Бързи въпроси и отговори деца- 8

• 22 304
  • 791
  •   1
Отговори
# 165
Ами във всяка група има агресивни деца,при нас имаше и хапещи,скубещи,бутащи.Това вече зависи от персонала.Нормално е да се притеснявате,мисълта ми беше да не подхождате негативно,ще видите че ще му хареса и ще му е забавно.След първоначалната адаптация ще започне да учи дивотии и бели.Аз с големия прескочих яслата и честно казано като гледам малкия сега колко му е добре там съжалявам понякога.Разбира се има си конфликти и сега,нищо сериозно за щастие,деца са не се съобразяват,за тях си е цял един нов свят.

# 166
Аз точно за това не го записвам на ясла. Ще го пусна на 3 г ,когато може да говори и да каже ако има нещо . Звучи малко налудничево,обаче мен са ме тормозили деца в детската и училище ,така че не искам да се случва същото и с детето

# 167
Двегодишните са далеч от най-ранно тръгващите, които понякога нямат и 1 г. навършена. По моите разбирания са направо големи и отделянето им на тази възраст обикновено е по-драматично, отколкото на по-малките. Но всичко зависи от самото дете и средата, в която ще попадне, така че частните примери от тук едва ли ще донесат някаква полезна информация.

# 168
  • до най-прекрасния мъж
Като цяло моите наблюдения са, че децата, не ходили на ясла, се адаптират по-трудно в градината. Ако са и от най-малките, още повече. Дъщеря ми е декемврийче, на градина ходи от 2.9 г. Има огромна разлика между нея и децата, родени в началото на годината. Има дечица, които скоро ще навършат четири, а тя преди дни стана на три. Малките са все догонващи във всяко едно отношение, особено по отношение на социализация и самостоятелност.

# 169
Моите също са декември и в групата има деца по-големи с година. Според мен обаче това да догонват е в плюс. Тръгнаха на ясла на 1г 8м, без проблем с адатапцията. Вече са втора група и като развитие не се различават много от по-големите.

# 170
И при нас имаше в на големия групата едно много оправно декемврийче и едно октомврийче.До дете си е.Моят е януари,да водеше предимно във всичко,но в някой неща си изоставаше.Всяко дете си има силни и слаби страни и е нормално.От неговия набор имаше две сестрички,малката на 10 месеца беше тръгнала на ясла,кака и на 1,10 г.Малката и до сега е все зависима и чака от кака си,явно така и вкъщи и говорят и я карат да се грижи за по малката си сестра.А вече трябва да са самостоятелни принципно,на 7 и 8 г.

# 171
малко по-различен въпрос имам аз. канени сме на рожден ден на детенце на 4г., приятелче от детската градина, не познаваме родителите (освен задочно). рд ще е в детски център. какъв бюджет е приемлив за подарък в тази ситуация? ако вземем подарък за около 50лв прекалено ли е? колебая се между няколко неща и са в границите 20-60лв. 20 ми се струва малко, но в групата в детската градина за коледни подаръци се гласува бюджет под 20лв за подарък за дете и се притеснявам 50тина да не е прекалено много

# 172
Изобщо не е много 50лв., според мен. За детски център се плаща на дете поне по 25лв. Отделно торта~ 7лв парчето, почерпка за родителя, украса и тн. Мисля че е съвсем нормална сума за подарък.

# 173
Около 50 ми се струва нормално за рожден ден на приятелче Simple Smile

# 174
И нашите подаръци са около тази сума. С букета за майката обаче в повечето случаи се надхвърля.

# 175
В детски център си е скъпо, та около
50лв е ок, щом не ви е супер близко детето.

# 176
Аз бих казала да вземете каквото сте харесали и каквото мислите, че ще се хареса на детето. На тая възраст вече имат представа от интересите на другарчетата си, аз съм питала дъщеря ми “С какви си играе Х. в детската най-много?” например. 50 лв и повече за мен е нормално, не би ме притеснило да получи детето ми подарък за такава сума, но и категорично не бих гледала с лошо око на по-евтин подарък (и дори на никакъв). Та не бих очаквала децата да си “покрият куверта”, важното е да дойдат и да си поиграят.

# 177
За първи път чувам някой да се притеснява да не подари скъп подарък,попринцип хората се притесняваме да не е евтин. Подарете ,това което харесате ,без значение е цената . Не вярвам някой да очаква да покривате куверта или дали го надминавате ,важното е детето да хареса подаръка

# 178
мерси за отговорите. и на мен ми се струва ок 50лв, но все пак исках да сравня.
с подаръка ми беше сложно да измисля, но вече харесах и даже поръчах.

спрях се на нещо, което е по тематиката на поканата, няма го на нашия пазар (или поне аз не намерих точно същото) и ми изглежда забавно за дете на тази възраст. надявам се да не се дублира, но дори и да се, предполагам, че пак ще влезе в употреба. Wink

# 179
  • Пловдив
И ние като ходим на рожден ден на приятелче подаръкът варира между 50-80 лв .
Ако е твърде скъп, може другият родител да се почуства задължен да купи пак скъп подарък за моето дете, а да не може да си го позволи. Затова се съобразявам в тези граници за парите за подарък.

Куверт не очаквам никой да покрива на детски рожден ден, да не говорим, че в крайна сметка моето дете не играе с почти никакви играчки и всички играчки от рождения и ден получиха около час внимание и това беше…

Общи условия

Активация на акаунт