Нашите цветя - обща тема 26

• 26 618
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Бисерка,много се радвам да те вида при нас! Добре завърнала се! Къде се загуби толкова време?
Цветенцето може на открито. Нищо му няма.

Сакъзите ми са навън още. Мушките също. Обаче валя дъжд и са много мокри. Но са ок,цъфтят си.

Белийв, за първи път виждам толкова рошава сансивиера! Можеш да я разделиш, тясно й е в тази саксийка.

Моята и тя върви добре,трябва да ви я покажа.

# 91
Аз да дам обратна връзки за моето кафе. Прочетох още веднъж на много места това, което ме посъветвахте. Благодаря. Установих, че първо при пресаждането съм му сложила неподходяща почва. Купих такава, леко кисела, с Ph подходящо за него и го пресадих. Купих и препарат за хлороза. Обаче на почвата пише, че първите 6 месеца не е нужно да се тори и реших малко да изчакам и да видя. Да не стане така, че с нова пръст и този препарат да го предозирам. За сега е добре, ще изчакам да видя има ли подобрение.

# 92
Благодаря момичета,бях си я купила от Лидл преди години и си спомням,че беше точно една розичка,така да го кажа.След време пусна издънки и си расте и хубавее.😊Исках да я преместя на няколко пъти,но ме е страх да не я начупя.Бях преместила така един антуриум,който до момента се чувстваше много добре, но след това загина.🫣

# 93
Не я разбутвай. Засуши, обърни в шепа и изтръскай внимателно в ръка. Както се правят кофички от пясък на плажа. И само остави в малко по-голяма саксия. Уплътни с пръст наоколо.
Да питам Глоксиния някой да гледа?
Сложих грудките пролетта, цъфтя с 2 цвята. От 1 месец отмира. По спомен - зимата спи , нали?

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 12:06 от MarietaYo

# 94
  • Бургас
Глоксиниите така и не мога да ги завъдя. Умират много бързо, а са толкова хубави.

# 95
  • Стара Загора
Момичета,направо ви изпуснах 😊. А сте напълнили с красиви цветенца !!
Не я разбутвай. Засуши, обърни в шепа и изтръскай внимателно в ръка. Както се правят кофички от пясък на плажа. И само остави в малко по-голяма саксия. Уплътни с пръст наоколо.
Да питам Глоксиния някой да гледа?
Сложих грудките пролетта, цъфтя с 2 цвята. От 1 месец отмира. По спомен - зимата спи , нали?

Това,което ми прави впечатление на тази глоксиния, е че е заровена много надълбоко. Трябва част от грудката да се вижда над повърхността ,за да не загнива. По това време вече спят. Ето как изглежда моята сега

Ето това е от лятото :

# 96
Прибрах повечето сукуленти в къщи и се чудя тази хавортия да я преместя ли сега в по голяма саксия или да изчакам напролет ?

След неделната баня Simple Smile

.

# 97
  • оттам, откъдето започва България
Natt***, разкошни са ти цветята! Heart Eyes

# 98
Бисерка,много се радвам да те вида при нас! Добре завърнала се! Къде се загуби толкова време?
Цветенцето може на открито. Нищо му няма.

Сакъзите ми са навън още. Мушките също. Обаче валя дъжд и са много мокри. Но са ок,цъфтят си.

Белийв, за първи път виждам толкова рошава сансивиера! Можеш да я разделиш, тясно й е в тази саксийка.

Моята и тя върви добре,трябва да ви я покажа.

Карзче, не съм се включвала в темата, защото драстично намаля количеството на цветята вкъщи, тъй като лятото сме насам- натам и няма кой да се грижи за тях.

# 99
Менделеевка - прекрасна е!
Засушила съм я и отива да спи. 3 грудки са даже. Поливам само в кашпата.   къде я държиш сега? Кога започваш пак да “поливаш”? Много ми е мерак да я гледам

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 00:18 от MarietaYo

# 100
  • In transit
Някой пробвал ли е да завъди цитрус от резник? Резниците ми са вдървени с 2-3 разклонения нагоре. Чудя се дали има смисъл да пробвам? За каламондин става дума.

# 101
  • Пловдив

Това алое да го бучкам ли в почва или още да стои във водичка?

# 102
  • Стара Загора
Менделеевка - прекрасна е!
Засушила съм я и отива да спи. 3 грудки са даже. Поливам само в кашпата.   къде я държиш сега? Кога започваш пак да “поливаш”? Много ми е мерак да я гледам
Благодаря ти Flowers Hibiscus
За съжаление аз нямам къде много на хладно и тъмно да я държа. Моята зимува в спалнята на източен прозорец. В стаята е около 20 градуса и затова я поливам веднъж на 10 дни отгоре с много малко вода,около 20-тина милилитра. И пак си се събужда на пролет. Успех Simple Smile

# 103
Привет, момичета,
прибрах моите мушката и листата им станаха жълти. Нормален процес ли е  от това, че са на по - тъмно място, или нещо друго им стана, че пожълтяха за една седмица? Трябва ли нещо да им правя?

Скрит текст:
Скрит текст:

# 104
Това е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт