Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 521
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 1 125
За ниската Т. Хормоните ми на щитовидната ги изследвах юли бяха си наред. Не съм в стрес. Но нещо се е бъгнало. И вероятно има общо с режима. Подозирам някакво потискане на метаболизма. Офф, пак ли по доктори...

Аз открай време си поддържам ТТ 37.2/37.3 и моят ендокринолог го отдава на ЩЗ. Той не се впечатлява от това съотв и аз 😃

# 1 126
На едно место си седи,с ламинат сме,равно е...много е тъп просто.Псувам го,обиждам го,заплашвам го,ама все си е тъп.
🤣🤣🤣

# 1 127
Долче, жива и здрава да ти е тийнката Simple Smile
Надявам се че оздравяхте достатъчно че и да отпразнувате подобаващо - щом описваш вкуса на тортата и другото, значи поне това ти е отпаднало вече Grinning
Тортата изглежда много добре, по нищо не можеш позна че е "диетична", пък нека ни жалят как се мъчим на такъв режим Joy Вярно че не се прехранваме точно с десерти и печива, ама то това и човек на "нормално" хранене не бива да го прави.
Ребрата са хубаво нещо наистина, единствено не им харесвам че съществена част е кокал а не да се яде Grinning Но пък ребра с кисело зеле... ще се олигавя посред нощ само като си го помисля. Имала съм случаи после като прибера тенджерата и да се желира в хладилника Grinning

# 1 128
Благодаря!🙂 Влачим още досадна хрема, на мен почти напълно ми се възстанови обонянието, съответно и усещам доста добре храните вече.
Вчера си правих ментово "лате".😆 Какао, малко сметана, топла вода и капка ментово масло в чашата. Хем беше топличка напитката, хем от ментата беше охлаждащо. Много добре ми се отрази на нослето, а нормалните хора смучат ментови лукчета...😂
Тортата е вкусна, но със сигурност изглежда по-сладка, отколкото е. На мен точно това ми харесва де.😃 Но като с шоколадите: обикновено хората се радват, че шоколадите са сладки, аз се радвам на тези, които са с по-малко захар.☺️ А едно време пиех кафето със захар, че понякога и с мляко. Сега кафе със захар ми е толкова блудкаво на вкус...
Не съм правила ребра с кисело зеле, срам! Дайте рецепта, мога да поправя и тази голяма грешка!🙂🤔

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 03:16 от dolce miele

# 1 129
А, чак рецепта... Като всяко зеле с месо, само че заравяш ребрата в него и ги забравяш да се опознават с часове Grinning Като съм бързала, се е случвало и да ги бухна директно от фризера и по някое време само да ги разбутам из съда да се поомешат измежду зелето.
На самото зеле червеният пипер е ясен, чесън, чер пипер, аз харесвам и дафинов лист щом е с месо, абе каквото си искаш му слагай. И пушен пипер може.
Това може в тенджера на котлона да е, а може и във фурната но да е затворено и в двата случая. Ако ти се занимава, може да запечеш малко отгоре, накрая. И да не ти се, пак е вкусно. Туйто рецептата Grinning
Етерични масла и аз ползвам като провеся сопола - мента, евкалипт, чаено дърво. Слагам в арома лампа и умирисвам минимум една стая. Плюсът е че ги дишам и докато спя, че тя хремата тогава ме измъчва най-много. С лукчета и мен не можеш ме излъга, това няма нужда да го казвам Grinning В чая понякога капки Кармолис че и те бая отпушват чакрите... смърди, ама познай дреме ли ми когато съм хремава. А съм с хроничен синузит и цял живот хремата при мен никога не минава набързо и леко. Плюс и алергия дето също там ме удря.

# 1 130
Долче, ЧРД на дъщеря ти! Жива и здрава да е и леко да преминава през тинейджърството!
Тука само шоколади, торти, бонбони...
Аз пък замених шоколада с лешников тахан. Имам едни моменти дето ми се прияжда десерт. Или втора вечеря в 10 часа.  Хапвам няколко лъжици лешников тахан, уникално вкусен и засищащ. Направо от буркана с лъжицата. Може и какао да се добави, за любителите на черния шоколад. Тахана е мазен и лепкав, не се ограничавам в количеството, ама човек много не може да изяде и определено после всякакви щуротии дето съм си мислила да изям вече не ми изглеждат апетитни. Иначе е скъп лешниковия тахан, но то и шоколада е. Това лакомство ми остана.
Приключих с ябълките като видях КЗ на гладно 6,1.

Брия, какъв е твоя глюкомер?
Моя мери с голяма разлика 1,00 с лабораторията и го захвърлих.

# 1 131
лидълските шоколади и аз ги харесвам. Хубавото на това да ядеш черен шоколад е, че останалото домочадие не ти го пипа 😂

# 1 132
Долче, да ти е честита тийнката. Да е здрава, да мечтае смело и да следва желанията си. Тортата е както винаги чудесна, пунах лига и аз. Знам че вкусът за сладко се възпитава, но аз си го обичам и предпочитам да имам под ръка, защото мисълта да няма ме влудява.

# 1 133
Долче, жива и здрава да ти е дъщярата!
Тортата изглежда страхотно!
Глюкомера ми е от форумския като на всички тук Контур плюс елит.
Обожавам кисело зеле- със свинско, сарми и тн.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 10:10 от Bria

# 1 134
Долче, как ти хрумна такава розова красота, у- ни- кал- но !
Честита да ти е порасналата дъщеричка 🥳❤️!
Да те радва и да се гордееш с нея днес и завинаги!

Сега с тези ребра ме хвърлихте в размисъл. Къде ги има на промоция. Зеле в голям буркан май в Билла има. Да метна в един глинен съд.
Аз вчера направих нещо като мусака карфиол, праз и кайма, заливка с яйца и сметана. Та отчетох . И пилешки бутове взех. Уж финализирах пазара , ама сега ребърца ми се гризкат. 😁.
Вместо да хващам ластиците и да вая телО, ще слагам ушанката да ходя на лов за мръвка 🤣

# 1 135
Долче, уникална торта както винаги. Кремчето изглежда много вкусно и двата всъщност. Повече ме влече кафявия де Joy
Изглежда един нежен, апетитен.
Хм, знам го аз този ганаш, яла съм го.
А в кафявия крем пак ли сложи еритритол?
Аз като си правя ганаш не слагам, то няма нужда.
Да ти е жива, здрава и щастлива.

Довечера ще пусна нова тема за следващия месец или утре.
Ако нещо се заплесна - кажете ми моля Joy

# 1 136
лидълските шоколади и аз ги харесвам. Хубавото на това да ядеш черен шоколад е, че останалото домочадие не ти го пипа 😂

😂 точно така! Хладилникът е пълен само с мои шоколади.
Препоръчвам този

# 1 137
Хубавото на това да ядеш черен шоколад е, че останалото домочадие не ти го пипа 😂

Абсолютно точно. Иначе нямаше да насмогнем.
На работа съм предлагала, но като кажа, че ям  натурален 85-90% и правят кисели физиономии все едно им сипвам сока на цял лимон в устата. Joy
Виж ако си купя млечен линд веднага ми го докопват вкъщи. Ама не ми е драма, аз цял не мога да изям и него ям на части и то около мц взимам.
Само един колега се оказа, че е фен на натуралния. Исках да го почерпя, отказа.
На работа си го нося в голямо шише от някаква хранителна добавка. Начупвам го на малки парчета. Един блок на 4 парчета го разделям и след като обядвам чопвам 2-3 мънички. Много им беше странно защо под бюрото имам някаква хранителна добавка и вадя и взимам. Мислят си, че взимам някаква добавка. И така години. Чак наскоро се осмеляват и ме питат какво пия. Викам това се яде и показвам какво има вътре. Натурален шоколад. Смеят се.
След отпуска се оказа наскоро, че нямам запаси. Бъркам под бюрото и не напипвам шишенце, навеждам си и се изцепвам - аааа, нямаааам шоколад, ужааас. Смях голям. Предложиха бонбони, викам - бягай оттук.
Е, не е драма 1 ден без шоколад.
Знаят ме и че на кръглите бонбони линд не отказвам, но пак са ми рядкост.
Миналия месец в мц, бях взела режимна дреболия. Ама пак ми беше малко.
Цербер съм в мц и си го изкарвам на клиентите. Е, не в степен да ми четат конско, но ставам ужасно стриктна и работя по правила. Колежката ми дава черен кръгъл линд. Изядох го и ела да видиш как ми се оправи настроението и станах блага Joy

# 1 138
dolce, честита ви рожденичка! Прекрасен вкусен и розов старт на тийн годините 🥰

Май ситно вали вън, но ще трябва да стигна до магазинчетата за месо и мляко 🤔

Пуснах си едни изследвания, покрай тези на детето.. ами, хич не са цветущи и с моите “компромиси”, няма какво друго да очаквам.. просто ми беше цифрово “доказано” .. 🙄🫣

Минавам в строгите редици

ПП: Елора, ти си “виновна” по 5-10 мин да се мотам в банята🤭🤭добре, че е широчка- клякам, мятъм ръце.. от всичко по малко хаха

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 12:12 от fotokod

# 1 139
Аз си мисля дали е ок някой ден след работа като е минало време от обядването да отида и просто едно желязо за пет лева да пусна.
Защото самото желязо е ниско. Да видя как се движа.

Общи условия

Активация на акаунт