Връзка след 40+

• 13 903
  • 404
  •   1
Отговори
# 390
Колкото до евентуалните загрижени за моите деца или за децата на другите 40+, мога само да посъветвам околните да не разчитат на капацитета за преценка на такива хора. Аз също не бих.
Така е. Много е лесно някои хора да сочат възрастта, сякаш много знаят.
Същите тези хора поставят ли под въпрос хората, които раждат, докато самите те още се лутат, тези, които искат деца, за да задържат гаджето или запазят брака си, за да угодят на обществото, да изпреварят приятелки, бившия или за да си починат от работа? Или онези, които натоварват децата си с незрелите си амбиции, хранят ги с купешките глукамати или ги пускат в живота, научени само да имат претенции, но не и умения? Съмнявам се. Така че и тия “много загрижени” коментари как 40 годишни ще гледат дете са толкова несъстоятелни…

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 09:48 от Linda*kiss

# 391
Статистиката на НСИ дава добра представа, а също и материал за размисъл, как са разпределени възрастово ражданията по области и региони.

# 392
Бояна, дори лекарите гледат накриво 40+ годишните родилки. ПОне това съм видяла с очите си на 100%. Аз бях с връзки и какво ли не и пак луда ме направиха в родилното и отнесох доста критики. Коментарите "какво ми идвате бременни на тая възраст?" са лайт версията на цялостните настроения.
И на мен една ми се озъби, че съм бременна на 36. Grinning От вратата ме посрещна, че можело да се наложи амниоцентеза "на тази възраст". После я огледа на ехограф (май това, дето мереха носната костица, забравила съм точно) и омекна и каза: "Много си е добре бебенцето..." И после не чух нищо за амниоцентеза.
Но иначе трябваше да ме посрещне на нож. Joy

# 393
  • Пловдив
Същите тези хора поставят ли под въпрос когато масово хората раждат, за запазят брака, използват децата си, за да не работят, натоварват ги с дивите си амбиции, хранят ги с купешките глукамати или ги пускат в живота научени само да имат претенции, но не и умения? Съмнявам се.
И в крайна сметка и за тези случаи също никой не знае какво ще излезе, аз не бих бързала да се притеснявам. Масовият човек - с очакваните изключения, без които не може - си обича децата и си ги гледа колкото може добре, независимо кога, защо и как са се появили.

# 394
Извинявай, къде са 36? Аз на толкова родих третото и никой дума не ми е казал.

Ела да видиш на 43 какво е. Лекарския хумор ми се изсипа на главата, не стига че аз си ревях и без това от какво ли не. Едно от обвиненията беше - от лекар - че утре като ме оперира професора, ще получи инфаркт заради моята глупост да забременявам на тази възраст и защо идвам да им правя проблеми точно в тяхното отделение.
Също така чух лично "Само източвате Здравната каса с вашите проблеми!", отправено към бременна с тризнаци (!!!). Нали, жената нарочно е с 3 бременна,  на Касата да навреди.

# 395
Какво значи млади или стари? Природата или Бог, както си изберете, са казали докога може. Извращенията на 65 са друга тема.
В нашия род сме по-бавноразвиващи се и се е раждало сравнително късно, както в Царство България, така и по времето на НРБ.

# 396
Същите тези хора поставят ли под въпрос когато масово хората раждат, за запазят брака, използват децата си, за да не работят, натоварват ги с дивите си амбиции, хранят ги с купешките глукамати или ги пускат в живота научени само да имат претенции, но не и умения? Съмнявам се.
И в крайна сметка и за тези случаи също никой не знае какво ще излезе, аз не бих бързала да се притеснявам. Масовият човек - с очакваните изключения, без които не може - си обича децата и си ги гледа колкото може добре, независимо кога, защо и как са се появили.
Това е така. Мисълта ми беше, че ако ще се търсят кусури, всеки може. Даже е много по- лесно да се намерят кусури вероятно при по-“младите” семейства. По принцип те са по незрели и поведението и възможностите им (интелектуални и психически) може да са повече под въпрос. С това не противопоставям ничия възраст. Просто казвам, че ако човек иска, за всяко нещо може да е критичен.

