Бързи въпроси и отговори деца- 8

• 22 271
  • 791
  •   1
Отговори
# 105
Моите и двамата започнаха да спят по цяла нощ на около 2г и половина. Големият го кърмих до 1г7м, после не е пил нито вода, нито мляко през нощта. Но си се будеше по 3-4 пъти на нощ. Малкият след отбиването също се будеше известно време, още се случва да се събуди, но заспива сам, сега е на 2г9м. Баща им също е започнал да спи след 2г и половина, будел се е и е ревял, не е пиел мляко или вода. На мен пък до 3г майка ми ми е оставяла шише с кисело мляко в леглото и всяка нощ съм си го пила сама.

# 106
Търсих и зала под наем, като се викне и аниматор даже става по - скъпо.. най - евтината зала е 270лв..

# 107
Разбира се,че има изключения.Около мен рядко има кърмещи затова споделих моя опит и той е,че при моите нямаше връзка.
Yan25 наистина не разбирам защо си го причиняваш,не знам кога е детето,но сега покрай празниците е лудница навсякъде.Щом държи толкова да играе с тези деца,аз бих наела игрална зала и както те посъветваха после почерпка.Иначе става дълга и широка помещение,отделно украса,почерпка и така нататък.Моят големият е края на януари,винаги има грипна епидемия около рождения му ден.Преди две години за сефте бяхме в клуб с аниматор,с още 9 деца,едното брат му на половин година тогава.Супер си изкараха,не сме се изхвърляли с нищо,около 500 лв. излезе всичко.Миналата бяха болни и двамата и си бяхме вкъщи,почерпи само в градината седмица след това.Не е имало сръдни,с тези деца се вижда и с повод и без,не виждам драма като няма парти на датата,вкъщи така или иначе си празнуваме четиримата слагам украса и балони,има си торта и свещички.

# 108
И моите деца са края на януари родени, сега ще стават на 5г. Аз до сега доста ги пазех покрай рождения им ден, поне те да са здрави, но винаги така се получава, че всички останали около нас са болни. Едната година майка ми даже на легло беше.. До сега не са празнували с деца. Последните 2 години ги водим в някой спа хотел за 2 дни, да се наиграят в басейните. Купуваме им торта от там и си духат свещичките. Тази година пък искали да ходят в мола и да обиколят всички там детски съоражения - бънджи, стена за катерене, има един детски център с някакви игри и блъскащи колички. На мен ми звучи приемливо, хем те ще се радват, хем даже и да са болни може да се направи, когато оздравеят.

# 109
Момичета,забелязвам от 3-4 дни едно накуцване при детето.  Забелязва се само,когато ходи бавно. Чета из нета всевъзможни симптоми ,някой сблъсквал ли се е с нещо подобно ?
Не казва да го боли,тича и скача ..
На 2,3 г е

# 110
Момичета,забелязвам от 3-4 дни едно накуцване при детето.  Забелязва се само,когато ходи бавно. Чета из нета всевъзможни симптоми ,някой сблъсквал ли се е с нещо подобно ?
Не казва да го боли,тича и скача ..
На 2,3 г е

При моето се възпаляваха стави на крака, няколко пъти след боледуване. Единия път буквално не можеше да стъпва, два пъти е потвърдено от лекар, не са изписвали нищо.

# 111
Утре сме при ортопед, но не знам дали ще намери какъв е проблема

# 112
Здравейте, можете ли да ми препоръчате парти център за около 30 3-4-годишни и техните родители (нз колко ще дойдат) в София?

# 113
И моите деца са края на януари родени, сега ще стават на 5г. Аз до сега доста ги пазех покрай рождения им ден, поне те да са здрави, но винаги така се получава, че всички останали около нас са болни. Едната година майка ми даже на легло беше.. До сега не са празнували с деца. Последните 2 години ги водим в някой спа хотел за 2 дни, да се наиграят в басейните. Купуваме им торта от там и си духат свещичките. Тази година пък искали да ходят в мола и да обиколят всички там детски съоражения - бънджи, стена за катерене, има един детски център с някакви игри и блъскащи колички. На мен ми звучи приемливо, хем те ще се радват, хем даже и да са болни може да се направи, когато оздравеят.
Ние до 3г.вкл.вкъщи семейно с баба,дядо.
Миналата година на център за първи път,една торба пари...ами и тя иска канят я ходи...
Иначе идеята е много хубава,ние нямаме такъв мол,предполагам сте в Сф.
Имаме като игрална зала с машинки и това е

И моята ще става на 5 януари спирам я да сме здрави всички в момента съм в майчинство ти знаеш от друга тема.
Иначе миналата г си пуснах отпуска понеже са ни близки рд и да не съм на работа направо цяла седмица 😁тази г е в понеделник...супер неудобно ...мисля скромно вкъщи,после уикенда на център и накрая в градината.

# 114
Нашия се пада във вторник, 21-ви. Много искат този път да празнуват и в детската градина, защото до сега никога не са имали възможност, надявам се да успеем тази година.
Иначе мола е в Пловдив, има доста забавления за деца, на които никога не съм ги пускала и знам, че ще се радват. Отделно наскоро откриха там една много готина сладкарница ( и доста скъпа според мен) и от там съм обещала каквото искат да получат и това ще е.

# 115
Как се справяте, когато детето не пие вода?
Моето е на 3 и докато си беше вкъщи, никога не сме имали проблем. Разнасяше си се с шишето по цял ден и си пиеше. От септември е на градина, там пак е с шише, но трябвало да ги държат на едни масички в стаята и, естествено, той не се сеща и почти не пие вода. Обяснявам, обяснявам, но резултатът в дехидратирано дете и много трудно изхождане...
Има ли начин да му помогна?
Говорих с учителката да напомнят, но служебно ме увери, че го правят, а на практика не е така.
Вие как се справяте с този проблем?

# 116
  • Пловдив
Търсих и зала под наем, като се викне и аниматор даже става по - скъпо.. най - евтината зала е 270лв..

Холът на Малки приказки в София е такава зала под наем за детски рождени дни. Готино е.
Вие си носите храна, напитки, само плащате наема за залата и детския кът.
Мисля, че беше към 350 лв за 3 часа.

# 117
  • София
Синът ми сега казва от време на време, че не пие много вода в градината, а преди по 3-4 шишета изпиваше. Госпожите им напомнят постоянно, но някои деца просто не искат. Знам, че пие и от чайовете, и айряните, но колко е не мога да преценя. Гледам в нас след градина да предлагам колкото мога и постоянно питам иска ли + разхлабващи храни при нужда (яде избирателно там).

Като цяло като захладнее синът ми намаля количеството вода. Като се затопли пак се сеща повече. В градината сега не излизат и всеки ден, а като са търчали навън е повече жаден.

# 118
Моят малкият е на 2,6 г.,страшна жаба е,лятото над литър и половина си пиеше вода.Сега зимата понамали на литър,в яслата нося всеки ден негово шише и вода,тази която им дават е от чешмата и после през кана филтрирана.Ами не я харесва,големият и до сега си носи в училище.Иначе айрян/чай си пие без проблеми.Персоналът няма как да напомня на всички 25 деца да пият за съжаление.Аз лично сутрин му давам да пие преди да го оставя,взимам го с празно шише 330 мл. и винаги нося още едно шише с мен като го взимам,почти винаги го изпива на момента.Но той си знае къде му е шишето там и си го търси.Според мен наблегнете на това да го научат къде там му е шишето,дехидратацията е сериозно нещо,веднъж съм я допускала с големия при чревен вирус,добре че не стигнахме до болница и системи.Наблягайте и вкъщи на супи,плодове,щом има и проблеми с изхождането.

# 119
И моят на тази възраст имаше проблем с дехидратирането в детската градина. Писах тук и много други мами ми казаха, че имат / са имали такъв проблем (а ние не сме в Бг, значи навсякъде е същото 😀 ). В детските градини просто не им дават много вода, защото трябва често да сменят памперси (в яслите) или често да ги водят до тоалетната. Решението е - всеки ден круши за изхождане и преди да отиде на детска вода, и като го вземете - веднага му се предлага шише с вода.
Като пораснат малко и вече са по-самостоятелни и да искат не могат да ги държат жадни - ще си искат, ще плачат и ще се молят 😀

Общи условия

Активация на акаунт