Как бихте се чувствали на мое място?

• 10 486
  • 203
  •   1
Отговори
# 165
Аз мисля, че като цяло е безполезна цялата идея с това заклеймяване и канселиране на расисти и хомофоби. Едва ли дава търсения резултат. Но, пък и не се учудвам на хората, които го правят, защото когато някой заяви, че мрази цяла раса или смята себе си за повече от всеки един от тази раса просто ей така - е леко 😵‍💫😬

И има разлика между това някой да си избере половинката по свои си приоритети и разбирания, като направи избора си, вземайки предвид цялостната личност на човека или да бъде някой обявен за негоден (и гнусен) за нечия половинка само заради едно конкретно нещо, което не е нито престъпление, нито порок.

# 166
  • София
Е, как от телефонен разговор гаджето е разбрало че човекът е с тъмна кожа?

# 167
  • София
Е, как от телефонен разговор гаджето е разбрало че човекът е с тъмна кожа?
По акцента се познава и за всеки случай е и питал.

# 168
  • София
Абе у нас е ясно, че сме расисти и хомофоби, но не знам защо се правите на ударени, че на световно ниво от край време който посмее да заяви, че не харесва черни и гейове, веднага се заклеймява. Видно е по новините, във филмите, книгите. Могат да ти съсипят живота, ако излезе, че си хомофоб, пък вие продължавайте да твърдите обратното.
Това, че нямам против хората да живеят според разбиранията, не значи, че одобрявам да са в леглото ми.
Можем да се веселим, да си помагаме, може и никакви да сме си.
Явно "широкоскроените" го раздават и заядливи. Не. Ти си заядлива.
Това са много разлики!

# 169
А, ми то никой не те кара да спиш с хора, с предпочитания, каквито не споделяш. Просто едно "не" е достатъчно.

Вече ако почнеш с характерното "Нямам нищо против гейове, черни, и т.н., но не искам да ми се натрапват (в превод - да ми се мяркат пред очите), тогава вече работата е ясна, става въпрос за фоб.

В случая жената явно не иска да споделя интимност с бисексуален елемент, както аз, например, не искам да споделям такава с любител на BDSM. Несъвпадение в сексуалните предпочитания, което води до нежелание за връзка. Няма драма.

# 170
Имам нужда да си сверя часовника... Няма с кой друг да обсъдя, ще се радвам на всякакви мнения!

Имам нов приятел и сме заедно вече три месеца. Преди няколко дни той ми сподели нещо, което меко казано ме изненада... реших, че се бъзика и ми трябваше време да повярвам... че не е шега... Призна ми, че е бисексуален, което значи, че харесва и мъже и жени и че е имал интимни преживявания с мъже! Изненадах се толкова много и защото той изобщо не изглежда такъв тип човек! На момента не реагирах, но не исках да го засегна и му казах, че ще ми трябва време да го осмисля, защото ме е изненадаш много... Истината е, че оттогава като си мисля за приятеля си в такъв контекст ми става гадно! Макар че не съм хомофоб!

Както казах няма как да обсъдя с някой друг... Пускам темата с надеждата да чуя искрени мнения - как бихте постъпили вие, ако приятелят ви се окаже би?

аз бих се чувствала супер, но аз съм си аз.
хомофоб сте, защото проявявате би-фобия, която е вид хомофобия. не е изненадващо, нито странно че проявявате бифобия - обществото нито е особено толерантно, нито пък информирано. и е страхотно, че си давате ясна сметка с кое сте ок, с кое не сте и за кое имате нужда да помислите още.
проявявана от хетеросексуални към бисексуални, бифобията се изразява най-често в следните предразсъдъци:
 - "бисексуалността е просто фаза и ще премине" - не е. някои от нас просто харесваме и мъже, и жени
 - "нормален си си, просто си объркан. ще мине време и ще избереш" - не. някои от нас просто харесваме и мъже, и жени
 - "щом е би, обезателно ще ми изневерява, понеже аз в крайна сметка съм жена, а той харесва и жени, и мъже" - всъщност хетеросексуален не е равно на моногамен и бисексуален не е равно на немоногамен. колко ще ви е верен, не зависи пряко от сексуалната ориентация, а от ценностната му система основно.
 - "като си мисля за приятеля си в такъв контекст ми става гадно!" - това е откровен предразсъдък. любовта си е любов.

бифобията, проявявана от хомосексуални към бисексуални е още по-силна и разпространена.

дайте си ясна сметка, че необичайното в тази ситуация е не толкова сексуалната ориентация на приятеля ви, а факта че говори открито за нея с вас. преценете дали пък това не е нещо ценно за вас?
помислете и какво всъщност ви притеснява и си отговорете честно. и помнете, че в крайна сметка не сте длъжна да приемате нещо, което не искате да приемате.

