Червените флагове, за които си затворихте очите.

• 17 107
  • 318
  •   1
Отговори
# 300
Скрит текст:
Преди време някакъв мутра беше пребил млад мъж на столичен булевард, приятелката на момчето го беше заснела с телефона си и така стана голям скандал в социалните мрежи. Та този същия уж ММА боец, беше ходил и в Донбас като доброволец към сепаратистите, бяха пуснали покрай случая клип от някакво състезание, където въпросната мутра стоеше като препариран, а противника му го изтупваше като брашнян чувал. Бойният му опит в Донбас или по скоро пребиваването му там беше около седмица колкото да се снима за фейса, така твърдяха от там.
Така че имате много погрешни представи някои. Бойните умения както всяко друго нещо се тренират, изключително важна е и психическата подготовка. Да знаеш, че като те ударят няма да умреш от няколко шамара или удара по тялото или дори главата, да не изпадаш в шок и да се биеш докато можеш или е нужно. Повечето не тренирани хора след първите удари изпадат в шок и спират да оказват съпротива. Което един трениран и с боен опит човек не би бил така.
Напълно съм съгласна тук.

Почти всички хора имат инстинкт за самосъхранение. Не толкова много обаче имат инстинкт за убиване или и да имат, се отключва в много много крайни ситуации.

Да попитам нещо - някъде бях чела, че мъжете не харесват жените, които налитат на бой? Това така ли е?

# 301
Ударите в главата са божа работа. Може да ти направят главата цялата в цицини и нищо да ти няма, може от един удар да изпаднеш в нокаут. Зависи от плътността и рязкостта на удара, от това колко са били стегнати или не мускулите, от точното място, от ъгъла на удара и какво ли не. Също и движението на телата, най-опасно е засрещане, в карате му викат "диай". Много често след нокаут следва и гълтане на езика, от което също се умира, ако няма кой да помогне веднага. Та винаги е за предпочитане да не те удрят в главата, или където и да е. Кубрат Пулев по принцип не е нокаутьор, но спечели един мач с нокаут като удари противника не в главата, а в черния дроб. И това са много коварни удари.

Да попитам нещо - някъде бях чела, че мъжете не харесват жените, които налитат на бой? Това така ли е?

Принципно е така. Налитането на бой е изземване на мъжките функции и прави жените мъжкарани. Нормално е да не се харесват такива жени. Както и напиващи се, оригващи се, псуващи...  Това са мъжки неща, а не женски.

# 302
Вече писах, може у мен нещо да е сбъркано, но съм такава. Имам склонност да избягвам конфликти. Съгласна съм, че вероятно има общо и с темперамент. Никак не съм импулсивна. Като цяло за мен е признак на слабост и самоунижение да реагираш с агресия. В никакъв случай не налагам мнението си, само споделям.
Или на страх, малодушие и слабохарактерност.
Зависи от ситуациите. Не може да се обобщава лесно.
Боят може и да изгражда. Трудното обаче е да се отсеят ситуациите, в които точно шамарът/ боят е решението.

Червен флаг за мен би било мъж, който наивно смята, че всичко може да се разреши с говорене. Трябва да може да понесе/ нанесе удар на друг мъж. Не съм излизала с побойници. Не отивайте в крайности. Никога не ми е посягало гадже. Даже не са били и конфликтни личности. Най-добре е боят да се избягва. НО, ако няма опция и ситуацията го изисква, трябва да е наясно що е това бой.

Всъщност хората, които разбират от бой, често не се впускат в бой лесно.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 16:41 от Linda*kiss

# 303
Не избягвам конфликти, не ме е страх. Но и не се стремя към тях, защото не ми носят особено удоволствие дори и да има защо да споря. Често потушавам конфликти особено когато по-разумното е да се отстъпи и намери някакво компромисно решение.

Но не харесвам физическата агресия, крещенето, надвикването. Особено много ме дразни, когато отсрещната страна започне да вкарва арсенала от logical fallacies (логически грешки на български Rolling Eyes).

Всъщност, употребата на такива средства за мен също е в графата червени флагове, защото показват, че мъжът
1. не може да мисли и да се аргументира логически,
2. опитва се да манипулира,
3. не умее да губи и иска винаги на всяка цена да е на неговото.

Но пак са по-добре от това да се разкрещи и да премине към агресия в слабостта си.

# 304
  • Out of the Mix
Самоконтрол, дисциплина, разсъдливост, стабилност, отговорност, дипломатичност - качества, които ценя изключително не само в мъжете и които прекрасно стопират всякакви безсмислени импулси.
Има мъже с характер и тестостерон и мъже, които го карат само на тестостерон.
Браво, точно така. Hands Plus1
Толкова съм обръгнал и наслушал се, видял какво ли не, че почти нищо не може да ме бутне.

Жена да налита на бой?
Няма нормална такава, без причина да удари, посегне към някого, може би мъж, от който да се защити по някаква причина, ако се почувства уязвима за цялостта си.

Не толерирам и мразя насилие и агресия от всякакво естество - физическа, вербална, психическа, емоционално изнудване.

# 305
Стига бе, мен всичките ми жени са ми налитали на бой, кога на майтап, кога не съвсем, някои само приятелки също и съученички/ състудентки. Ми съвсем нормални са си били, явно аз така им действам.

# 306
  • Out of the Mix
Само любов и секс правя с една жена, Rf, нищо друго.
Разбира се и куп други неща покрай горните.

# 307
Стига бе, мен всичките ми жени са ми налитали на бой, кога на майтап, кога не съвсем, някои само приятелки също и съученички/ състудентки. Ми съвсем нормални са си били, явно аз така им действам.
Значи
- огъваш ламарини и чупиш врати с ръце, без особени усилия,
- в спец частите ви учат направо да убивате,
ама
- всичките ти жени са ти налитали на бой.

Пич, нещо не е у ред, честно!

# 308
Възможност е. Просто не го приемам като нещо сериозно, от друга страна им действам по този начин. Което не пречи след някое шамарче да си легнат с мен ( шамарчето е върху мен, да не се почне пак някоя дискусия). Да повторя, не възприемам някой шамар, блъскане или щипане като насилие върху мен, това е нещо с което съм израснал и е част от фона наоколо. Иначе да, мога да се бия, мога и повече ако е необходимо. Не виждам противоречие, сега за аудиторията тук знам че изпада в транс от такива неща.

# 309
Възможност е. Просто не го приемам като нещо сериозно, от друга страна им действам по този начин. Което не пречи след някое шамарче да си легнат с мен ( шамарчето е върху мен, да не се почне пак някоя дискусия). Да повторя, не възприемам някой шамар, блъскане или щипане като насилие върху мен, това е нещо с което съм израснал и е част от фона наоколо. Иначе да, мога да се бия, мога и повече ако е необходимо. Не виждам противоречие, сега за аудиторията тук знам че изпада в транс от такива неща.
Картинката ми беше пределно ясна и преди да отговориш. Дори се чудех дали да не си допълня поста, но се отказах.

И никой не изпада в транс тук, бъди сигурен. Просто умственият багаж на повечето жени тук е доста, наистина доста по-голям от този на въпросните дами.

# 310
  • France
... Както и напиващи се, оригващи се, псуващи...  Това са мъжки неща, а не женски.
И при мъжете въобще не са съблазнителни тези... ъъъ... качества

# 311
Това е друго.
Закачат се.
Тука се говори за оцеляване.
Нападат те рязко.

# 312

Голям късмет, че попадаш на жени с беден речник. Внимавай да не попаднеш на някоя, която владее словото повече от шамарите, че тогава всичките си пари ще харчиш само по психотерапевти до края на живота си.

Мъжете обикновено са по-зле с речника и изразяването с думи, затова компенсират с юмруци, когато не могат да надприказват жената. Странно ми е да прочета, че има толкова много жени, които правят същото.
Или не са чак толкова много, просто rf ги привлича като магнит. Simple Smile

# 313

И никой не изпада в транс тук, бъди сигурен. Просто умственият багаж на повечето жени тук е доста, наистина доста по-голям от този на въпросните дами.
Това изобщо не е така, ама в случая няма значение. Комбинация от страст, темперамент, младост и дразнител като мен са провокирали такова поведение. Една моя бивша специално беше казала, че никой друг освен мен не е удряла, а след мен имаше още много.Няма смисъл да коментирам, че всеки път става едно и също тук.

# 314
... Както и напиващи се, оригващи се, псуващи...  Това са мъжки неща, а не женски.
И при мъжете въобще не са съблазнителни тези... ъъъ... качества

Така е, но не са чак толкова неприемливи Simple Smile

А за боя на улицата - не е препоръчителен изобщо. Първо, някой натрениран пич може да  е способен да набие 95% от мъжете, но ако се сдърпа с някого е много вероятно другият да е от останалите 5%. Освен това е много вероятно нещата да не се сведат до "разбиране по мъжки" с размяна на юмруци, а единият (гадният, който е подготвен за това) да извади бокс, нож, пистолет... Да не говорим, че в напечена ситуация има голям риск от "loss - loss"ситуация - или в болницата и даже в гроба, или в затвора.

Общи условия

Активация на акаунт