Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 557
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 1 095
С диагноза ИР и хипофувкция, с уговорката, че всичко е в много начален стадий.

Извинявайте, но къде от изследванията виждате ИР ? Или аз вече никаква логика не хващам.
За мен нямате никаква ИР с тези стойности.
Аз я видях ир

# 1 096
Елора, казах ти че за аптеката е само разправия по принцип да дели опаковките, иначе го има като опция в аптечната програма.Като цяло си ги продават на кутия, не знам да е изрично забранено но може да си е решение на самия търговец да не го прави. Търговската единица е опаковка по принцип, не са длъжни да ти дадат само част от нея. Както ти не знаеш дали ще ти трябват и трите блистера, така и те не знаят кутия която не е цяла и запечатана дали ще могат да я продадат... Като бракуваш няколко пъти лекарства по тая причина и решаваш че вече няма да се отварят в твоята аптека. Запечатана кутия с изтичащ срок има опция да се връща на склада. Отворената си е брак.

# 1 097
Абе явно политика на всяка аптека.
Една малка аптека, не е сред известните го прави.
И лекарства си дели и добавки, ако е на блистери.
Кварталната Медея също го прави, но в други медеи не дават.
Примерно ренохелп и неоринал и разни други такива. Примерно и на Допел херц там са ми давали на блистер.
Но са си преценили сигурно, че е редовно търсено нещо.
И е удобно. Аз не искам за 40 лв ренохелп, а блистерче, което ми е за дълго време.

# 1 098
Герани виж, че на първи час инсулинът се е покачил много, а на втори трябва да се върне до първоначална стойност, а той остава доста висок. Моите стойности на и сулин бяха, доста по- ниски от тези и за ЛЛ бях добре, но се оказа, че инсулин 25 ме вкарва в хипогликемия. Така че гледа се и общото състояние. Колко ми е познато изречението мозъчна мъгла, а умората, желанието за сън. ММ вика, че в момента имам перка в задника, енергията ми е  на макс.

# 1 099
За берберина какво мислите? Май тук някъде четох за него нещо 🙄

За хормона на мен ми искат рецепта, така че със сигурност първо ми трябва лекар, ама такъв, който да ми го изпише.

# 1 100
За берберина какво мислите? Май тук някъде четох за него нещо 🙄

За хормона на мен ми искат рецепта, така че със сигурност първо ми трябва лекар, ама такъв, който да ми го изпише.

Изписа ми го ендокриноложката тк аз натисках за хапче. Не мога да преценя дали ми помага с нещо просто гълтам едно хапче повече.
Тя каза пий берберин сутрин и вечер по 1 таблетка.
Каза повече да вървя, да карам колело,   или повече кардио иска от мен. Работата ми е цял ден седнала.

# 1 101
Берберинът не действа ли по подобен начин като метформина? Поне на мен нещо такова ми е останало в главата.

# 1 102

Каза повече да вървя, да карам колело,   или повече кардио иска от мен. Работата ми е цял ден седнала.

На работа ходя през час в тоалетната за гимнастика Mr. Green
Уникално добре ми действат. Нямам схващания вечер, иначе бях парцал.
Почвам с врата, че нали хернийка имам там. Врътвам си малко вратлето както знам, 2-3 упражнения, минавам на раменете. И там са две упражнения по пет пъти.
После кръгове в таза по чигун. После 10-12 клека и едно с краката дето ся ме мързи да го търся да го показвам.

# 1 103
Артемис,ако ми говориш за тия 7листните подправки съм ги пробвала в ученическите години и не ми влиаят добре,че съм с ниско кръвно Grinning пък и сега без захар сигурно ще легна на земята. Grinning Аз подозирам,че съм с ADHD ...тия модерните работи...от бая време ги наблюдавам някакви клипчета със симптоми...ми всички ги имам.Та предполагам не създавам достатъчно допамин и се мъча нещо да си набавям приятни емоции,ама все има нещо да ме бутне.Сега с диетата се чувствах супер и като се замислих тия дни за цитонамазката ми се скапа живота.Тъкмо викам "няма страшно,решаваме проблема ...диета,упражнения и съм супер" и хайде на ново с тая скапана група...и там са поправими нещата,но не толко лесно като при ИР.Успокоява ме мисълта,че не ям захари и не подхранвам ракови образувания,ако има такива.Надявам се друго да покаже цитонамазката другия месец,че пълна упойка не ми се ще...

# 1 104
Берберинът не действа ли по подобен начин като метформина? Поне на мен нещо такова ми е останало в главата.
Ще видим на контролните изследвания.
Берберина е хранителна добавка .
Метформина си е химия.

# 1 105
И каква е разликата по-точно? Едното е химия другото хранителна добавка не казва нищо конкретно за ефектът нито за ползата, ако има такива.
Хранителните добавки са слабо регулирани, не подлежат на такива изследвания като химията и дозата в добавките може да варира за разлика от в химията.

# 1 106
За мен нямаше ефект от берберина. Останали са ми няколко хапа, почти пълно шише опуках. Било с натрупване. Не чаках да се трупа.
От глюкофажа имаше ефект върху гликирания и инсулина само за три месеца с режим. Гликираният ми спадна от 5, 8 на 5,5. Инсулинът и той беше ок.7.  4 месеца след глюкофажа гликираният ми беше 4,95. Но два месеца до изследването се хранех почти всеки ден по веднъж, то беше по неволя, де. Но явно съм предвидена да ям по един път дневно.

Да ви кажа. Ядох 4 блокчета шоколад от лидълския. Не ям с месеци, тази вечер ме удари шайбата. И парче тиква, ама в кофичка скир. Стана ми лошо, но кз на 60 мин е 5,3. Оле 🥳🥳🥳.
Ако съм будна, ще меря и на 120 мин, защото това при мен е някаква новост. Не смея и да си помислям, ама нА. Развратничих 🤣

# 1 107
Да, както се вижда в темата  няма вълшебно хапче за регулиране на инсулина, сваляне на килограмите.
Има само диета и хр режим и спорт, спокойствие, по- малко нерви. По - малко тревоги.
Гликирания ми хемоглобин е 4.9.
И аз искам шоколад, тиква и кисело мляко 😁

# 1 108
Че няма лошо шоколад, само да е висок процент.
А метформинът ако е там въпросът първоначално е открит в растение, някакъв си френски люляк или какво беше там. Не съм му фен, та се надявам да не е прозвучало сякаш е много хубаво нещо. Просто и към берберина гледам с подозрение като знам че върши същата работа Grinning

# 1 109
85 взех, от новите преди време, нали ги хвалихте някъде. Аз линда 90 процента го изхвърлих, това не ставаше за нищо, като картон 🥺. И друг линд имах, и той дърво. Побеляха и ги бракувах в коша. Този ми хареса 😍

Нати, разбрах те.
То и всеки е различен, де. Това, че нещо не работи при един, не значи, че няма да работи при друг.

Общи условия

Активация на акаунт