Номинации за най-голяма муня (тема 11)

• 60 445
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
На плика пише как се приготвя, но не става ясно, че не се пие, а аз скоро пих чайове за бъбреците. Но голям срам, че и други хора имаше Joy

# 256
  • София
Като стана дума за песни, няма да забравя в края на 80-те, като деца на един лагер слушахме "Wonderful life" на Black и на втория куплет  "I need a friend, oh I need a friend..." един го чуваше като "Амидофен, ооо Амидофен", а друг, уж малко по- напред с езиците му се караше, че е "Амиго Френд" Laughing
А аз като пусках силно "All that she wants" на Ace of Base, баба го чуваше "Ооо, лек живот..."

# 257
  • Варна
 Пък аз бях тъй с ,,How Deep Is Your Love'' на Би Джийс. Чувам и сега ,, като океанът е..', а то,,when they all should let us be..."

# 258
Аз за пореден път се проявих!
Този път с каната за вода.
Наливам вода,слагам я на поставката и чакам да заври!
То, хубаво...ама някой трябва да й натисне и копчето за да я включи!
И това е всеки път щом я сложа!
Ужас!

По-лошо има.
Имах тостер. Беше се прецакал механизма и не изключваше.
Редовно ги забравих. Веднъж страшно много ги забравих. Чернилка беше в кухнята от дим. Отварям врати, тераси.
Съседа се провиква - Да викам ли пожарната? Викам - Не Ванка, пека филийки, овладях положението Joy

# 259
Едно време нали всяко домакинство имаше парти-грил и само там се мятаха и препечени филийки, и сандвичи, че и разни други работи по студентските квартири... Доста истории като за тук има покрай тях Grinning

# 260
На плика пише как се приготвя, но не става ясно, че не се пие, а аз скоро пих чайове за бъбреците. Но голям срам, че и други хора имаше Joy
Е, ти пък от къде да знаеш тези подробности. Както казаха, може да стават и за пиенье и за миенье, кво ти пука от хората, със сигурност и те не знаят....🤪

# 261
Ооо сега ми припомнихте една случка с парти-грил - още бях ученичка прибирам се, пека си сандвичи, ям, отивам в другата стая и съм заспала. След може би час и половина майка ми се прибира и като се развика... А аз не била изключила парти-Грила, бяха и се стопили краката, други щети за щастие нямаше Grinning

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 14:13 от Pamela09

# 262
Когато преди сума години за пръв път видях в някакъв филм такъв тостер дето като изпече филийките и ги вади нагоре, бях изключително впечатлена... точно заради ей такива случки. Много препечени филийки сме изяли от парти-грила и много дебнене е падало. Плюс и много случаи когато не са наблюдавани достатъчно Grinning
Баща ми и до ден днешен отказва да си ги препича там, слага ги на котлона върху една скаричка, чисти котлона после, ама да не са в това. Питала съм го на грила ли няма вяра или на себе си. Мълчи Grinning

# 263
Срам не срам, лятото в хотела така и не разбрах как работи тостерът. Слгаш филията и чакаш, чакаш, но какво... не ми издържаха нервите и си я вадех с щипка.

# 264
  • София
бяха ми се стопили краката, други щети за щастие нямаше Grinning

Добре ли си?

# 265
  • FRANCE
Предполагам крачетата на парти грила.на нашият също. Баща ми пригоди една метална пластина на тяхно място.

А вкъщи колко глупости сме правили с бързовари. В кухнята имаше 3/4 висящи или поставени в нещо. То си беше традиция да включиш неправилния.

# 266
Ох, Кубратова! Много те уважавам, ама си баш за темата - два пъти ме спомена, а peneva_a, милата  хич!
Е, аз ще пиша ли в темата, ако не съм за нея Simple Smile
Както се казва, самото писане е доказателство, не е нужно странично...
Сега, и Пеева, и Пенева, извинявайте! Flowers HibiscusFlowers Hibiscus
Ама като не минавам на латиница и в главата ми е името на български (почти името, де, както се оказа), та съм ви подкарала...

# 267
Сега като чета за бързовари се сещам, че едно време много се ползваха. Но бяха опасни. Ток е удрял хора, даже и от онези малките за чаша. А аз смело проверявах с пръст водата, дали се е стоплила , която се нагряваше в кофа с голям бързовар. Как ми се е разминало, не знам....😒

# 268
  • FRANCE
Янчулевата зима, в Ст град нямаше топла вода и само бързовари. И да редовно проверяване дали е топла водата директно с ръка Sunglasses

# 269
   Ееех, бързоварите. Много се ползваха. В бедните и гладни младини живяхме известно време с моя приятелка в квартира без бойлер. Баня имаше, но бойлерът беше повреден, а хазаинът беше забележителен ръб и отказваше да купи. Ние да сме си купели. И ние не искахме. Квартирата иначе не беше лоша, евтина беше и на супер удобно и за двете ни място, поживяхме няколко месеца там, докато търсим друго. Купихме един огромен леген, кофа, канче и бързовар и се къпехме така. Ами, можело и така Simple Smile. През живота си сигурно по-чиста не съм била, от страх да не би не съм добре изкъпана, без течаща топла вода. Имахме си рутина, организация, която се прибере първа, пълни легена и включва бързовара. Като сменихме после квартирата и имаше бойлер, ни беше странно Simple Smile. Прибрахме си оборудването, за всеки случай. Странно е как такива спомени с времето стават хубави спомени. Още сме приятелки и се сещаме и се смеем за този период. Сега ни се струва много забавно. Също и как готвехме пиле с ориз в партигрила.

Общи условия

Активация на акаунт