Червените флагове, за които си затворихте очите.

• 17 063
  • 318
  •   1
Отговори
# 210
Повтарям, нямам личен опит с деца. Ако имах, мнението ми можеше и да е различно, макар че малко се съмнявам.

# 211
Аз не бих била спокойна, чужд човек особено пък в такава ситуация да има достъп до ключ за жилището ми. Можеше да влезе и когато ви няма и да направи кой знае какво.  Аз бих се обадила в полицията още щом я видя. После жалба и охранителна система и камери, след като не мога да сменям ключалката. Но аз бих я сменила въпреки всичко.

# 212
Има късмет жената в случая, че любовницата не е викнала полиция, че тогава щеше да го отнесе още веднъж.

Че защо любовницата да вика полиция? Тя е влязла в чужд дом...

Мирена, защо не смениш бравата? Така или иначе бившият ти не трябва да има ключ и да влиза без да сте там.

# 213
Може да викне полиция, защото Мирена ѝ е била шамарите. И да се изкара жертва. Да излъже, че е влязла за нещо да вземе, че я е пратил мъжа и Мирена я е нападнала.

# 214

А човек заслужава ли да е такъв? Да се саморазправя? Има късмет жената в случая, че любовницата не е викнала полиция, че тогава щеше да го отнесе още веднъж. Полиция, ограничителна заповед и прочее. Никакви саморазправи с такива уроди.
Обстоятелствата около случката имат огромно значение. Влязла в чужд дом с ключ, който не и е даден изрично от собствениците или по точно живущите в момента в жилището, да вдига скандали - можеше спокойно Мирена да я пребие с минимални последствия за нея. Удари е лицето без случени нос, лицеви кости или изкъртени зъби, се водят лека телесна повреда и ако има чисто досие можеше да мине само с предупредителен протокол, а натрапницата да го отнесе дори повече.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 13:41 от rf22

# 215
Е, запис от шамарите няма, нито следи. Думата на едната срещу думите на другата. Плюс това втората е влязла в чуждо жилище без покана. Да викне 112, де.....

# 216
  • France
Има моменти, в които човек реагира първосигнално и без да се замисля. И аз съм против насилието, но не съм убедена, че в ситуацията на Мирена и аз нямаше да извъртя шамар. Симпатиковата нервна система реагира сама, без да мине през кортекса.
Един път един едър съученик от горния випуск цяла вечер ме тормози, докато накрая не ме загради в един ъгъл и не ми опипа чатала. Такъв ъпъркът му хакнах, че и двамата останахме учудени. Но не беше случайно, а съвсем нарочно. И да видиш как неговата банда си го прибра, а дотогава само се хилеха.

# 217
Скрит текст:

А човек заслужава ли да е такъв? Да се саморазправя? Има късмет жената в случая, че любовницата не е викнала полиция, че тогава щеше да го отнесе още веднъж. Полиция, ограничителна заповед и прочее. Никакви саморазправи с такива уроди.
Обстоятелствата около случката имат огромно значение. Влязла в чужд дом с ключ, който не и е даден изрично от собствениците или по точно живущите в момента в жилището, да вдига скандали -
можеше спокойно Мирена да я пребие с минимални последствия за нея. Удари е лицето без случени нос, лицеви кости или изкъртени зъби, се водят лека телесна повреда и ако има чисто досие можеше да мине само с предупредителен протокол, а натрапницата да го отнесе дори повече.
Съжалявам, но това ми изглежда като одобряване на насилието и даване на идеи как на насилника да му се размине.
Може у мен да има нещо сбъркано, знам ли, но колкото и да ми е болезнена дадена тема, не решавам въпроса с агресия.

# 218
Никой не одобрява агресията, но в случая сигурно и аз нямаше да се сдържа. Наглост и нахалство в чужд дом....
Мирена директно да сменя ключа и хич да не се разправя.

# 219
Уточнявам, че не е като никога да не са ме засягали. При това близки хора, които имат значение за мен и по тази причина наистина могат много да ме наранят. Показвала съм болка и разочарование, но нито веднъж не съм реагирала агресивно.

# 220
Филомена го обясни. реакциите понякога предхождат осмислянето.
Понякога е и до темперамент.
Колко си импулсивен, колко емоционален, стабилен и т.н.
В случая говорим за свръх предизвикателство – чужд човек нахлува в дома ти с ключ от собствената ти врата и започва да ти говори по този начин.
Да му измънкаш насреща – ок, разбирам, ще се разберем, сега чао. И като продължи да се скриеш в килера и да викнеш полиция ли?
Всеки що-годе нормален ще се защити на тази вербална и физическа агресия със също такава.
Другото не е нормално.

# 221
Вече писах, може у мен нещо да е сбъркано, но съм такава. Имам склонност да избягвам конфликти. Съгласна съм, че вероятно има общо и с темперамент. Никак не съм импулсивна. Като цяло за мен е признак на слабост и самоунижение да реагираш с агресия. В никакъв случай не налагам мнението си, само споделям.

# 222
Като цяло за мен е признак на слабост и самоунижение да реагираш с агресия. В никакъв случай не налагам мнението си, само споделям.
В случаите на агресия и унижение срещу теб липсата на агресивна реакция също е показване на слабост. В някои случаи може да е фатално. Съжалявам да го кажа, но не живеем в идеален свят където насилието да е само в книгите и филмите. За да получиш мир понякога се иска сила, виждаме и на държавно ниво. Когато отсрещната страна знае, че ще и начупят зъбките, се държи много внимателно и кротко, най образно казано

# 223
Не говорим за самоцелна агресия, да.
А за чувство за самосъхранение.
Ако нямаш рефлекс да се защитиш на чисто инстинктивно ниво, по-скоро нещо не е наред.

# 224
Не отричам възможността да съм "дресирана" от ранна възраст да не отвръщам на нападки и не твърдя, че това е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт