Термин Юли 2025 ❤🤱

• 43 938
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, мами! От 3,4дни имам запек пих съответно сиропа от лекаря предписан,1ви ден без ефект както и да е ефект на 4ден вчера с нормално изхождане и след това цял ден ме боли корема. Болки като на газове и диария, събуждат ме. Днес отново със запек и болки.
Имали ли сте такива симптоми ?
Запек от ден едно,ходя до тоалетна на 3 дни със свещички eva q..изписани от доктора.

# 676
Здравейте, мами! От 3,4дни имам запек пих съответно сиропа от лекаря предписан,1ви ден без ефект както и да е ефект на 4ден вчера с нормално изхождане и след това цял ден ме боли корема. Болки като на газове и диария, събуждат ме. Днес отново със запек и болки.

Аз се храня с много плодове и зеленчуци и рядко ми се случва да имам запек. Но когато се случи ям круши и до няколко часа проблема ми се решава Simple Smile
При мен също и магнезия (диспорал) ми действа разхлабително, ако го изпия на гладно.

# 677

Аз се храня с много плодове и зеленчуци и рядко ми се случва да имам запек. Но когато се случи ям круши и до няколко часа проблема ми се решава Simple Smile
При мен също и магнезия (диспорал) ми действа разхлабително, ако го изпия на гладно.
Про мен е доста тежко, нищо не помага ям сладко от рози,всеки ден киви, сутрин кисело мляко и няма реакция

# 678
И аз имах проблем със запека, но откакто ям значително количество полодове и зеленчуци доста по-лесно се случва ходенето до тоалетна. На закуска винаги имам поне 3 вида зеленчук и два вида плод. Също пиенето на повече вода и бързото ходене на пътека ми помага.

# 679
И аз в самото начало бях така и от тогава закусвам кисело мляко с овесени ядки (чисти ,а не мюслита ) и сега въобще не мога да си помисля за запек много съм доволна

# 680
Здравейте момичета, как са обърнати вашите бебчета? Аз съм в 30та седмица и моето е седалищно, усещам го доста ниско, и до момента на всеки преглед е било седалищно. Май е малък шанса да се завърти, щом досега не си е променяло позата... как мислите

# 681
Здравейте момичета, как са обърнати вашите бебчета? Аз съм в 30та седмица и моето е седалищно, усещам го доста ниско, и до момента на всеки преглед е било седалищно. Май е малък шанса да се завърти, щом досега не си е променяло позата... как мислите

При мен в 27 г.с. беше също седалищно, но лекарката каза, че при втора бременност бебетата по-лесно се въртят и може и до 36 г.с. да е така.
За първа бременност знам, че до около 34 г.с. е хубаво да е вече главично. Има време, бебетата още са малки и имат място. Успех! 🍀

# 682
От 21 ва феталната,до последния преглед 28ма си стои главично,но аз ще съм секцио за съжаление .

# 683
Момичета какво мислите за секциото по желание ,знам че естествено си е най-добре ама направо изпитвам ужас само като си помисля ,а времето минава толкова бързо все си викам има време да свикна с мисълта ама не се получава 😔

# 684
Момичета какво мислите за секциото по желание ,знам че естествено си е най-добре ама направо изпитвам ужас само като си помисля ,а времето минава толкова бързо все си викам има време да свикна с мисълта ама не се получава 😔

Това е лично решение и няма за какво да се притеснявате, че някой ще ви съди (не че има за какво). Не трябва да ви интересува мнението на другите. Предполагам сте наясно, че секциото все пак си е операция, която също крие своите рискове и възстановяването след това е по-бавно .
Аз лично при първата си бременност също исках секцио без да има причина, която да го налага. АГ-то ми тогава ми нямаше против, но с течение на времето спряхме да коментираме и аз се навих за естествено раждане. Това беше най-доброто ми решение! Родих за няколко часа, без епизиотомия дори.  2 часа след раждането се разхождах спокойно и си хапнах едно хубаво 😂
Та, мисълта ми е, че няма от какво да се страхувате.

# 685
Благодаря за куража ❤️като цяло знам ,че секциото е по опасно ,но честно казано съм доста боязлива ,просто се притеснявам дали ще се справя чувала съм че има жени които раждат много часове ,а като си представя как от цитонамазка се превивам другото не знам .....

Това е лично решение и няма за какво да се притеснявате, че някой ще ви съди (не че има за какво). Не трябва да ви интересува мнението на другите. Предполагам сте наясно, че секциото все пак си е операция, която също крие своите рискове и възстановяването след това е по-бавно .
Аз лично при първата си бременност също исках секцио без да има причина, която да го налага. АГ-то ми тогава ми нямаше против, но с течение на времето спряхме да коментираме и аз се навих за естествено раждане. Това беше най-доброто ми решение! Родих за няколко часа, без епизиотомия дори.  2 часа след раждането се разхождах спокойно и си хапнах едно хубаво 😂
Та, мисълта ми е, че няма от какво да се страхувате.

# 686
Моето си нямам на идея как е ,не сме коментирали с Аг,но го усещам все едно е легнало хем на една страна ,хем рита ниско долу и най-често в страни от пъпа .Хич не се тревожи още са малки бебоните и имат място и още доста време докато се обърне ,може и в последния момент да се обърне .Всичко ще е наред ,бъди спокойна .Една мама с която лежах в болницата разказа ,че отишла да ражда естестеено ,но установили че бебока е с главата нагоре и трябвало секцио ,но докато чака за операция бебока се обърнал надолу с главата и родила естествено

# 687
vilka12345a Смятам, че е въпрос на личен избор. Също така си мисля, че ако една жена подхожда към естественото раждане предварително с огромен страх, за какъвто говорите, това го прави още по-трудно. Аз лично искам да родя естествено, но и се надявам ако има проблем, бързо да реагират докторите и да преминат към секцио. Единствения страх който имам е да стане някакъв проблем, иначе дали естествено и секция, стига да изляза от родилна зала здрава със здраво дете, друго не ме интересува. Но всеки го приема различно. Разбирам всяка една гледна точка и за това смятам, че всяка жена си знае за себе си и трябва да го направи по нейния начин, а не каквото казва обществото.

# 688
Мами понеже съм във 26та седмица имам дете на 2год и половина което посещава ясли и госпожата е казала на мъжа ми че има варицела и да не го водя 10дни ако искам кажете ми каква е опасността

# 689

Аз мисля, че всеки има право на избор, но е добре да е осъзнат. Почетете повече по темата и двата вида раждане и тогава решете.
От моя опит мога да кажа, че и в двата варианта боли - при естествено раждане боли повече по време на раждането и после минава бързо, при секциото боли след това. Имам 2 секцио - от първото се възстановявах 2 месеца и минах през ада. От второто на 5-я ден бях все едно не съм рязана - само леко ми придърпваше.
Във форума има тема "за секциото с любов", може да влезете да почетете разказите на момичетата.
Сестра ми се страхуваше безумно от естествено раждане, избра секцио. Към днешна дата вече се страхува и от секциото 🤣
Няма верен ход - въпросът е Вие как ще сте най-спокойна. Четете, търсете информация и си напомняйте, че болката се забравя, като си гушнеш бебето 😊

Общи условия

Активация на акаунт