Чета и не мога да повярвам какви щуротии пишат някой хора!!!
Хомофобии бифобии щурофобии. Айде сега щото е модерно и всички да приемаме би и хомото. Айде моля моля. Аз не ги приемам. Както щете ме наречете но ние сме същества с определен пол. Единият пол зачева от другият. Кратко точно.
Бил объркан - ами като е объркан такъв да ходи да се прегледа!!! Вие които подкрепяте тия щуротии давате ли си сметка какво подкрепяте въобще? Давате ли си сметка на къде върви света?
Нека има хомо двойки но да не се афишира щото има много будали от любопитство и това “че е модерно” почват и те да вършат глупости.
Ще ходи там да се чифтосва с който му падне - това е тъпотия!!!

# 171
Копейкин, по-добре си смени ника, че с този артистичен подвеждаш хората да мислят, че си широко скроен, като повечето хора на изкуството.

Най-малкото човек на изкуството, ще е учил, че "накъде върви света111!!!!" не е нова посока, нито за римляни, нито за древни гърци, нито за етруски, нито за каквито и да е древни общества, като говорим за различна сексуалност.

# 172
  • Швейцария
Аз да кажа от моя скромен опит с няколко "би" познати мъже. Няколко са разведени, след като са си направили деца не намират за нужно повече да се крият. Един е в сериозна връзка и си търси в сайтовете за запознанства мъже, а приятелката му не знае. Друг беше баща на мое гадже, и той разведен след като майката го е хванала с 18 годишно момче в леглото им. Последният е много известен певец, който беше сгоден за моя приятелка. Тя беше много озадачена, че той предпочита само един вид секс...сещате се. Картинката й се изясни след като го хвана и тя с мъж и той си призна, че е искал да се ожени за нея за пред хората. Имам и един приятел чист гей и си му личи, който има тайни връзки с женени би мъже. Та така, прецени си...

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 08:20 от JennyBG

# 173
Оф, артист ли си, какъв си, то пък някой тебе те пита ти какво приемаш. Защо си мислиш, че си толкова важен, та да е има значение ти приемаш ли, или не. Ти може и жирафи да не приемаш, че съществуват, но на, ходят си по белия свят, въпреки че ти цъкаш, такова животно нема. Да не се афиширали. Да се скрият в мазето, да излизат само нощем, какво значи това да не се афишират.

Остави хората да си живеят спокойно и като ти предложи връзка  някоя би, което се съмнявам да стане, тогава ще кажеш, приемаш ли, или не.

# 174
Копейкин, по-добре си смени ника, че с този артистичен подвеждаш хората да мислят, че си широко скроен, като повечето хора на изкуството.

Най-малкото човек на изкуството, ще е учил, че "накъде върви света111!!!!" не е нова посока, нито за римляни, нито за древни гърци, нито за етруски, нито за каквито и да е древни общества, като говорим за различна сексуалност.

Внимавай малко с прилагателните.
Ако ти не възприемаш моите идеи защо аз да толерирам твоите?
Ако на теб не ти дреме за тия неща на мен ми дреме!!!
Като сте толкова голямата работа защо не вземете да сглобите една кола като използвате само болтове без гайки. Много толерантни станахте към гей обществото а за сметка на това започнахте да пренебрегвате нормалното общество.
Както те имат права така и хетерото имат права да кажат, че не им е хубаво да им се натрапва навсякъде по всеки случай.
Хайде сега отивай да си гледаш сериалчето и остави мисленето на тези които го могат. И пак ти казвам - внимавай с прилагателните!!!

# 175
Артист, тук има доста по-умни от теб жени.
Не го подценявай.

Ще толерираме всичко, всичко, което си искаме.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 10:06 от .Hazel.

# 176
Нали това се опитваме да ти кажем, няма никакво значение ти дали приемаш, или не, не им трябва твоето одобрение. Можеш да приемаш, или не, само за себе си. Няма как да накараш другите хора да правят помежду си каквото ти искаш.
Остави хората да се обичат както си знаят и не се занимавай с чуждите животи.

# 177
пропускате, че авторката ни иска мнението...
всяко мнение, а не само подкрепящи и удобни...

# 178
Вие които подкрепяте тия щуротии давате ли си сметка какво подкрепяте въобще? Давате ли си сметка на къде върви света?
Накъде върви?
Нима искаш да кажеш, че гейовете са съсипали обществото и рушат света като цяло?
Те ли започват въоръжени конфликти? Заради тях ли в момента и на североизток и на югоизток от нас хора умират в глупави измислени войни?

Аз, доколкото разбрах, авторката се интересува от своя частен случай... едва ли проблемът й е цялото ЛГБТ и тн.

# 179
Е, то тази човешка популация трябва някак да се самоограничи. Как да стане незабелязано?

Аз не съм религиозна, ама знам една история за съдбата на Содом и Гомор. Толерантни и разбиращи хорица.

Общи условия

Активация на акаунт