# 397
JoyJoyJoy
Е, значи с възрастта възмущението им нараства, B2022.

С моя доктор всъщност за първи път се чухме по телефона да запиша час (не се познавахме дотогава). И той пита: "На колко сте?", аз "45". "Добреее, значи няма да раждате тепърва, хубу!"
JoyJoyJoy
После като контактувахме на живо, той не помни това, и пак: "На колко беше?" "45" "Ама, Lorelada, аз помислих, че си на 35!" (Ласкател Blush)
След това запомни на колко съм, но пък ми одобри овулацията и взе да ме подкокоросва да ходя да правя опити да забременея. Joy
Та така, забавен човек е докторът. Ама ако беше някоя да иска да става майка, щеше да я уцели в сърцето с първото си изявление "Ааа, ти на 45, значи няма да раждаш тепърва!" Nerd

Та няма нужда човек толкова да се впечатлява какво точно е казал някой спонтанно.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 18:32 от Lorelada

# 398
  • София
Извинявай, къде са 36? Аз на толкова родих третото и никой дума не ми е казал.

Ела да видиш на 43 какво е. Лекарския хумор ми се изсипа на главата, не стига че аз си ревях и без това от какво ли не. Едно от обвиненията беше - от лекар - че утре като ме оперира професора, ще получи инфаркт заради моята глупост да забременявам на тази възраст и защо идвам да им правя проблеми точно в тяхното отделение.
Също така чух лично "Само източвате Здравната каса с вашите проблеми!", отправено към бременна с тризнаци (!!!). Нали, жената нарочно е с 3 бременна,  на Касата да навреди.
Кошмар! За такива неща трябва да се подават жалби! Докато се научат как да се държат с пациенти.

# 399
  • Пловдив
Аз бях на 42 с малкия и нищо подобно не съм чула от никого.
Затова пък с първото дете, на 36, чух - от началничката на родилното отделение на голяма държавна софийска болница, и за възрастта си чух, и други работи ми чуха ушите, вкл. че я лъжа, че във всекидневието се движа, и че матката ми е отпусната като на бабичка. Между другото, тогава не можах да намеря екип в същата държавна болница в София, защото не искаха да се ангажират с такава възрастна родилка, желаеща да опита естествено раждане, а без избран екип пък хептен не искаха да ме следят в дните около и след термина, като дотогава се бях следила в Пловдив.
Скрит текст:
Съответно преносих 10 дни след със сигурност точно определен термин, в които 10 дни никой не ме следеше специално, така както си бях дърта, нито дори ми дадоха насоки да отида някъде срещу заплащане, нищо, после и раждането се затегна, в тая връзка бяха и репликите за лъженето и бабичката, и никога няма да разбера дали синът ми не се роди с тежка степен умствено изоставане заради някое неустановено нарушаване на кръвоснабдяването по време на преносването, а бях зелена и неинформирана възрастна първескиня без опит (ако знаех сега, просто щях на всяка цена да търся кабинет с доплер и какво ли не, и частна болница, ако трябва), та репликите са най-малкият проблем, а който си е такъв, си е такъв.

# 400
Да, но то нямаш сили и само се молиш да излезеш веднъж навън и после да не се сещаш. Това е. Знам, че лекарите са претоварени, сама го видях, но с коментарите някои се оливат и далеч не са в рамките на добрия тон. Един от майтапите беше как на тази възраст то по правило си се прави аборт, но някои като не се усещат и идват тука после (това съм аз и коментарите са от лекар и сестра, докато ми тече записа на тоновете).

# 401
  • София
Да, но то нямаш сили и само се молиш да излезеш веднъж навън и после да не се сещаш. Това е. Знам, че лекарите са претоварени, сама го видях, но с коментарите някои се оливат и далеч не са в рамките на добрия тон. Един от майтапите беше как на тази възраст то по правило си се прави аборт, но някои като не се усещат и идват тука после (това съм аз и коментарите са от лекар и сестра, докато ми тече записа на тоновете).
Разбирам те, но аз обичам да се оплаквам като има нещо. Има ефект.
И лекарите да са претоварените, психичното здраве също е здраве, някоя родилка със следродилна депресия може да се убие с такива коментари, а на останалите стреса ще им е за цял живот.

# 402
  • София
Родителите ми са на 80 г.
Майката на майка ми я е родила на 18. На 40 е станала баба с раждането на сестра ми. Почина на 80.
Майката на баща ми го е родила на 46. Станала е баба на 68 г. Почина на 98 г.
И двете дочакаха правнуци.
Та всичко е относително.

# 403
Скоро разбрах за моя позната в много тежко състояние от болест, на моята възраст е. Като попарена се чувствам... Отделно двама мои бивши колеги починаха на малко над 40 г. едва ли не от днес за утре. А покрай ковида колко хора си заминаха млади..... Така че, живейте си живота и хич да не ви е кой какво си мислел.

# 404
За протокола, баба ми, родена 1926 година, е родила вуйчо ми (първо дете) на 20 години, точно след гимназията. Майка ми е родена 7 години по-късно. Майка ми ражда брат ми на 21, студентско бебе. Баба ми е станала баба на 49 години.
Аз обърках всички сметки като родих на 32, но такива са времената.

Общи условия

Активация на акаунт