Бързи въпроси и отговори деца- 8

• 22 284
  • 791
  •   1
Отговори
# 150
По-скоро известните марки нямат толкова широко място при пръстите, не че подметките са нещо невиждано другаде.

# 151
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми тази зима е с конвенционални боти и апрески. Въпреки че са сравнително широки, а крачето й се издължи и вече е по-скоро тясно, отколкото пухкаво, намирам огромна разлика в походката й. Миналата беше с босите на ДД степ и летеше с тях, сега видимо са й тежки и твърди. Причината да минем на конвенционални е, че в магазина, от който купувахме (аз държа да мерим обувки на място), не зареждат боси зимни модели в детската серия, а само в бебешката, защото нямало търсене. За догодина определено ще търся вариант за боси ежедневни и апрески за снега.

# 152
  • София
По-скоро известните марки нямат толкова широко място при пръстите, не че подметките са нещо невиждано другаде.

По-скоро са ограничен избор. Аз поне като съм с широк крак и трудно намирам за себе си конвенционални. Малкият и той е с широко стъпало и е голямо мерене. А аз както не обичам да ходя по магазини и е чудо 🫣😀 Малко ме е яд, че не снимах шкафчето с обувки на ортопеда да разгледам спокойно всички марки.

# 153
Какво се носи на прощапулник? Не съм правила и не съм ходила досега...

# 154
Моля препоръчайте ми преносим инхалатор ( не от тези настолните на ток), условието е да е безшумен и бюджетен защото няма да е първия, който купуваме....

# 155
Ползвам такъв инхалатор от Лидл и съм доволна. Бях доста скептична като го донесе мъжът ми, но откакто го пробвах изобщо не съм вадила другия. Работи на батерии, изпробвала съм го с физ. р-р, Кависпет и Пулмикорт. Безшумен е, струеше около 50 лв.

# 156
Не мисля ,че се носи нещо,но ако държиш вземи някаква играчка
Какво се носи на прощапулник? Не съм правила и не съм ходила досега...

# 157
Деца под 3-4 год. с нисък диоптър далекогледство, от рода на 2-3 диоптъра, трябва ли да носят очила?

# 158
Аз сега съм на вълна очила. Онзи ден водих едната ми дъщеря на преглед, тя е на 5 г. На едното око и откриха +2 диоптъра. За мен  2-3 диоптъра не са никак малко, аз съм с -1,5 и си има доста разлика с очила и без очила. Та на въпроса, казаха ми че трябва да се сложат очила, но задължително след разширяване на зениците, за да се види точно колко е. Като цяло се израствало от малките деца и има шанс след няколко години да е "наваксала" диоптъра.

# 159
На моята дъщеря й сложиха очила на една годинка. Беше по-голям от 3-4, но го пиша да се знае, че може. Другата ми дъщеря я водя заедно с кака й от 6-месечна. Към годинката имаше май +2 или нещо такова. Лекарят каза, че ще го следим дали пада. През 6 месеца я водех и към момента е на 2 години, като на последния преглед каза, че вече е в допустимия диоптър.
Моят съвет е да потърсите още едно мнение, а също и да се разшири зеницата при всички случаи, защото понякога изглежда, че има диоптър, а като се разшири се оказва, че не е така.

# 160
  • Поморие
Бебешкия пубертет е в разгара при моя син. Ново двайсет имаме сега - започва да иска нещо за ядене, даже постоянно търси, давам му, но не яде, а хвърля по пода и се смее, дава я на домашните любимци. Никога не остава гладен, успявам да го убедя да изяде една порция манджа на обяд и вечер, винаги разнообразна, както и кисели млека, бебешки бисквити, а от ставането до лягането повтаря "ам", ако му се откаже под предлог, че не яде, а хвърля, изпада в истерия и много трудно се успокояваме. Понякога и от нищото започва да си хвърля играчките и да крещи. Все така не можем да върнем следобедния сън, вече даже и престанах да опитвам, а и той умора няма - не се спира по 12-13 чАса на ден буквално! Вършеене от стая в стая, разхвърляне, въртене на пералня, отваряне на хладилник и прочие.
Та, кога децата ви израснаха този кошмарен период и как ги убеждавате в авторитета си, защото при мен такъв не съществува - и с караници и без. 🥵

# 161
Моля за съвет. Правим .2 горни кътника ,имат малки кариеси ,големи колкото точка  . ,обаче сега забелязах ,че и на предно зъбче има нещо кафяво ,предполагам и това е кариес. Мием зъбки 2 пъти на ден. Да ,яде сладко ,но мием зъбките . Не знам какво се случва на 2,3 г е

# 162
Може ли да кажете как са се адаптирали децата ви в ясла/ детска градина, ако са били най-малките в групата?

# 163
Всичко си зависи до детето и персонала разбира се.Големият тръгна на градина директно на 3,8 месеца без никакви проблеми.Половината група бяха комшийчета,отделно че беше много самостоятелен от малък.
Малкият тръгна на ясла на 2 години,най малкият беше,но също не е имало проблеми.Разбира се,не яде всичко,говори все още по две думи,повечето неща още не му се разбират,но не е имал проблем с комуникацията там.Хранеше се сам,оплескваше с лъжицата по течните неща в началото,но там са си с лигавници.Памперс също нямаше,там са с детски тоалетни.Не знам какво ви притеснява,преди самото почване четяхме книжки за градината,отделно имаха познати в самата група.Имаше период на адаптация разбира се,само до обяд.В началото като го оставяхме плачеше тъжно първите 2-3 дена,пращаха ми снимки десет минути по късно как е спокоен и си играе/яде.Говорете,ако имате възможност и с персонала,ако имате познато дете дето ходи уговорете се с родителите и идете по едно и също време сутринта.На мен и при двамата ми предложиха да влезна с тях,но аз си познавам децата и прецених че няма нужда.Свикнаха си,не се притеснявайте толкова водете се по детето,когато е възможно.

# 164
Мен не ме притеснява като цяло, но бащата се притеснява да не го тормозят другите деца, като ще е най-малък. Той ще е на 2г тогава,а групата е между 2 и 3г, но си има учител постоянно,мисля си че няма да има такива ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт