Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Ноемврийска вещерска и спортна

• 71 710
  • 2 208
  •   1
Отговори
# 2 100
  • София
Дами, някой може ли да предложи рецепта за щрудел с готови кори? Или да действам по спомен, с плънка настъргани ябълки, поръсени с канела, грис и орехи?
Аз грис не слагам, ползвам настърганите ядки за обиране на течността.
Ябълките, обелени и нарязани на кубчета, задушавам в масло и марсала или ром или коняк. Слагам и канела и захар. Като изври течността навивам като баница, но не на охлюв, а прави "пурички". Намазвам с масло и пеека на 180-200 гр.
Орехите, канелата и захарта ги слагам след като съм подготвила ябълките.

# 2 101
Боже, колко много ми се спи!!! Не зная днес защо така!
Хем станах цял половин час по- късно, хем ме чакаше готово кафе, хем закарах детето на училище, прибрах се, пуснах първата пералня- и още не съм се разсънила!

Кло, като написа грис, се сетих да ви питам- може и преди да съм, не помня, все пак: баба ми правеше сладкиш с ябълки (настъргани), грис, кисело мляко, олио, захар, баршно, канела сигурно също е слагала, орехи... но без кори. Разбъркваше всичко и се печеше. И после- блаженство в чиния.
Някой сеща ли се за нещо подобно? Не се слага на слоеве, на каквито рецепти съм попадала, просто забъркваш, печеш и ядеш след това. Интересува ме основно дали се предполага, че има и яйца в рецептата, както и евентуалните пропорции. Лесно мога да забъркам и да експериментирам, но мразя да хвърлям храна- в случай, че не се получи.
Много вкусно нещо се получаваше.
Някой с акъл по въпроса?

# 2 102
  • France
И на мен ми се спи. Ей сега отивам за второ кафе. Нещо не ми спори тръстиката тази сутрин. Ама никак. И банкерката пак ми звъня. Значи 1000 работи, подписи, декларации за едното голямо нищо. Бляяя.
Моля ви, спрете ме да не правя поредна поръчка на дрехи! Ще се разоря и дори нямам къде да ги държа.

# 2 103
  • sf
Добър ден. Оказа се, че уикенд винетката важи от 12ч, та още се помотваме.

# 2 104
При нас вали, не спира.Поне ен е проливен дъжд, а е добре,че да напълни водоема,откъдето черпим вода.Вчера , при колегата се  е запалила духалката.Според него не  е била включена. Следващите две седмици само това ще слушам.
   Големите са стигнали, малките още не са тръгнали.Майка ми два пъти ми звъня,да съм кажела на сина да не тръгват, да не го пускам.Щото времето се разваля.
   Дава ли си сметка,че не ми помага да се тревожа по-малко и ме товари и с нейните черни мисли?!  И откъде по дяволите е наясно кой къде ще ходи?!

# 2 105
Ще се разоря и дори нямам къде да ги държа.

Че и пари за нов гардероб ще трябва да вадиш, а преди това- да си намерила място и за него.
Но пък като те влече и виждаш, че всичко това е точно твоеТО, лепваа ти и имаш нужда точно от нещо такова в момента- ти си и никой не може да те спре!

# 2 106
  • France
Тили, в сегашния апартамент не намерихме място да сглобим 3тото крило на нашия гардероб. Стои си разглобен в хизбата.  Rolling Eyes
Става дума за дрехи за -90%. Просто е изключително зарибяващо. Казваш си какво са 8-10е, ама накрая те станали 100. Rolling EyesFlushed

# 2 107
Тили, в сегашния апартамент не намерихме място да сглобим 3тото крило на нашия гардероб. Стои си разглобен в хизбата.  Rolling Eyes
Става дума за дрехи за -90%. Просто е изключително зарибяващо. Казваш си какво са 8-10е, ама накрая те станали 100. Rolling EyesFlushed

Фило, много добре те разбирам! Hug От опит говоря. Blush
И ако успееш да спреш на 100 евро, имаш ОГРОМНО браво от менИ, да знаеш!!!

# 2 108
  • France
Ааа, моля ти се, още не съм. и не искам, че банкерката ми съвсем ще ми дърпа ушите JoyJoyJoyJoyJoy

# 2 109
Мен пък днес ме инфлуенсна една реклама в Инстаграм с една пола. Още повече се зарадвах, като видях, че неизвестният сайт, който я рекламира, се е инфлуенснал от Китай, където е 4 пъти по-евтина. Joy

# 2 110
  • тук и там
Фил,от къде пазаруваш с 90процента намаление?Изхарчих и аз едни пари днес,ама нещо не съм доволна от намаленията,скъпо ми се видя и с тях.И да почерпя по повод нова семейна придобивка.

.Почвам ОИ  .Как да стана сега?Майчето настанена върху мен,мърка ми и ме гледа влюбено с премрежен поглед..Grinning

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 13:45 от Кайсия

# 2 111
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
първи ден от уикенда - сутринта извадих едни одеалца, да се позавием, докато си пием кафето на балкона. сега слагам банските и сядам на одеалцето Wink

валерианът не действаше ли възбуждащо на котките? като малки капвахме по малко пред вратата на една гадна баба. цяла сюрия котки се търкаляше и мякаше след това.

# 2 112
  • Mediterraneo
Щях да препоръчвам книги. Ако има някой, незапознат с трилогията Милениум, да се поправи! Аз сега започнах да слушам продължението, от друг автор е, но адски зарибяваща и не мога да спра да слушам, вече съм на втората част.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 17:08 от Тарталета

# 2 113
  • France

Този е сайта. Поръчвала съм вече и е проверен. Но не знам дали действа в Белгия. Ако ли да, казвай да ми станеш кръщелница Joy

# 2 114
Кайс , честито! Ако е за това ,което си мисля   , ай да повлечеш крак! Никакво ОИ, остави Майчето да си лежи.
   Въздържам се аз от сайтове, все още.Освен граматиката по АЕ, ама това е друго.
   Едно шкафче още ми трябва в кухнята,такова за бутилки.

Общи условия

Активация на акаунт