Как да се науча на здравословен егоизъм?

• 4 436
  • 137
  •   1
Отговори
# 75
Ами не й правиш никаква услуга на роднината, точно обратното е според мен. Ти трупаш оборот, защото поръчваш и нейните неща през твоя акаунт. За нея няма изгода освен, ако ти не й ги занесеш за да спести тя време. Иначе дали ще се разкарва до вас или до офиса да ги вземе е все едно. Все ще трябва да излезе и да отиде донякъде си.
Като толкова се товариш, друг път не предлагай да се занимаваш с нейните покупки. Гледай си само твоите и всичко ще е наред. Доста си дребнава, а в случая и не си права.

# 76
Много си зле. Обичайно не говоря така на хората, но в случая нищо друго не мога да кажа.
Кое в последния ми пост те издразни толкова? Че не постъпвам по същия начин ли, но че все пак си казвам (тук, не на хората), че е можело да го направя?

Не става въпрос кой има изгода в случая. Тя е регистрирана, но поръчва рядко отвреме-навреме само за нея си и правим 1 поръчка от мое име, делим си доставката. Аз ги взимам, защото така или иначе ходя до офиса. Но наистина не става въпрос за това. Понякога имам да давам други неща. Багаж от родителите ми примерно. Просто препредавам. И просто трябва да дам нещо, няма "търговия". И обикновено не минават случайно (това си беше просто съвпадение) - тогава се разбираме къде да се срещнем.
Не става въпрос и за конкретния случай, дори за конкретните хора. Случвало се е и за друго нещо някой да може да спести време без никакви усилия (моето или общото), но не го прави. Много често само моето (примерно се налага да чакам, защото на човека е по-важно да се наприказва с някой друг). Правя го, но в момента съм в такъв период, че времето ми е ценно и ми е по-трудно да си затворя очите.
А в случая въпросът ми е доколко е егоизъм да ми стане криво, че някой не е направил нещо, което не му коства усилия, време, нищо.

# 77
Лили, това са различни ситуации и трябва да действаш различно. Аз го виждам така - ако аз правя услуга, другият трябва да ме търси и да дойде където и коато ми е удобно на мен. Ако на мен ми правят услуга, тогава аз ще съм тази която търси и предлага удобни за другия човек място и време.
Аз например много мразя да ми закъсняват и се е случвало да имам уговорка, да чакам 15 минути и да си тръгна. В един от особено фрапиращите случаи, човекът беше наел яхта за деня, аз чаках 20 минути на улицата, готова с багажа и тръгнах към къщи точно, когато той идваше от ъгъла. Отказах да отида и се прибрах. Той звъня, обяснява ми се, накрая му тряснах телефона. Никога повече не си позволи да закъснее и минута. Обаче границите на търпение трябва да се очертаят рано и ясно. Иначе хората са склонни да злоупотребяват. Никога няма да чакам някой да се наприказва, докато аз вися и чакам. Не го прави и ти. Това е липса на всякакво уважение и не бива да се толерира.

# 78
  • По света и у нас
Не съм чела мнения. Само ще кажа, че се започва така:
1. Питаш се, какво получавам от това общуване? Нещо полезно или просто ме използват за кошче за душевни или физически отпадъци,  или да се освободят от нещо си по някакъв начин без да ми дадат това от което АЗ имам нужда.
Анализирай всичко, което правиш. Не си давай енергията и времето на сульо и пульо за нищо. Само ако имаш реална награда за това което даваш, само тогава си заслужава.
Дори и да те покани леля ти Гинче на кафе и сладки и там ще се проведе някакъв тъп разговор, който само ще ти загуби времето и ще те накара да се почувстваш като идиотка. И дори да си казваш - ех тя е стара и не разбира, че това което казва е обидно или натоварващо ( изобщо не са толкова тъпи хората, знаят какво правят ) , ех тя ме почерпи с кафе това беше наградата ( не, не беше наградата ти, а беше трохата с която да се опита да използва за примамка да и слушаш глупостите).

# 79
  • волно калдъръмче
Лили, този тип дистрибуция е за хора, които виждат стойността на нещата, които продаваш, и ще ги търсят.

Когато ти предлагаш нещо и те ти се доверят и се съгласят да пробват - това е жест към теб. Върни жеста и им го занеси. Следващия път, когато те потърсят сами, тогава да си го вземат.

