон, но се и подиграват с последното му бивше гадже - пишат й името и че си иска ножа обратно, коментират и че е хваната в колата на Мариус, докато Мариус шофирал без книжка при последния арест. Мариус е и разкрил, че го следи цивилна полиция - разбрал това като проверил регистрационния номер на колата.

Медиите написаха, че парите на Мариус са пулверизирани и Мариус коментира, че му харесва избора на дума (pulver e пудра и се има предвид кокаин).

Докато тече това разследване и излизат все повече гадости, наш Мариус си се кикоти и шегува с аверите в тайни чат-групи и се подиграва и с жертви, и с разследване.

Този наистина има психични проблеми и то много сериозни.

Разкрива се и че Мариус, Метте-Марит и Хокон са били в Лондон да се срещнат с представители на частната клиника, където Мариус да бъде приет и планът е бил той да бъде приет там във вторник миналата седмица. Вместо това полицията го арестува и тикна в ареста, а след това съдът го остави за седмица задържан.

Срам даже не е точната дума. И излагация не е точна. Случващото се с Мариус минава всички възможни граници и разкрива Метте-Марит и Хокон като абсолютно некомпетентни за ролята крал и кралица. Кралят е стар и всеки момент може да умре. Случи ли се това, Норвегия ще се окичи с най-неподходящите възможни крал и кралица. Може би след шамана и Марта, но не много голяма разлика между двете двойки. Много се надявам следващото правителство догодина и следващия парламент да започнат активни действия за референдум, та народът да си каже думата дали този цирк да продължи.

# 1 301
  • При семейството си
Какви толкова граници минава случващото се с Мариус?!
Наркозависимите са болни, хора, нуждаещи се от терапия, лечение, наблюдение.
Бита приятелка отива да си взима вещите, след което колата, защото той заминава в чужбина.
10 дни след втория арест, девойка в 6 сутринта във безпомощно състояние и “изнасилена”.
Колкото Мариус, толкова и Ребека и компания се нуждаят от една и съща терапия.

# 1 302
Какви толкова граници? Ами че е тотално изпуснат и продължават да не правят нищо, за да го спрат от неговото семейство. Границите на благоприличие, ако щеш. Мълчат и са го оставили да си прави каквото иска.

А че бившата му се среща с него да му вземе колата, докато той ще е в чужбина - това е абсурд отвсякъде. Той е със забрана за контакт с нея, как е разбрала тя, че той на следващия ден отива в чужбина и как са се разбрали тя да му вземе колата? Тук един коментатор-комик каза, че явно ударите по главата са я увредили, защото вече два пъти взима грешни решения спрямо Мариус. Но нейните действия не са отговорност на Метте-Марит и Хокон. Неговите са. Ако го бяха спряли ефективно, нямаше много работи да се случат. След дъжд качулка сега да го крият в частна клиника в Лондон.

# 1 303
  • София
Имам усещането, че това разследване вместо в полицията, тече в медиите.
"Тайни" чат-групи...

# 1 304
В такива тайни чатове , корейските звезди си бяха разменяли записи на гаврите с жертви в безпомощно състояние, и се бяха подигравали с тях.
 Медиите явно  си имат добър източник и не оставят нещата ПАК да се покрият и заметат.

Общи условия

Активация на акаунт