Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 15

• 5 348
  • 118
  •   1
Отговори
# 15
За съжаление в момента никой не може да каже дали след влизането в сила на промените ще имам неограничено право на изпити (със задължителните 4-ри часа преди всеки) или след 4 невзети изпита ще трябва да премина часовете за цял курс. Един казва едно друг друго. Недомислени промени, поне в тази част със завареното положение. Листовки и да трябва да взимам пак не ме притеснява. Ще си почина седмица и ще опитам пак с 8 часа кормуване - първите два часа нещо лесно, за да се опитам да си върна увереността, после ще мисля, но не искам да отлагам за след нова година. Ще търся видеа и психолози онлайн, но няма да прекалявам. Возя се и наблюдавам ситуации в момента - няма какво друго да направя Sad Разлупва ми се сърцето само при мисълта за сядане на шоф. място. Отвратително, но ще трябва да го преборя. Благодаря за подкрепата и идеите Simple Smile

# 16
  • Телиш/Плевен
По същия начин се чувствах и аз и затова прекъсвах няколко пъти... Тъкмо взех листовките в края на октомври 2022 г. и след десетина дни баща ми загина трагично... Не ми беше до нищо и прекъснах за половин година, после продължих, но без никакво желание, всичко беше само и само да се вместя в срока, преди да са ми изтекли взетите листовки. Е, вместих се, изкарах си часовете и отидох на изпит през октомври 2023 г., но естествено, не го взех. И пак се отказах от всичко. Просто когато човек не е спокоен, не се получават нещата. Или поне при мен не се получаваха. Едва тази пролет се отърсих от всичко и продължих с желание и нещата взеха да потръгват. Ходих пак на листовки и започнах да кормувам с желание и с всеки час беше все по-хубаво. Вече се чувствам спокойна и уверена като ми дойде часът и дори в момента си чакам с нетърпение изпита. Разбирам опасенията ти, че може промените да те засегнат, но честно казано не знам дали в това състояние ще успееш да се концентрираш и да напреднеш с карането. Но решила си го, надявам се да е за добро и ти стискам палци да се получи. Heart

# 17
Много съжалявам за загубата ти Hug. Успех във всичко и за теб и благодаря от сърце за съветите и палците!  Ще опитам, от 8-те часа кормуване между двата изпита първите 4-ри ми беше приятно и си карах с желание, последните 4-ри нещо се оплетох. Борба си е при мен, а и желанието да имам книжка идва от мъжа ми, повече отколкото от мен, но записала съм се, старая се ще мисля как да процедирам след третия изпит Flushed (как пораженчески звуча само) ако се наложи.  Simple Smile

# 18
Здравейте, не знам дали темата и въпросът ми трябва да бъде тук, но искам да попитам дали шофьорските курсове след заплащане на цялата сума за курс имат право да искат доплащане. Става дума за 2 години, в които не съм заявявала, че прекъсвам или се отказвам от курса. След като се върнах поисках да се поява на теоретичен изпит пред ДАЙ, като при срещата ми казаха че трябва да дозаплатят овпределена сума. Записаха ме без проблем, взех го и започнах с практическите часове. Сега малко след краят на самият курс , отново стана дума за доплащане на курса обаче на двойно по-голяма сума. Накратко, въпроса ми е дали могат да изискват доплащане и дали е нормално за месец-два тази сума да се удвои?

# 19
  • София
Курсовете са с нови цени, какво ти казаха за доплащането?

# 20
  • Телиш/Плевен
Не знам дали тези плащания не са обвързани с новите промени, които се приеха наскоро. Би трябвало да са обосновани всички тези искания за пари и да ти дадат документ за плащанията.
Моят курс също се проточи две години, записах се през октомври 2022 г. и прекъсвах няколко пъти, през декември миналата година взех книжка. Не съм давала никакви допълнителни пари. Единствено таксите за изпитите съм внасяла - наложи се да ходя втори път на теоретичен изпит, защото мина една година от първото ми явяване и трябваше наново да го взема, за да имам право на практически изпит. Ходих на няколко изпита по управление, плащала съм само задължителните четири часа кормуване при неуспешен изпит и таксата за самия изпит по управление. Нищо друго не ми е искано допълнително, самия курс съм платила още като съм се записала.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 16:31 от Лале в дъжда

# 21
  • Замък сред облаците
Вижте си договора. В моят ясно е описано, че заплатеният курс важи за 1 календарна година от подписването. Ако тя изтече се плаща наново.

# 22
Курсовете са с нови цени, какво ти казаха за доплащането?
Казаха ми ( инструктора след разговор с собственика на школата) , че доплащането е поради факта, че е трябвало да ме запишат отново в системата, към органа който отговаря за това. При което ми стана интересно, понеже в момента в който влезнах в офисът им и пожелах да се ява на изпит, нямаше проблеми с намирането ми и вкарването в системата.

# 23
  • Телиш/Плевен
При което ми стана интересно, понеже в момента в който влезнах в офисът им и пожелах да се ява на изпит, нямаше проблеми с намирането ми и вкарването в системата.
Наистина е интересно, няма как да са те заявили за изпит, ако не си фигурирала в системата като курсист...

# 24
При което ми стана интересно, понеже в момента в който влезнах в офисът им и пожелах да се ява на изпит, нямаше проблеми с намирането ми и вкарването в системата.
Наистина е интересно, няма как да са те заявили за изпит, ако не си фигурирала в системата като курсист...
Да за това реших да пиша тук. Понеже питах и разпитах познати и хора , които са били в подобни случаи на пауза в самият курс. От едни чувам, че не са доплащали а от други че след преминаване на последен срок са доплащали, но точно за такова основание всеки реагира по един и същи начин. Понеже цялата новина ми я съобщиха след като реших да не казвам на инструктора ми , че сме говорили с собственика ми съобщи точно това и , както написах първоначално с двойно вече увеличена сума.

# 25
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравейте, от къде може да се купи "Карта за оценка на физическата годност на водач/кандидат за придобиване на свидетелство/правоспособност"??

# 26
  • Варна - Черна гора
Здравейте, от къде може да се купи "Карта за оценка на физическата годност на водач/кандидат за придобиване на свидетелство/правоспособност"??
В книжарниците проверявали ли сте?
КАРТА ...
Както и тук ...

# 27
Аз не съм купувала такава карта🤔 нещо ново ли е?

# 28
  • Столицата на "Второто българско царство"
Искат я от Кат при издаване на първа шофьорска книжка..

# 29
  • Варна - Черна гора
Искат я от Кат при издаване на първа шофьорска книжка..
Не се ли издава от личния лекар?

Общи условия

Активация на акаунт