# 80

Тя е регистрирана, но поръчва рядко отвреме-навреме само за нея си и правим 1 поръчка от мое име, делим си доставката. Аз ги взимам, защото така или иначе ходя до офиса.
Всъщност, не ги взимаш "защото така или иначе ходиш до офиса", а защото са поръчани на твое име, пакетирани и изпратени като една поръчка. Вижда се, че настояването за това е от твоя страна, затова и не е правилно да очакваш, че взимането на продуктите трябва да става както ти искаш. Правилно е да зачетеш правото им на преценка кога и как на тях им е удобно да ги получат.

# 81
Има една приказка, че хората масово надценяват своите усилия. Та и тук така.
Най-вероятно роднините са подложени на натиск да поръчват - предполагам всеки има опит от първа ръка с роднина или колега в МЛМ. И последното, което ще направят е след дълъг път да се съобразят къде и кога точно е удобно на този, на когото правят услуга с оборота и половината доставка.

# 82
Олеле, щом се дъвче толкова някаква подобна елементарна битова ситуация, представям си какво се случва, ако трябва да се вземе решение в лични взаимоотношения.
На някои хора не им е лесно, никак.

# 83
Поне не пуска нова тема Simple Smile Смятай колко трябва да ти е скучно, че да разсъждаваш над такива събития публично...

# 84
Аз се сетих, коя е авторката. Дълго време бистрихме някаква подобна ситуация и обяснявахме, че тя е в грешка. Обаче не, авторката тропаше с краче и се сърдеше, въобще не пожела да разбере, какво ѝ обясняват потребителите във форума. Та и тук така, само си губим времето, тя ще продължи да се тръшка и да се прави на жертва.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 10:46 от alex_jp

# 85
Лили, намери си истинска работа, занимания, гадже, не е хубаво животът ти да се върти само около дистрибуцията на някаква евтина козметика.

# 86
МЛМ е абсолютна манипулация, високи цени, "много хора на хранилката" и тези които са на върху на пирамидата печеля най-добре."Уникални" продукти, цените абсурдни, бягайте от такива неща, прочете, прочетеге и тогава купувайте или се хващайте на такива неща. Да не говорим зарибените дистрибутори, как се вманиячават и почват да си вярват, сякаш са в секта. С моя приятелка просто препратих отношенията, ходеше на нормална работа, там слушаше само по темата, като се видехме това беше само темата и тези продукти, казах не, обаче не става заблудени съм, не знам какво изпускам, не можах да я изтърпя.  Как ще стигне до върха и гарантиран доход незнам си колко хиляди, ще напусне работа.

# 87
Освен това дистрибуторите са изключително досадни и много хора решават да си почръчат нещо малко, за да ги оставят на мира. Обаче великият дистрибутор смята, че той им прави услуга и те така се получават драмите.

# 88
  • here and now

А в случая въпросът ми е доколко е егоизъм да ми стане криво, че някой не е направил нещо, което не му коства усилия, време, нищо.

Това го твърдиш ти. Щом не са дошли, явно за тях не е така.
Надявам се да си ме разбрала.
И аз много "обичам"  да ми казват, кое ми е изгодно, и кое колко ми струва. Ами не е така, както си го мислят!!!

# 89
Аз се сетих, коя е авторката. Дълго време бистрихме някаква подобна ситуация и обяснявахме, че тя е в грешка. Обаче не, авторката тропаше с краче и се сърдеше, въобще не пожела да разбере, какво ѝ обясняват потребителите във форума. Та и тук така, само си губим времето, тя ще продължи да се тръшка и да се прави на жертва.

Напротив, опитвам се да бъда толерантна. Щом се опитам, значи вървя в посока да променя себе си и да съм все по-толерантна. Не очаквам това да промени отношението на някого, но аз ще се чувствам по-добре - че от моя страна правя това, което трябва.
Освен това дистрибуторите са изключително досадни и много хора решават да си почръчат нещо малко, за да ги оставят на мира. Обаче великият дистрибутор смята, че той им прави услуга и те така се получават драмите.
Не е така в нашия случай, но няма значение. Същата ситуация е била и във всякакви други случаи, нямащи нищо общо с продукти, а приемо-предаване на багаж примерно (независимо предназначен за другия или за мен). По същия начин е трябвало да се разкарвам, защото някой е отказал да спре.

Общи условия

Активация на акаунт